HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (1863/2259) > >>

Galamb:

--- Idézetet írta: talgaby ---A sorozat producere/forgatókönyvírója nem szerette az alliteráló neveket, ezért megváltoztatta a főhős nevét David Bannerre (teljes neve David Bruce Banner volt ott egyébként, de csak a Davidet használta). Ennyi.
--- Idézet vége ---
Jaaaa! Csak láttam egy oldalon a sorozat főcímét, és ott David áll egy sír előtt, ha jól emlékszem, meg itt is irtad, hogy volt egy epizód, aminek címe death in the Family volt, és hát összekonspiráltam a dolgokat.

talgaby:
Azok a műsorok azért nincsenek késő este, mert tényleg a kutya se nézné. Ha vmi éjszaka kerül adásba, azt vagy azok nézik, akiket tényleg érdekel, vagy azok, akik éjszakai műszakban dolgoznak. Hogy miért pont kora délután vannak? Nos, erre csak tippelni tudopk, de gondolom mert addigra a célközönség (12-18... ugye senki se hitte, hogy ezt alapvetően felnőtteknek készítik?) már biztos megjött a suliból és talán már a szülők is beestek, akiknek egy ilyen nem túl sok agysejtet megmozgató műsor kicsi kikapcsolódást jelenthet egy fárasztó nap után.
--- Idézet ---Bruce meghalt a sorozatban, és megjelent valami David Banner? Ő kicsodája Bruce-nak, és hogyan vált Hulk-á?
--- Idézet vége ---
A válasz sokkal egyszerűbb. A sorozat producere/forgatókönyvírója nem szerette az alliteráló neveket, ezért megváltoztatta a főhős nevét David Bannerre (teljes neve David Bruce Banner volt ott egyébként, de csak a Davidet használta). Ennyi.

Galamb:

--- Idézet ---Szerintem max. fél fokot döntött a lejtőjén, nem többet.
--- Idézet vége ---
Hát lehet, hogy picit túloztam, mert azért elég fiatal voltam, amikor indultak a nagy ker.-csatornák, és még nem nagyon láttam rá  a magyar társadalomra és kultúrára úgy egészében (valljuk be, nem is nagyon izgatott,), most viszont látom, picit mintha elhülyülne a nép. Kitünő példa a múltkor belinkelt "balázskukac"-os boriték képe. És azért ebben szwsz vastagon bent van a média is.
 Például feltennék egy kérdést fórum média-ügyileg szakavatottabb tagjainak: Emlékeztek még, amikor az rtl -klub leadta a Világfalú című műsort, hétfőnként Maga a nagy "Győzike show" után -na most kéne egy hidegrázós smailey [erre szwsz tényleg nincs jó magyar szó] - valamikor este 11-kor? Viszonylag jó kis műsor volt igazi tévés szakember tolmácslásában (nem pedig egy "hú színész vagyok, meg az emberek vették a bulvárlapokat, amikben kivesézték a válásomat, ezért elmehetek "műsort vezetni" a Reggelibe"-tipusú emberkék). De persze, hogy a nézetségi mutatók nem szöktek az egekbe egy hétköznap, késő este adott műsornál. Most komolyan népi forradalom tört volna ki, ha estleg a Mónikát ("egy bankban dolgoztam, juhéé, akkor mindjárt lehet belőlem tévés tanácsadó") rakták volna volna estére, és egy pár fokkal társadalom építőbb műsor lenne helyén (nem bűn unalmas, elvont rendezésű riportfilmekre gondolok, hanem olyasmikre mint, talán a Frei dosszié)?Az emberek tényleg hosszú távon is hisztiznének, egy "Ma megmondom, hogy szerintem büdös a lábad, ezért elhagylak" tipusú téma miatt?  Nem hiszem el, hogy ezekben a műsorokban tényleg olyan kultúrális értékeket közvetítenének, amik hosszú távon is hiányoznának.
 VAJON TÉNYLEG AZ EMBEREK IGÉNYEIHEZ IGAZÍTJÁK A TÉVÉSEK A MŰSOR-RENDET, VAGY A MŰSOR-REND ALAKÍTOTTA KI AZ IGÉNYEKET?
 Más téma: Valaki elmesélné ezt a tv-s Hulk sztorit, mert nekem homály: Bruce meghalt a sorozatban, és megjelent valami David Banner? Ő kicsodája Bruce-nak, és hogyan vált Hulk-á?

raveon:

--- Idézetet írta: galamb ---Ez a Balázs meg a Mónika Show szerintem zuhanó repülésbe taszította a magyar társadalom IQ-szintjét (paranoiás rovatunkat olvasták  ).
--- Idézet vége ---

Véleményem, hogy a zuhanásra hajlamos embereket indította el a lejtőn - de ezt se kellett volna. Aki meg nem ilyen, annak mégegy oka van arra, hogy inkább mást csináljon a szabadidejében, mint tévézzen. Igazság szerint mindennap bekapcsolom, de olyan gyorsasággal is ki. Ma már csak sportműsorokat nézek meg dokukat, de előbbivel is az a baj, hogy túlságosan elüzletiesednek.

Ünnepek: hát ez tényleg nem normális, és akkor még a hazai médiák nagy része támogatja is. Nemsokára már hálaadás napját is tartunk. Miközben az amerikaiak nagy része nem is tudja miért ünneplik.

talgaby:
Galen, most tévedsz, de csak félig. Valóban ugyanaz a stáb volt, mint a sorozatban, de készítettek 2+1 filmet is, mindet tv-re. Az első volt az Incredible Hulk (1977), a következő a Return of the Incredible Hulk (1977) (Vagy Death in the Family), plusz kiadták külön filmként a második évad egyik különleges epizódját Bride of the Incredible Hulk néven.
Majd ezután jönnek azok, amik talán ismerősek lehetnek. A sorozat leállítása után pár évvel készítettek 3 nagyfilmet, mindegyik tv-film:
The Incredible Hulk Returns (1988) - ebben szerepel Thor
The Trial of the Incredible Hulk (1989) - ebben Fenegyerek tűnik fel
The Death of the Incredible Hulk (1990) - itt Hulk a végén kinyiffan, mert kizuhan egy repülőből

Forrás

--- Idézet ---Ez a Balázs meg a Mónika Show szerintem zuhanó repülésbe taszította a magyar társadalom IQ-szintjét
--- Idézet vége ---
Szerintem max. fél fokot döntött a lejtőjén, nem többet.
--- Idézet ---Ja meg még valami: nem értem már ha van egy SZÉP NYELVÜNK, AKKOR MÉGIS MI A FRANCNAK KELL HASZNÁLNI LÉPTEN NYOMON ANGOL SZAVAKAT, AMIK HELYETT LENNÉNEK MAGYAROK IS?
--- Idézet vége ---
Franc se tudja... megszokás? Én részemről azért, mert nem egyszer előfordul, hogy angolul gondolkozom (általában akkor jön elő, mikor fordítok). Vagy mert némelyik így rögzült a köztudatban, az utolsó eshetőség meg az lehet, hogy az angol nem egyszer rövidebb, gyorsabban ki lehet mondani/le lehet gépelni.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése