HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
Daredevil:
Abszolút mértékben paranorm,álisnak nevezhetők a szörnyek. De aszerintem nem beteges. Szerintem pont az a beteges, hogy mennyire nem akarunk tudomást venni a létezésükről. Egy példa: 'Nam után a gerillaharcokban segédkező Hmogokat áttelpítették Amerikába. Jónéhányan áttélrtek a keresztény vallásra. Nos ezek között a Hmogkok között elkezdett pusztitani a egy betegség, amit a nagyokos orvosok SUNDS-nak kereszteltek el (Meg se kérdezd minek a rövidítése, mert nem tudom fejből!) Az áldozatok pontosan ugyanarról a tünetegyüttesről számoltak be minden alkalommal: Az éjszaka közepén a hátukon fekve nem tudtak megmozdulni és képtelenek voltak levegőt venni. Úgy érezték magukat mintha fojtogatták* volna őket.. Rengetegen haltak meg a sorozatos "megbetegedések" miatt. A vallásukat nem követő Hmogok esetében körülbelül a férfi lakosság 75%-a halt meg, míg a keresztény vallást követő Hmogoknál a férfiak 95%-a halt meg ilyen módon. Nem azonosítottak semmiféle baktériumot, vírus, vagy hasonló kórokozót. Még most is értetlenül állnak az eset előtt.
A válaz pedig piszok egyszerű: A Hmogok vallásában létezik egy Dab csog nevű lény, ami a Hmog vallási szokások betartatása a feladata. Teszi mindezt úgy, hogy a vallást elhanyagoló férfiakat lefogja, majd megfojtja* álmába. Ezálltal ha a történet összes szereplője emberi lény lenne, akkor nem lene semmi kételkedés a történet realitásában.
A sztori végéhez hozzátartozik, hogy a túlélők elköltöztek vidékre, ahol gyakorolhatták az állatáldozatokat és hasonló vallási rítusokat és a támaások abbamaradtak.
Sepi:
Hát nem olyan, mint mondjuk bogarak után kutatni, de legalább akkora létjogosultsága van, mint a földönkívüli élet kutatásának. Ritka dolog az biztos, és nem is annyira elfogadott a társadalmi megitélése, de egy lenyügöző és érdekes hivatás.
Taiy:
Hát ha a szörnyek paranormálisnak nevezhetők, akkor ez is paranormális kutatás.
talgaby:
A paranormális kutatás beteges? Inkább csak szokatlan.
Taiy:
--- Idézetet írta: Daredevil ---Én ennek hatására kezdtem el pölö a szörnykutatást.
--- Idézet vége ---
Már ne haragudj, de most szembe kell szegülnöm előbbi véleményemmel. Ez már szerintem BETEGES. Bocs a kifejezésért, de jobbat nem találtam. Bocs
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése