HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
Sepi:
Na, én is leadtam a voksomat, és elküldtem pár ismerősnek is e-mailben.
--- Idézetet írta: avman ---pedig egy nagyfelbontású travel/disznóveri/national/spektrum vonallal kiegyeznék pár éven belül... ha már 100e alá esik vmi normálisabb plazma/lcd tévé. addig meg marad a projektor + a h.264/720p (vagy 1080).
--- Idézet vége ---
Most még új technika, de hamarosan elérhető lesz a lézer-tévé is, ami sokkal jobb, mint az eddigi plazma és LCD televiziók (persze amint híre ment, hogy mennyivel is vágja oda ezeket a tv-ket, a nagy gyártók rögtön kacsának és lehetetlennek mondták az összes hírt). De hogy tudjátok, hogy miről beszélek, beollózok ide egy cikket erről.
--- Idézet ---Ez év elején a Mitsubishi bemutatott egy fejlesztés alatt álló hátulról vetítős TV-t, melyben az ilyen készülékekben jelenleg használatos nagynyomású higanygőz lámpa helyett lézert használnak fényforrásul. A kísérleti készülék előállítói szerint a lézeres vetítési technológia jobb minőségű és szélesebb színtartományú kép előállítására képes.
Most egy újabb lézer TV prototípus tűnt fel az ausztrál Arasor cég jóvoltából. Ez a cég gyártja majd ugyanis azt az egyedi optoelektronikai chip-et, mely a lézervetítő eszköz központi eleme, s amit a szilíciumvölgyben működő Novalux nevű cég fejlesztett ki.
A fejlesztők úgy gondolják, hogy az új technológiájú TV készülék fele annyiba kerül, kétszer olyan jó, és negyed annyi elektromos energiát fogyaszt, mint egy szokványos LCD vagy plazma TV, ráadásul a súlya is a fele, ugyanakkor a vastagsága megfelel egy mai plazmának. A „kétszer olyan jó” megállapítás abból a műszaki lehetőségből származik, hogy a jelenlegi képernyőkkel szemben, melyek az emberi szem által érzékelhető színtartománynak durván csak 30-35%-át adják vissza, a lézer TV-vel ezen színek a 90%-a előállítható, s ez „életszerű képet” eredményez a képernyőn.
Az új készülékek a 2007-es karácsonyi szezonban jelenhetnek meg többek között a Samsung és a Mitsubishi márkanevei alatt. A Novalux vezetője Jean-Michel Pelaprat szerint 102 cm képátló felett a lézer TV kiszoríthatja a piacról a plazmákat.
--- Idézet vége ---
Galamb:
--- Idézet ---Nem is annyira a sorozat beszerzése a gond, hanem a felírat.
--- Idézet vége ---
Ha segít valamit:feliratok
--- Idézet ---De most komolyan a fürészből akkor mit fognak leadni? Azt a részt mikor mindenki boldog és kakaót iszik...
--- Idézet vége ---
A Fűrész a tv2-sen lesz, ők mintha nem (annyira) pofátlanúl vagdosnának. Én a "Jó reggelt Vietnám" című klasszikust fogom félve nézni a -ahogy megtanúltam tőletek:- Retek klubbon.
Gabe:
Köszönöm, meg is találtam ami kellett.
killjoy:
--- Idézetet írta: Gabe ---Nem is annyira a sorozat beszerzése a gond, hanem a felírat. Az általam látogatott oldalakra nem tesznek fel mindent. Csak az épp most futó dolgokat, az meg nem igazán érdekel.
Lost a sztár, de hogy miért? [megelőző válasz az "azért mert jó"-ra: szerintem egy fos lett belőlle. Első évad oké, de azóta már nem, de ez szigorúan magánvélemény, úgyhogy nyugodtan szarjátok le ]
Azt hittem van olyan oldal, ami az ilyen fan-felíratokat gyűjti össze a sorozatokhoz, éppenúgy mint ennek az animés megfelelője.
--- Idézet vége ---
http://www.feliratok.hu/ Minden eddig adásba került részhez van felirat.
Gabe:
Nem is annyira a sorozat beszerzése a gond, hanem a felírat. Az általam látogatott oldalakra nem tesznek fel mindent. Csak az épp most futó dolgokat, az meg nem igazán érdekel.
Lost a sztár, de hogy miért? [megelőző válasz az "azért mert jó"-ra: szerintem egy fos lett belőlle. Első évad oké, de azóta már nem, de ez szigorúan magánvélemény, úgyhogy nyugodtan szarjátok le ]
Azt hittem van olyan oldal, ami az ilyen fan-felíratokat gyűjti össze a sorozatokhoz, éppenúgy mint ennek az animés megfelelője.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése