HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
Daredevil:
Mikről el nem vitáztok!
pepo05:
Valóban. Frappáns a srác, vigyázzatok vele. Ez pont olyan, hogy amikor azzal a fogadássla nyertem 2000 ft-ot,hogy fogadtam ismerősömmel, hogy Newcastle Angliában van. a lényeg, hogy tudatosan felhergeltem picit, aztán már nem is figyelt a kérdés kulcsszavára " Na arra fogadsz akkor, hogy Newcastle csakis Angliában lehet?" Belement a júzer.
talgaby:
Majdnem megválaszoltad a saját kérdésed. Washington a nyugati parton van. Washington D.C. pedig a keletin.
Sepi:
Most nem azért mondom, de Amerika atlanti óceán felé eső részét mindig a keleti partnak hívták. A vadnyugat kifejezés is abból eredt, hogy a telepesek kikötöttek Amerika keleti partján (többnyire Bostonban) és utánna a szárazföld belseje felé, nyugatnak haladtak, hogy elhódítsák az indiánoktól a földjeiket. De elég csak megnézni a a földgömbön, hogy merre forog a föld, és hogy ehez képest milyen utat jár be a Nap a horizonton.
De hogy maradjunk a képregényes példánál, a Bosszú Angyalainak van két szekciója, a Nyugati Parti Angyalok (Sólyomszem és társai) és a Keleti Partiak (Amerika Kapitány, stb) akik ugyebár New Yorkban székelnek (És New Yorktól nincs messze Washington). Viszont most kapcsolok, hogy nem lett konkrétan fogalmazva, hiszen van a város és van az állam is . És míg a város a keleti parton van, az állam a nyugati parton van, szóval mindenkinek igaza van.
talgaby:
Washington a nyugati parton van. Nézzétek csak meg a térképen.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése