HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
kaine:
[quote name=\'yosha\' post=\'27904\' date=\'2007.02.23.-10:51\']A fear of the darkkal egyetértek, egyszámos lemez, de akkor már nagyon szétesett a zenekar, Janick Gers sem volt egy huzónév, és dickinson is kiszállófélben volt, [/quote]
Úgy éreztem éppen akkor "szűnt meg" a HM stílus, amikor Bruce is szólópályára lépett. Mintha a rajongótábor felszisszent volna, hogyha már a Maiden is beszáll ennek a glamesebb dolognak (nézd meg Bruce első szólólemezét), akkor vége mindennek.
--- Idézet ---A Kiss-nek pl. az I was made for loving you... száma amugy egy tipikus glam szám, de ezt csak ugy mondtam.
--- Idézet vége ---
Ez tök igaz, de az a szám elég egyedi is volt. Utána meg is akadtak a Kissesek, hogy disco zenekar lesz a Kissből.
--- Idézet ---a maiden is létezik 74-től, igaz 78-ban adta ki az első magánkiadványt.
--- Idézet vége ---
Ezt honnan tudod? A világon minden kiadvány, könyv és cikk azt írta, hogy 78-ban alakultak, még ők maguk is ezt mondták.
--- Idézet ---Sztem a Judas is várhatott volna 78 ig, a roccka rolla felejthető.
--- Idézet vége ---
Egyetértek. Nekem a 79-es koncerttel kezdődik a Judas (és a 84-es Defendersszel ér véget, bár a Turbot még meg tudom hallgatni).
--- Idézet ---De a black sabbath-al egy lapon a Judast nem szokták emlegetni
--- Idézet vége ---
Persze, hisz a Sabbath még a 70-es években alakult, akárcsak a Purple.
--- Idézet ---Huuu, mit irjak még? Speed metal! Ott a Racer X, az Attacker, ezek is k.va régi speedek, az Avengers az a régi Rage németországból?
--- Idézet vége ---
Ezeket nem ismerem. Az Avengersről sem tudok sokat, de mivel van egy kazim, ahol a lemez felét franciául éneklik, az a gyanúm, hogy ők franciák voltak.
--- Idézet ---A Manowar (sztem kőbunkó heavy amit ők játszanak, semmi komoly. hallották régen a suliban, hgoy amerikában volt lovagkor, és akkor a lovagok motorbiciklivel jártak. ők is lanyhára veszik a dolgot, a stilusunk pedig nem is tudom, azt nem nehéz megőrizni)
--- Idézet vége ---
Nem az a lényeg, hogy nehéz-e megőrizni, hanem, hogy volt-e merszük kitartani abban az időben. Itt jött elő az, hogy ki zenélt a HM szeretetéért és ki a pénzért. Ők hárman azt folytatták, amit szerettek csinálni, hiába volt csőd a dolog. Nézd meg Halfordot, a legköpönyegforgatóbb zenész volt. 79-ben, amikor indult ez az új hullám, áthangszerelték az addigi számaikat, hogy beleférjen az új divatba. 86-ban, amikor kezdett bejönni a glam őrület, a legzúzósabb Defendersről hirtelen bejött a Turbo a dobgéppel és szintivel, azt hittem seggreülök, amikor először meghallottam. Majd pár évvel később kiszállt, mert a Fight-tipusú zene vált a fiatalok divatjává. Amikor végül visszajött a klasszikus Hm irányzat pár éve, ő is visszatért a Judasba és szólóban is hasonló lemezeket csinál.
Szóval a Manowar, Grave Digger és Running Wild azért volt tiszteletre méltó, mert tartották a frontot, ők vitték tovább a lángot. Különben én szeretem a Manowart...
--- Idézet ---a Grave Digger (nos, csak egy kérdés. Egy, a Metallica előtt már létező zenekartól te milyen arccal fogadod az Enter Sandman feldolgozását? sztem ez meghunyázkodás, nem stilusmegőrzés.
--- Idézet vége ---
Erről nem tudtam, de tény, hogy a Grave Diggernek csak az első 3-4 lemeze jó, a többi nem tetszik. Tudod, a nagy űrben az egyetlen metál együttes a Metallica volt, akik befutottak az 5. lemezükkel és az MTV is állandóan nyomta őket. Még ők maguk is 5 évet ültek azon a lemezen és csak utána készítettek újat, de a többiek mind el voltak nyomva általuk. Gondolom a GD megunta, hogy nemigen van sikerük...
--- Idézet ---Vannak még zenekarok akik megőrizték a saját stilusuk, pl. Saxon, Accept (bár nekik nehéz), Ossian:))))))))))))))))))
--- Idézet vége ---
A saxont sose kedveltem igazán, róluk nem tudok. Bár ők alapból is elég hard rock voltak csak. Az Acceptnek minden egyes lemeze egyre slágeresebb lett- mondom ezt úgy, hogy a kedvenceim. A 82-es Restless and wild után a 83-as Balls to the wall már lazább, utána a 85-ös Metal Heart-ot nem kell ecsetelnem és bár a 86-os Russian roulette már erőteljesebb volt, mégis azért szállt ki Udo utána, mert unta a puhulást. A következő Accept lemez nagyon rossz volt az új énekessel és nagyon puhány is, míg Udo első lemeze az Animal House hatalmas jó lett. De már a másodikkal ő is kezdett puhítani, amit aztán a harmadikkal be is tetőzött.
Ossian. Úgy mondták, hogy a következő lesz a legkeményebb lemezük és ez volt az Ítéletnap. Szerintem a legjobb lemezük, mégis kiderült, hogy a magyar rockerek a dallamosabb zenét szeretik, mert nem igazán jött be nekik, a következő, a Kitörés már jóval lágyabb lett, nem beszélve az Emberi dolgokról és a Keresztútról. Utána feloszlás és reméltem, hogy azért váltak szét, mert az egyik fele keményebb zenét akart, a másik meg lágyabbat. Vártam a Fahrenheit és a Wellington bemutatkozását és nagyon meglepett, hogy mindkettő tök hard rockká szelídült. Nem értettem mi a fenéért váltak akkor szét. Ezzel együtt a Wellingtont nagyon szeretem, nagyon bejön mind a három lemezük- megjelenési sorrendben.
Jött a visszatérés és a bemutatkozó új lemez nagy csalódás volt, ahogy a következő is. Ám a harmadik az zseniális! Most azt tartom a legjobb Ossián lemeznek. Kár, hogy utána megint minden egyes következő egyre lágyabb lett, mire az utolsó kettő már alig hallgatható sajnos.
--- Idézet ---A Helloweent is miylen szivesen sorolnám ide, de sajna két lemez miatt nem lehet, de aztán ők feltámadtak ám!!!
--- Idézet vége ---
Ja, egy újabb régi speed-metál. Kinn voltam a koncertjükön, amikor itt voltak. Ők is nagyon jók voltak, de a Keeper 1-2 után eléggé eltértek attól a stílustól, ami meghatározta a Helloweent sajnos. Bár Kai Hanzen folytatta, de a Gamma ray a közelébe se ér. Akkor már inkább az Edguy első (?) lemeze, vagy még inkább Tobias Sammet, na ő csinált egy igazi régi Helloween albumot! Az új Hellooween (már a Pink Cream 69 énekesével) annyira nem jött be, de 2-3 jó számuk azért lett és a Dark Ride kifejezetten tetszik. De a Pink Cream első lemeze jobb volt az összesnél.
--- Idézet ---Amugy szerinted mi az a 4x4-es dupla lábdob? és őn szerint van ilyen a maidenben gyakran?
--- Idézet vége ---
Nem, csak a Powerslave-re volt jellemző főleg. 4x4-es alatt azt értettem, hogy kitöltve minden egyes ütem. Dupla lábdob pedig- hát két lábdob. Amivel felváltva két kézzel hozzák ki a 4x4-es ütemet.
--- Idézet ---Kedves lexikon, maradok tisztelettel: Yosha, és végre valaki akivel erről is el lehet beszélgetni.
--- Idézet vége ---
Engem is meglepett és örülök neki!
yosha:
Fuhh.
Jo kis hozzászolás, bő válasz.
Nos, a maidenről... Utálok maidenről vitázni, mert mindenki mindent máskép lát és él meg a zenekarral kapcsolatban... Nos, Dickinsonrol, meg teljesen eltérő a véleményem, mint a tied, ugyanis ha nemcsak a Maidenben figyelted, hanem a szolopályályán is, akkor már egyből érthető, hogy miért akar annyi énekes hasonlitani rá hangügyileg. Én is voltam 2 koncerten, és igenis van köze a magas hangokhoz, ezt az ipart én is 8 éve űzöm, tudnék mesélni, milyenek a magas hangok
A fear of the darkkal egyetértek, egyszámos lemez, de akkor már nagyon szétesett a zenekar, Janick Gers sem volt egy huzónév, és dickinson is kiszállófélben volt, a stilus felett meg árnyék lebegett. Pl. a Bring Your Daughter... kislemez listaelső volt angliában. Ha egy ilyen eredmény után annyira visszaesnek az eladásaid, mint a Fearrel a maidennek, sztem te is kiszállnál a zenekarból és elmennél pilótának.
A Somewhere meg a 7th Son pedig csak hangzásilag és stilusban (ugye, heavy metal ) hasonlit, de ha jobban megnézed, a számot eléggé eltérőek.
A Fearre visszatérve, mindig is sajn áltam azokat akik onnan tekintették a maident, és abbol a lemezből indultak ki. És sajnos a mostani ujjal is ez a benyomásom. A divat dickinsont fikázni dolog pedig eléggé hétköznapi jelenség, főleg a fiatalok körében, meg az edguytól, meg ilyesmi. Ez van, ő is öregszik.
A glammel kapcsolatban pedig tényleg nehéz meghuzni a határokat, de a bon jovira ne huzzuk már rá, az inkább pop rock, meg a europe-ot se kéne glammezni. A Kiss-nek pl. az I was made for loving you... száma amugy egy tipikus glam szám, de ezt csak ugy mondtam.
A new wave előttti korszakrol is majdnem igazat adok neked, de a maiden is létezik 74-től, igaz 78-ban adta ki az első magánkiadványt. Sztem a Judas is várhatott volna 78 ig, a roccka rolla felejthető.
De a black sabbath-al egy lapon a Judast nem szokták emlegetni, még ha időrendi dolgokrol van is szo. Ilyenkor a Deep Purple vagy uriah heep felé mennék el, a Judas egy korszaknyitó zenekar volt, csak kicsit korán nyithatott. de a Sabbath mégiscsak mást csinált és máskor kezdte.
Huuu, mit irjak még? Speed metal! Ott a Racer X, az Attacker, ezek is k.va régi speedek, az Avengers az a régi Rage németországból?
Akik meg megtartották a stilusukat: a Running wild, az igen , tényleg. A Manowar (sztem kőbunkó heavy amit ők játszanak, semmi komoly. hallották régen a suliban, hgoy amerikában volt lovagkor, és akkor a lovagok motorbiciklivel jártak. ők is lanyhára veszik a dolgot, a stilusunk pedig nem is tudom, azt nem nehéz megőrizni) a Grave Digger (nos, csak egy kérdés. Egy, a Metallica előtt már létező zenekartól te milyen arccal fogadod az Enter Sandman feldolgozását? sztem ez meghunyázkodás, nem stilusmegőrzés. ja és az uj lemezük egy nagy trágya lett 'Liberty or Death' (még rimmelt:))))
Vannak még zenekarok akik megőrizték a saját stilusuk, pl. a német, fennebb egy kérdésben emlitett Rage, itt amugy sok zenész-összefüggést találsz a gravediggerrel, aztán Saxon, Accept (bár nekik nehéz), Ossian:))))))))))))))))))
A Helloweent is miylen szivesen sorolnám ide, de sajna két lemez miatt nem lehet, de aztán ők feltámadtak ám!!!
Hu, mennem kell lassan, nem szapiritom a szot. Amugy szerinted mi az a 4x4-es dupla lábdob? és őn szerint van ilyen a maidenben gyakran?
Kedves lexikon, maradok tisztelettel: Yosha, és végre valaki akivel erről is el lehet beszélgetni.
pepo05:
Szerintem MAIDENTŐL A Brave New World a legjobb szám
kaine:
--- Idézetet írta: yosha ---KAINE, ÖÖÖ A bON jOVI MEG A eUROPE AZ GLAM METAL???
--- Idézet vége ---
Ki tudja meghúzni a határokat? A Kisst nem nevezném sose glam metálnak. Jó kis zúzós riffjeik is voltak.
A Poison se volt semmivel se metálabb, mint a másik kettő, szerintem. najó, kicsit.
--- Idézet ---A New wave heavy metal pedig angliábol a Judas Priesttel kezdődik, a maidennek a Killers jelenti a befutást, meg a Top of the Pops, 1982-ben.
--- Idézet vége ---
Na itt például nagyot tévedsz, mert az új hullámot a 80-as évek elejére teszik, Judas pedig 74-ben már adott ki lemezeket (Rocka Rolla), csak éppen 78-ig nemigen voltak sikeresek. A 79-es japán koncertjük volt a nagy befutó. A Maidennek pedig a Killers volt az egyik legkevésbé sikeres albumuk (nekem az a kedvencem tőlük), amit azzal magyaráztak, hogy egyetlen új dal se került fel rá, csak kiadták lemezen az addig koncerteken sokszor játszott és lemezre még nem került számaikat.
--- Idézet ---És mi az hogy Dickinsonnal ellanyhul??? Csak egy példát mondj, hogy mi volt olyan jo a maidenben mikor Paul volt? a zenei alap? áááh, vess össze egy killerst mondjuk a somewhere-el.
--- Idézet vége ---
Gondolom te fiatalabb lehetsz nálam, én "ott voltam" 81-ben, amikor a Killers kijött. Ütemes, zúzós gitár és dob, kemény ének, tök király dallamok, szerintem a legjobb lemezük. Ellenben a Somewhere in time már egy sokkal dallamosabb irányba elment, úgymond "tökéletesen kidolgozott" zenei alapon nyugvó lemez volt. Már az előtte levő Powerslave (különben mindkettő jó lemez) is túl volt spilázva. Az addig ütemes zenék helyét átvette a 4x4-es dupla lábdob, a minden egyes ütemet kitevő gitár, semmi kihagyás az ütemben- gyorsan unalmassá válik így egy zene.
--- Idézet ---vagy az ének? no, paul nyögései helyett jött egy igazi orgánum. Nem tudom, manapság divat fikázni Dickinsont???
--- Idézet vége ---
Divat? Erről nem tudok.
Paulnak igazi sajátos hangja volt, illett a korai nyers stílushoz. Bruce hangja bár mindenhol felismerhető, énekelni sose tudott. Én ott voltam két koncertjükön is, a magas hangokhoz köze nincs és valahogy egyáltalán nem egyéni a hangja, hiába ismerni fel. Nekem sose tetszett igazán.
Hogy mitől volt jobb a Maiden az elején? Mert volt két nagyon jó lemezük, pörgős, zúzós számokkal. Aztán jött Dickinson és jött egy nagyon sikeres The number of the beast, mely már azonnal sokkal dallamosabb volt, mint az előző kettő. Aztán a Piece of mind már majdnem csak hard rock volt. A Powerslave ütősebb lett, de még mindig nem érte el szerintem a korai Maident, aztán jött a Somewhere, meg a Seventh son, ami tulajdonképpen majdnem tök ugyanolyan volt, mint a Somewhere. Az ezután jövő lemezeik pedig számomra hallgathatatlanok. A legtöbben ma a Fear óta szeretik a Maident, de hát ők a gyerekek. Nekem az a lemez már egy picit se jön be.
--- Idézet ---Ja, és irjuk már aztmetÁl helyett, hogy metAl, kééérem. Ez olyan mint a densz vagy a hiphap, vagy az erenbíí.
--- Idézet vége ---
Kivéve, hogy a metál az egy magyar kifejezés a stílusra, nem egy átfacsart angol szó.
--- Idézet ---Amugy... a generációs váltásokra ráéreztél, de nem eléggé. Pl. hgoy minden zenekar megváltozott, meg glam lett mert az kellett. Ja, meg hogy müfajokra bolmott a heavy metal. Nos, speed-power és egyébb müfajok (még a death és a grind is!!!) léteztek már korábban, nem kellett várni a NAGY felbomlásig, csak a felszerelés volt ritka hozzá
--- Idézet vége ---
Tudom, hogy egy-egy együttes létezett előtte is, hisz "minden utazás egyetlen lépéssel kezdődik". Ott volt például az Avengers a legelső speed metál, amit hallottam.
--- Idézet ---És az, hogy a heavy metal változott és eltünk, azt nem másnak kell megköszönni, hanem egy ujabb váltásnak, a Nirvana féle grunge-nak.
--- Idézet vége ---
Szerintem akkor már nem volt képben a nagy metál. A "mindenki glam"-mel kezdődött az eltűnésük és csak a Doommal tért vissza a köztudatba. Alapvetően három nagy bandát tudok, aki a nagy űr alatt megtartotta a saját stílusát: a Running Wild, a Manowar és a Grave Digger. Aztán lassan rájött egy csomó banda, hogy ha a régi nagy tömegeket már nem is hozhatja vissza, még mindig jobban jár, ha a régi zenéjét játssza, mert a régi metálosok még megveszik a lemezeiket.
--- Idézet ---Nos, ha bármi kérdésed van szolj, ebben a témában én vagyok a lexikon. OK?
--- Idézet vége ---
Köszi, de én is az vagyok!
pepo05:
--- Idézet ---Igaz, de gondold meg, hogy az addig általános bőr, szegecs, farmer cuccot mi váltotta fel az új hullámban?
Def Leppard=angol zászlós póló, Iron Maiden, Scorpions=színes csíkos nadrág, stb.
--- Idézet vége ---
Hát mondjuk az elég gáz volt szerintem. a csíkos cicanadrág vitte aprímet....
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése