HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
freakdavE:
--- Idézet ---Jah, a divatrokkerek.
--- Idézet vége ---
Őket mifelénk gumirockereknek hívjuk.
A gimi alatt én is hordtam rockos cuccokat. Kb. 2 évig tartott ez a korszakom.
Manapság nem nevezném magam rockernek. Eleve nem szeretem, ha besorolnak különböző kategóriákba.
Kivéve a képregényrajongó kategória.
Sepi:
--- Idézetet írta: Ryder ---Sepi!
Lentebb írtad, hogy elektronikus-zene párti vagy. Szivesen meghalgatnák egypár ilyen stílusú számot, ha te nem a diszkós-tüctüctös-tijesztós műfajra gondoltál, hanem valódi elektrora.Szal tudnál mondani nekem néhány előadót és számait, amiket érdemes meghallgatnom?
--- Idézet vége ---
Több fajta stílust és előadót is tudok neked mondani ami az igényesebbek közül való. Például:
-Depeche Mode - Enjoy The Silence (Sasha & John Digweed Remix) egy nagyon jól elkapott klasszikus tökéletesen elegyítve az elektrót a trance-el.
-Deep Sky - Jareth's Church (Cass'N'Slide Rub A Dub Remix) szintén hasonló kategória egy kis progressive hangzással megbolondítva.
-Sasha (Itt most nem arra a kornyikáló énekesre gondolok, hanem a lemezlovas-producerre. Szinte az összes munkáját ajánlani tudom, bár a korai művei között találhatóak olyanok amelyek alapul szolgálnak a mai kommersz trance műfajnak.)
-Hybrid (Szintén egy nagyon tehetséges producer akinek műveiben keverednek a trance, electro és az akusztikus elemek nagyon jó vokállal kiegészülve. Nekem a kedven számom tőle az Out Of The Dark. Ezenkívül nagyon jó remixeket is készit ismertebb előadók zenéiből.)
-Junkie XL (neki is vannak elég értelmes munkái).
Progressive és Deep kategóriából pedig akiket ajánlani tudok az Hardy Heller, Pat Fosheen, Yahel, Rob Dougan (tőle ismerősnek tünhet a Matrix című filmből a Clubbed To Death című száma, ami akkor szól amikor Morpheus beviszi a szimulátorba Neo-t és előjön a piros ruhás nő).
Hirtelen ennyi jut eszembe.
--- Idézet ---Különben jómagam inkább rap/hip hop zenét halgatok, de bármi normálisat meghalgatok, nem zárkózok el tőlük.
--- Idézet vége ---
Rapből én a klasszikusat szeretem nagyon, ami még a 1988-1994-ig tartó korszakot öleli fel. Kedvencek belőle: De La Soul, Ice-T, Public Enemy, Snap, Run DMC, Dr.Alban korai, stb.
Punkológus:
Kicsit hozzászólnék az itt elhangzott témákhoz. Egyrészt egyetértek azzal a gondolattal, hogy mi a francért kell nekünk átvenni az amcsi kúltúrát? Nem mintha a magyar jobb lenne. Csak nem tetszenek ezzek a baromi nagy egységesítési folyamatok, hogy minden egyedi dolgot le akarnak gyalulni, hogy a helyébe egy McDonalds-ot húzzanak fel. Undorodom attól, hogy egy plasztikba bújtatott egyenruhát akarnak a mi társadalmunkra is ráhúzni. Sőt, már rá is húzták. Viszont meg kell jegyeznem, hogy az amerikai kultúra ellen való tiltakozásunk hatalmas nagy képmutatás, hisz mi vagyunk azzok akik má-már fetisizáljuk az amcsi kúltúra egyik nagyon is jellemző megnyilvánulását, a képregényeket. És főleg a Marvel-t, ami az egyik legnagyobb kiadó.
A tudatiparról
--- Idézet ---12-18... ugye senki se hitte, hogy ezt alapvetően felnőtteknek készítik?
--- Idézet vége ---
Hát pedig az a gond, hogy de, általában többgyermekes családanyák nézik. Én leginkább ezzel szembesülök. Meg sajnos azzal is, hogy ez TÉNYLEG fontos és meghatározó dolog az emberek életében. Ezzek a Mónikák, Balázsok, Győzikék, Annácskák. Ez az egész csillogó csomagolásba burkolt műanyag trágya. Mert ez nem más. Közhely azt mondani, hogy olvasnának inkább, de mint tudjuk, akkor sem jutnának tovább a színvonalban. Főleg hogyha vannak még ilyen folytatásos vékony könyvecskék, mint Tinna stb.
Egyébként félelmetes, hogy a tudatipar mennyire uralkodik az emberen. Ezt nemrég tudtam meg, hogy hippertér-elméletnek hívják. Miszerint a média már nem a valóságról tudósít, hanem ő maga alakít ki egy "valóságot", amihez már maga a valóság alkalmazkodik. Számomra félelmetes, hogy a ránktelepedett szórakoztatóbirodalom megmondja nekünk, hogy kik is, mik is vagyunk valójában. Az egész kicsit már emlékeztett Rómára: a Plebs befogja a száját, ha van kenyér és cirkusz. Modern gladiátorviadalokkal szórakoztatnak minket, mi meg örömmel tapsikolunk.
Bundy2020:
Az ötvencent rajongói tényleg beképzelt f*szok (Hasonlóan ötvencenthez). A Tokio Hotelt meg nemértem hogy lehet szeretni? Néhány homokos csávó ott játsza az agyát. Ennyi.
Különben jómagam inkább rap/hip hop zenét halgatok, de bármi normálisat meghalgatok, nem zárkózok el tőlük.
Ryder:
Jah, a divatrokkerek.
Épp tegnap láttam a faluban egy csajt, halálkomoly rockerfelszerelésben (szöges csuklószorítók, bőrcucc) és milyen pólója volt?Tokio Hoteles
Nameg azokat a kis reppergatyás divatmajmokat is bírom, aki lebüdösrokkerezik az előttük elhaladó rockertagot, miközben ők mint nagy repperek diszkóba járnak meg fifticenteket hallgatnak
Egyébként énis rocker vagyok, de mást is meghallgatok amiben látok fantáziát, vagycsak egyszerűen bírom.
Persze ha választhatnék, maradnék jóöreg pokolgép és egyéb albumaim mellett.
Más:
Sepi!
Lentebb írtad, hogy elektronikus-zene párti vagy. Szivesen meghalgatnák egypár ilyen stílusú számot, ha te nem a diszkós-tüctüctös-tijesztós műfajra gondoltál, hanem valódi elektrora.Szal tudnál mondani nekem néhány előadót és számait, amiket érdemes meghallgatnom?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése