HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (170/2259) > >>

Sepi:

--- Idézetet írta: Goten56 - 2019. Augusztus 21., 23:00:37 ---Valamennyire megértem az álláspontodat, de talán figyelmen kívül hagyod hogy csak a 2 szólófilm bevételeit kapta a Sony, a sokkal többet kaszáló csapatfilmekből minimális részesedés jutott nekik, és a merch eladások is a Disneyhez kerültek.

--- Idézet vége ---
Én ezt teljesen értem. A kapcsolódó termékek bevétele meg persze, hogy a Disney-hez került, hiszen ez eddig se volt másképp, elvégre csak a filmesítés jogai vannak a Sonynál, semmi más. Itt az egész vita a két vállalat között azon megy, hogy ha már a Disney végzi a munkát, akkor annak a hasznából szeretne ő is részesedni. És nem azt mondták most sem, hogy a korábbi filmek bevételeiből adjanak vissza, hanem, hogy akkor csinálják tisztességesen, osszák el egymás között a költségeket, de utána a bevételt is. És ez az a pont, ahol gusztustalanul és nagyon nagy mellénnyel áll a Sony a dolgokhoz, pedig nekik semmi közük nincs ahhoz, hogy ekkora sikerek lettek a Marvel filmek, arról nem beszélve, hogy ha rajtuk múlna, akkor a Pókember filmek is a béka segge alatt lennének.

Goten56:
Valamennyire megértem az álláspontodat, de talán figyelmen kívül hagyod hogy csak a 2 szólófilm bevételeit kapta a Sony, a sokkal többet kaszáló csapatfilmekből minimális részesedés jutott nekik, és a merch eladások is a Disneyhez kerültek. Nehéz lenne bármelyik cégnek igazat adni. Szerintem a Sony mindenképpen jól jár azzal, hogy már nyugodtan szerepeltetheti Pókembert a Venom-féle univerzumában, amennyiben sikerül azt megfelelően felfuttatni, bár elég rossz jel, hogy egy Jared Leto kaliberű fickó kapta a Morbius főszerepét de lehet, hogy pont ezért kell egy ilyen karakterrel ellensúlyozni a dolgot. A Disney viszont elég fontos szerepet szánt neki a jövőben, kb olyan helyzetben vannak, mintha a Dragon Ballból egyik részről a másikra el kellett volna tüntetni Son Goten-t, így nekik tényleg fájni fog a dolog még azzal együtt is, hogy a Sony magyarázata akkora ökörség, hogy továbbképzésen oktathatnák nagy és bölcs vezetőinknek. Annak örülök, hogy a rajongók ennyire kiállnak magukért, a minden pofátlan romboláshoz lelkesen tapsikáló Star Wars tábor példát vehetne róluk, csak egy kicsit egyoldalúan látják a dolgokat. Ha a következő szólófilm előtt felvezetik a Venom2-Morbius-ami még addig jön filmekben, akkor simán hozhat az Idegenbenhez hasonló vagy jobb eredményeket.

Az utolsó X-men szerintem vállalható film lett egy nagyrészt zseniális univerzumban, a sok negatív kritika oka valószínűleg a jobban sikerült előzményekben keresendő.
Tom Holland leginkább azért van bajban, mert a SONY-s változat lényegében egy új karakter lesz, így nincs feltétlenül szükségük rá, de én azért remélem, hogy esetleg máshogy gondolják, és olyan helyzet alakul ki, amiben a véleményének súlya van, és valahogy megmenekül a 11 év alatt felépített MCU.

Sepi:
Én is a Disney mellé állok ebben a vitában. Pontosan egyetértek Aldarion nézőpontjaival. És nem azért állok a Disney mellé, mert annyira sajnálnám őket, amiért elesnek így 1-2 milliárd dollártól, hanem mert valóban elég seggfej módon állt ehhez az egészhez a Sony, és tényleg azt tartom undorítónak, amit ők csinálnak.

--- Idézetet írta: Aldarion - 2019. Augusztus 21., 19:16:08 ---És lássuk be, a népharag el tud lehetetleníteni egy filmet, ha nagyon akar, két példának ott van a Ghost in the Shell és a női Szellemírtók. Persze, nyilván megbukni nem fog a moziban, de nem fog ekkorát menni a következő próbálkozás.

--- Idézet vége ---
Én még a buktát se zárnám ki, hiszen nézzük csak meg mit tett a negatív kampány a legutolsó X-Men filmmel is. Biztos, hogy feleannyira sem volt rossz, mint amilyennek beharangozták, de a körülötte keringő rengeteg negatív körülmény miatt már a kutya se volt kíváncsi rá, még a vérbeli rajongók is elfordultak tőle, és ilyen körítéssel egy Pókember film is be tud bukni.

Amúgy az egészben Tom Hollandet sajnálom a legjobban. Ő került most önhibáján kívül egy hatalmas kulimászba. Biztos lesznek emiatt álmatlan éjszakái, tuti, hogy nézi a szerződését, hogy hogyan is tudna kimászni ebből. Csak biztos benne van a félsz, hogy ha kilépne belőle, és utána mégiscsak egyezségre jutna a Sony a Disney-vel, akkor meg ehetné a kefét, amiért visszalépett. Szóval nagy szívás ez neki.

Aldarion:
Azt nem vitatom, hogy a Disney sáros-e a kérdésben, de én akkor is neki adok igazat - voltam már hasonló helyzetben, és rohadt frusztráló tud lenni, amikor a te munkádért más marja fel a zsozsót és az elismerést, aztán meg néz rád, hogy akkor legközelebb fokozni kéne, mert ez jól sikerült.

Ami meg azt illeti, nem biztos, hogy a Sony ebből jól jön ki. Pillanatnyilag ott tartunk, hogy a Disney egy csibészes mosollyal rábök a Sonyra, az meg zavarodottan magyarázkodik össze-vissza, aminek ráadásul semmi értelme - a hivatalos magyarázatuk szerint Pókember azért kerül ki az MCU-ból, mert Kevin Feige-nek nincs ideje foglalkozni vele a Fox-szal visszakapott rengeteg karakter mellett, amit az Idegenben zárását elnézve bevallom nehezen hiszek el. A Marvel rajongók támadják minden fronton a Sony-t, már a Playstation ellen is bojkottot akarnak szervezni, ráadásul a ennek hatására zuhant egy nagyot a nap folyamán a cég részvényárfolyama is, amitől meg a befektetők lettek kurva idegesek.

És lássuk be, a népharag el tud lehetetleníteni egy filmet, ha nagyon akar, két példának ott van a Ghost in the Shell és a női Szellemírtók. Persze, nyilván megbukni nem fog a moziban, de nem fog ekkorát menni a következő próbálkozás. Épp most olvastam, hogy a Sony aug 29-től újra moziba küldi 4 percnyi extra akciójelenettel megspékelve az Idegenbent, ami azért lesz érdekes ötlet, mert a fogadtatása jól fogja tükrözni a jelenlegi néphangulatot. Nem lennék meglepődve azon sem, ha csak arról szólna a dolog, hogy ezzel mérjék fel vissza kéne-e ülni az asztalhoz, hogy megegyezzenek a Disney-vel.

HeirToGrievous:
Legfeljebb a Sony felbérli a Lord-Miller párost vagy csak Phil Lordot (aki már amúgy is írt nekik egy Oscar-díjas Pókember filmet), vagy a PS4-es Pókember játék íróit, hogy dobjanak össze nekik valamit.
Probléma megoldva.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése