HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (1696/2259) > >>

pepo05:
Oscarhoz...én sem láttam még, de mindenhol tényleg azt nyomják, hogy na Scorsese végre megkapja, végre megkapja ...szinte már könyörögnek neki. Gáz. Szerintem Clint is legalább úgy megérdemelné, ahogy hallottam. MIndenesetre ha nem így van, akkor sem kellett volna így csiholni a díjért.
Én is kiemelném Ennio Morricone életműdíját. Ezt tartom a legtöbbre.

freakdavE:
Ami a rockzenét illeti én az utóbbi években az alter, meg az indie irányvonalat pártolom erősen.  
De mindent hajlandó vagyok egyszer meghallgatni, aztán vagy tetszik, vagy nem.
Amik nekem most folyamatosan halgatási listán vannak azok: The Strokes, The Hives, Vhite Stripes, Supergrass, Foo Fighters, Rob Zimbie, Nick Kave and the Bad Seeds,  Tenacious D. Magyar zenében meg Quimbi, Mistery Gang
Meg sokat hallgatok a régi nagyok közül.  
A Tankcsapda nekem tinikorom első felére volt jellemző, de kinőttem.  

Galamb:
Na, kiosztották az Oszit Ha valakit érdekell:
 Az idei díjazottak:

Legjobb látványterv: A faun labirintusa

Legjobb smink: David Marti és Montse Ribé (A faun labirintusa)

Legjobb animációs rövidfilm: A dán költő

Legjobb élőszereplős rövidfilm: West Bank Story

Legjobb hangvágás: Levelek Ivo Dzsimáról

Legjobb hang: Dreamgirls

Legjobb férfi mellékszereplő: Alan Arkin (A család kicsi kincse)

Legjobb animációs film: George Miller (Táncoló talpak)

Legjobb adaptált forgatókönyv: William Monahan (A tégla, a Szigorúan piszkos ügyek film alapján)

Legjobb kosztüm: Milena Canonero, (Marie Antoinette)

Legjobb fényképezés: Guillermo Navarro (A faun labirintusa)

Legjobb vizuális effektek: A Karib-tenger kalózai 2

Legjobb idegennyelvű film: A mások élete (német), rendezte: Florian Henckel von Donnersmarck

Legjobb női mellékszereplő: Jennifer Hudson (Dreamgirls)

Legjobb rövid dokumentumfilm: The Blood of Yingzhou District

Életműdíj: Ennio Morricone

Legjobb eredeti filmzene: Bábel

Legjobb eredeti forgatókönyv: Michael Arndt (A család kicsi kincse)

Legjobb betétdal: Melissa Etheridge, I Need to Wake Up (Kellemetlen igazság)

Legjobb vágás: Thelma Schoonmaker (A tégla)

Legjobb női főszereplő: Helen Mirren (A királynő)

Legjobb férfi főszereplő: Forest Whitaker (The Last King of Scotland)

Legjobb rendező: Martin Scorsese (A tégla)

Legjobb flim: A tégla

A Téglát láttátok? Tényleg olyan jó a rendezése? Nekem még nem volt hozzá szerencsém, mert bevallom, nekem kicsit olyan "könyörületből adjuk má' ennek a Martinnak oda" - szaga van!
 De végre a kedvenc (film)zeneszerzőm (Moricone) is megkapta a magáét! Én gratulálok!

yosha:

--- Idézetet írta: galamb ---
--- Idézetet írta: raveon ---A rock zenére kicsit visszakanyarodva, azt hiszem hiányzik egy új, de igazi egyéniség banda, akik helyretehetnék a fejeket a témában.
--- Idézet vége ---
Hát estleg a Tankcsapda nem ilyen? Nem nagyon szeretem őket, de így az ismerősöktől azt hallottam, hogy ők a mai rockzene nagykutyái.

--- Idézet vége ---

No. Szerintem a populárisabb vonulatban nem lesz egyéniség banda, hisz itt a fiatalok vannak megcélozva, pl. Paul McCartney-t és az uj Queen-t sem nyomják MTV-n, de a koncertjeiken mégis tömve vannak a házak. KISS-es hagyományokhoz hű pl. a Rammstein. Maidenhez hű egy csomo, a Helloweenhez az Edguy, meg maga az uj Helloween, a Guns hagyományait viszi a Velvet Revolver, aztán ott van a Muse, akik egészen egyéni zenét játszanak(és még MTV-sek is!), és rengeteg más. tehát vannak fasza, zeneileg is jo zenekarok, csak a tömegmédiát ez nem érdekli, főleg amig Beyoncé meg az RNB meg a sok néger húzza bőrt meg a pénzt a sok ugyanolyan számmal. Mondjuk itt is van kuriózum, a lack Eyed Peas legalább hajaz az eredeti hiphopra, és nem is olyan szörnyüek. de sajnos, a rockzenében hiába élnek a régi bandák (Maiden, Pink Floyd, Purple), hiába jönnek az ujak, erre már csak az fog felfigyelni, aki tudja, hol kell őket keresni.
És a tankcsapda. Hogy ők a mai rockzene nagykutyái... legfeljebb eladásokban, de szerintem nem nagyon érdemlik meg azzal a kópiazenével. A koncertjeik eleinte jok voltak, pogo meg sör meg minden, rákenroll. Most meg egy csomo pajtás áll a nőjével, és ha hozzájukérsz, károgni kezdenek. A Tankcsapdát az viszi, hogy mind egy büdös suttyó paraszt és mind egy egyetemista értelmiségi is ugyanolyan telipofával tudja ordítani a szövegeiket egy sörnél. Ráadásul nagyon nagy arcuk lett, példa erre a Szatmári SamFest, ahol a dán Manticora és az izraeli Orphaned Land fel tudott lépni, és mégis, a főzenekarként várt tankcsapda presztizsrombolónak tartotta a cuccot. Meg hogy esett az eső, de a szionpad fedett volt és párszázan voltak. A cuccra visszatérve, Lukács mindig ilyenekkel hülyiti az interjukban az embereket, hgoy elég egy gitár és egy erősitő, és mehet a buli. De a Sam Fest igen jol felszerelt szinpadját már szarnak tartotta, annyira hgoy fel sem léptek, a szervezőkkel összebalézva mentek haza. A magyar könnyüzenének az az ága, akik egy ilyen kiosztón nyugodtan ülhetnek, ők képviselik a rock feketebárány vonulatát a Ruzsamagdik mellet, hisz olyan is kell, annál több száj van befogva.

Amugy kicsit elkenődött a rúzsa, Magdolna!      

A Sum41-ért tényleg, ők még bulisak voltak az akkori Linkinparkos keménykedések mellett, a számaik is jok voltak.

És hogy milyen koncertre mennék vissza?
Iron Maiden, Rock in Rio, 300 000 ember, első sor...

Ja. Ha valakinek van kedve, és szereti a képregény-vonatkoztatásu zenét, akkor szerezze meg az ICED EARTH - The Dark Saga lemezt. Az eredeti SPAWN sztorit dolgozza fel szövegileg és hangulatilag is. Sok idézetet is fel lehet lelni benne a képregényből, és feltünik a Violator, a Hunter, Chapel és még sokminden más. Valahogy jobban eltalálta az egész képregény hangulatát mint anno a film.

NO, mára ennyi, pusz:)

pepo05:
MIcsoda? Meghalt a Sum41 egyik tagja??????

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése