HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (1589/2259) > >>

Schmatzy:
Egyébként ha valakit érdekel, van egy 88 Mpx-es, 8 megás jpg légifotóm a Ground Zero-ról, ha a HZs ad neki tárhelyet, szívesen közreadom. Repülőgépről készítették, nem az űrből, ezért írom külön postba.

Sepi:
Hát ezt nagyon jól megfogalmaztad.  
Egyébként én ahogy néztem magyarországról elég rossz felbontásban lehet képeket találni, főleg olyan helyekről ami már nem pest megye.

Schmatzy:
Tényleg kíváncsi vagy rá? Mert pont ebben a félévben volt ilyen témájú tárgyam az egyetemen, így tudok szolgálni elég száraz technikai leírással.

Szóval a Google által használt felvételeket a QuickBird műhold készíti, ami - mint a képeken is látható - igen szép felbontásokkal dolgozik: 61 cm pánkromatikus és 2.44 m multispektrális felvételek esetén (pánkromatikus: minden hullámhosszra reagáló ff felvétel, párja az ortokromatikus, ami néhány hullámhosszra nem reagál, valamint multispektrális: színes felvétel, ami a látható fényen túli hullámhosszokat, tipikusan az infravöröset,  is érzékeli). Ezek a felbontások azt jelentik, hogy a szükséges transzformációk elvégzése után keletkező digitális képen egy pixel a valóságban 61 cm-t, illetve 2.5 m-t jelent (ezek a felbontások természetesen nadír irányban, azaz függőlegesen lefelé - adott pontból a Föld középpontja felé - nézve értendők).A lefedettség 16.5 * 16.5 km, azaz egy teljes pánkromatikus felvétel 27050 * 27050 px (731.7 Mpx és tömörítetlen szürkeárnyalatos - 8 bites - képként elmentve 698 MB), egy multispektrális pedig 6763 * 6763 px (45.7 Mpx, tömörítetlen 32 bites képként elmentve 131 MB). A keringési idő másfél óra (ennyi idő alatt kerüli meg egyszer a Földet), a visszatérési ideje pedig 1-5 nap között változik (azaz ugyanarról a pontról igény szerint 1-5 naponként készíthet felvételt). A pályája pedig 450 km magasan van.

Nem vagyok térinformatikus, a tárgyat is szabadon választhatóként hallgattam, úgyhogy ha hülyeséget mondtam, vagy valaki pontosabban tudja, javítson ki.

pepo05:
Érdekes képek az biztos...de az a vadászbombázós szerintem fake. Legalábbis nagyon műnek tűnik a gép rajta.
Amúgy a műholdak pl. Magyarországról milyen gyakran csinálnka felvételeket?

Nitro:

--- Idézetet írta: Schmatzy ---Na ezt nézegessétek meg:
A Föld 15 leglátványosabb képe a Google Earth-ön

Természetesen a kínai atomtengeralattjáróról se feledkezzünk meg!
--- Idézet vége ---
Köszi, nagyon tetszettek.  

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése