HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (169/2259) > >>

Aldarion:

--- Idézetet írta: Goten56 - 2019. Augusztus 22., 10:51:34 ---Mellesleg, tavaly karácsony előtt a Sony mozikba küldte minden idők legjobb Pókember filmjét, így talán mégsem olyan reménytelenül alkalmatlan társaság.

--- Idézet vége ---
De, alkalmatlanok, méghozzá nagyon. De ami tény, az tény, az Irány a Pókverzummal rendesen beletenyereltek a jóba - azonban ne vedd egy kalap alá az alkotókat és a stúdiót, mert baromira nem ugyanaz a kettő. Sőt, pont az az egyik alapvető gond, hogy Amy Pascal, a producer, aki tető alá hozta az eredeti Sony/Disney megállapodást, a Venomot, az Irány a Pókverzumot, a Hazatérést és az Idegenbent is, nemrég átadta a stafétát annak a Tom Rothmannak, aki producerként még semmit sem tett le az asztalra, viszont könyékig benne volt az X-men - Kezdetek: Farkasban és a 2015-ös Fantasztikus négyesben is. Engem rajongóként emiatt kimondottan erős balsejtelmek gyötörnek, főleg ha figyelembe vesszük, hogy elvileg ő viszi már a Venom 2-őt, a Kravent, a Morbiust és az Irány a Pókverzum 2-őt is.

Goten56:

--- Idézetet írta: Sepi - 2019. Augusztus 22., 06:36:58 ---
--- Idézetet írta: Goten56 - 2019. Augusztus 21., 23:00:37 ---Valamennyire megértem az álláspontodat, de talán figyelmen kívül hagyod hogy csak a 2 szólófilm bevételeit kapta a Sony, a sokkal többet kaszáló csapatfilmekből minimális részesedés jutott nekik, és a merch eladások is a Disneyhez kerültek.

--- Idézet vége ---
Én ezt teljesen értem. A kapcsolódó termékek bevétele meg persze, hogy a Disney-hez került, hiszen ez eddig se volt másképp, elvégre csak a filmesítés jogai vannak a Sonynál, semmi más. Itt az egész vita a két vállalat között azon megy, hogy ha már a Disney végzi a munkát, akkor annak a hasznából szeretne ő is részesedni. És nem azt mondták most sem, hogy a korábbi filmek bevételeiből adjanak vissza, hanem, hogy akkor csinálják tisztességesen, osszák el egymás között a költségeket, de utána a bevételt is. És ez az a pont, ahol gusztustalanul és nagyon nagy mellénnyel áll a Sony a dolgokhoz, pedig nekik semmi közük nincs ahhoz, hogy ekkora sikerek lettek a Marvel filmek, arról nem beszélve, hogy ha rajtuk múlna, akkor a Pókember filmek is a béka segge alatt lennének.

--- Idézet vége ---

Nekem nem tűnik rossz üzletnek, hogy 5 sikerfilmet csináltak egy kölcsönkapott karakterrel, és abból a 2 gyengébben teljesítőnek a bevételeit a karakter jogos tulajdonosa kapja . Ha más autójával taxizol, akkor őt is illeti valamennyi a pénzből amit keresel. Ha a Sony mondta volna, hogy akkor mostantól kérik a csapatfilm bevételek felét is, az tényleg pofátlan túlzás lenne, de az, hogy tartanák magukat az eredeti megállapodáshoz, amit most a Disney akár felrúgni, szerintem természetes.
Mellesleg, tavaly karácsony előtt a Sony mozikba küldte minden idők legjobb Pókember filmjét, így talán mégsem olyan reménytelenül alkalmatlan társaság.

Galen:

--- Idézetet írta: Aldarion - 2019. Augusztus 22., 09:27:00 ---2. Rozsomák: 12 rész Madripoor-túra,...
--- Idézet vége ---
Azt én is végigszenvedtem. Azt hittem csak én nem értem a magas művészetet.

Aldarion:

--- Idézetet írta: Sepi - 2019. Augusztus 22., 06:36:58 ---És ez az a pont, ahol gusztustalanul és nagyon nagy mellénnyel áll a Sony a dolgokhoz, pedig nekik semmi közük nincs ahhoz, hogy ekkora sikerek lettek a Marvel filmek, arról nem beszélve, hogy ha rajtuk múlna, akkor a Pókember filmek is a béka segge alatt lennének.

--- Idézet vége ---
Ezzel egyet értek. Ha valamit, hát azt már rég bizonyította a Sony, hogy Marvel jogot vétek a kezükbe adni, mert katasztrófa a vége - tisztelet a kivételnek, mert a Tobey Maguire féle Pókember 2-őt a mai napig remeknek tartom több okból is -, jó példa erre amikor a Marvel anime ágazatát kellett volna tető alá hozniuk. Hát annál szarabbat életemben nem pipáltam. Két konkrét példa:
1. Vasember: Ellenség a Zodiákus, akik az újraértelmezés szerint Vasember technológián alapuló páncélruhában támadnak, és minden epizódra jut egy lekloffolni való - 12 rész 12 ellenfél, és a végső csavar, hogy a sorozat elején ellopot Vasember páncélban visszatér a halottnak hitt Ho Yinsen, hogy kivégezze Tony-t, mert az ő értelmezése szerint nem változott semmit, és ezért vesznie kell. És ez elvileg a filmre épül rá...
2. Rozsomák: 12 rész Madripoor-túra, ami arról szól, hogy a főhős a sziget partjáról felverekszi magát a palotába, hogy levágja Shingent, és megmentse Marikot. A gond ott kezdődik, hogy ezen kívül semmi nem történik, egyedül a TAFT hatás érvényesül, mert a vörös ingben feszítő, kb. 190 magas szépfiúnak (kép lejjebb) még a haja se kócolódik ösze miközben flamenco táncot járva aprítja a népet. Ez az értelmezés olyanyira kiborította még a japánokat is, hogy mire elkészül a 4. sorozat, az X-men, szerencsére visszakapta az eredeti kinézetét.

Összességében egyik sorozat se kapott második lehetőséget, ez sokat elmond a fogadtatásáról.

Ami meg Hollandot illeti, őneki most leginkább azért kell cidriznie, mert az egyik következő nagy projektje a Sony Playstationre megjelent Uncharted filmadaptációjának a főszerepe, tehát nem rúghatja össze a port a Sony-val, ugyanakkor még további két Pókember filmre van szerződése, akárcsak a rendezőnek, úgyhogy neki kb. az egyetlen lehetősége jó képet vágni az egész cirkuszhoz és sodródni az eseményekkel, mert ellenkező esetben rámehet a karrierje is.

Galen:
Ha a Sony fizet mindent ami a filmgyártás során felmerül mint költség akkor az én megoldásom: A budipapír tekercse legyen 10.000 forint, egy üveg ásványvíz 20.000. Stb. Az 51-es körzetben bejött (A függetlenség napja).

Más: Megnéztem ezt a Marvel kapitányt. Most akkor a Skrull-ok tényleg jók, vagy most a filmben lettek csak felhúzva?
Avengers játék: Thor tud repülni vagy csak a kalapácsát pörgetve a lendület viszi?

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése