HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (156/2259) > >>

Farek:

--- Idézetet írta: turkia - 2019. Szeptember 03., 12:33:02 ---Kibernetizálják, fémborítást raknak rá, nyilván valami atomenergia mozgatja a szervóit, stb. Minek kell akkor a szív? Ami egy ordító gyenge pont? Egy szív éltet egy robotot? Meg az atomenergia is? Ez oltári nagy hülyeség, "erős szíved van".

--- Idézet vége ---
Ez engem még nem is zavar annyira. Első prototípus, próbálkozás, még biztos nem volt kiforrott a módszer. Ezért is kellett ez a kettős megoldás. Ráadásul ő nem tudta, hogy Terminátor, szóval kellett neki a szívverés meg az egyéb átverés. Szóval mondom, legalábbis számomra ez annyira nem gáz.
A szívműtét meg: igen, valóban, nagyon gáz ilyen, messze nem ideális körülmények közt. De a harctéri orvosok sem ideális körülmények közt operáltak meg vágtak le lábakat és minden egyebet. Szóükség törvényt bont, és minden mindegy alapon kétségbeesettek voltak. Műtét nélkül tutira meghal. Mit veszíthetnek?
Oké, az mondjuk kemény, hogy minden smakkol és semmi fennakadás, de ha csak ez lenne hiba, boldog lennék.  :)

roberto:

--- Idézetet írta: Aldarion - 2019. Szeptember 03., 11:03:40 ---A Megváltás gondjai ott kezdődtek, hogy egy Battlestar Galactika stílusban kellett volna megcsinálni és sokkal mocskosabbra, mint amit végül kihoztak belőle - mert hát abból lesz a della, ha Pistike is megnézheti, ugye PG-13...?

--- Idézet vége ---
Kezdjük ott, Pistike miért nézhet meg majdnem minden blockbuster filmet. Nem kéne ezeket a filmeket lebutítani a tizenévesek szintjére, csak mert a hülyegyerek/ idióta szülő hisztizik, de ő azt minden áron meg akarja nézni/nézetni a gyerekkel.

turkia:

--- Idézetet írta: HeirToGrievous - 2019. Szeptember 02., 19:38:42 ---
:) Na, igen.
Annyira sötét volt a film, hogy:
- a film kb. fele nappal játszódott (mert 100+ atombomba felrobbanása biztos nem okoz majd nukleáris telet)
- szétrombolt városok helyett kaptunk pusztát/roncstelepet + egy teljesen épp hidat

--- Idézet vége ---

Nekem pont ez a bajom az újabb terminátorokkal. Semmi nyomasztó atmoszféra, semmi sötétség, semmi kilátástalanság.
Az elsőben Kyle Reese visszaemlékező álma, meg a napokban elhunyt Franco Colombu izzó szeme, ahogy áll Kyle előtt... Na az nyomasztó!
De nincs mit csodálkozni, természetes, hogy egy óriási ötlet sem tart örökké, simán el lehet rontani. Ezt a világot éljük, SW, Terminator csak két név. Sok feldolgozás/folytatás készült már, amik nyilván egyre rosszabbak. Elmondod a világ legjobb poénját, röhögsz a haverokkal 2 napig, aztán elkezd unalmas lenni, ahogy bővíted, meg alakítod. Ennyi.  :-\

A szívműtét engem is bosszant, fúj a szél, viszi a gazt, a pockok ott rágnak valahol két fűcsomó között, Connort meg mélyaltatják. Hát durva.
De eleve hülyeség a kiborg srác, Intruder joggal akadt fenn rajta. Adott egy pasi, aki felajánlja a testét a halála utánra. Kivégzik.
Aztán 20-30 év múlva felébred, mintha mi sem történt volna. Minden emléke megvan. Tök jó halál.
Kibernetizálják, fémborítást raknak rá, nyilván valami atomenergia mozgatja a szervóit, stb. Minek kell akkor a szív? Ami egy ordító gyenge pont? Egy szív éltet egy robotot? Meg az atomenergia is? Ez oltári nagy hülyeség, "erős szíved van".
Na, mikor ez a mondat elhangzott a moziban 2009-ben, már tudtam, hogy itt lesz valami bonyodalom. Lett.

Aldarion:

--- Idézetet írta: Intruder - 2019. Szeptember 03., 00:37:08 ---El tudná valki nekem magyarázni, hogy T4-ben ki volt végül is az a félig ember félig robot fickó? Arra emlékszem, hogy a film elején a börtönben alárattak vele valami beleegyezési papírt valamihez aztán 15 évvel később visszajött kiborgként. De hogyan?

--- Idézet vége ---
Az elég egyértelműen kiderült a film elején. Egy egyszerű halálraítélt, akivel aláíratták a papírt, hogy felajánlja a testét kísérleti célokra. És így lett a kiberetikus organizmus egyik első tesztpéldánya. A Megváltás mint film nekem azért nem jött be, mert ordenáré marhaságokat írtak bele. És most nem a történetre magára gondolok, hanem az olyan apróságokra, mint amikor a végén a sivatag közepén egy szál sátorban szívátültetést végeznek John Connoron. Ez az a műtét, amit a legnagyobb sterilitás mellett végeznek és szövettani vizsgálattal ellenőrzik a donor szerv összeférhetőségét, mert nem lehet csak úgy berakni bárki ketyegőjét valaki másnak, de ott megcsinálják, mert nincs más esély, és kikapják a terminátor szívét, mert biztos jó lesz az.

A Megváltás gondjai ott kezdődtek, hogy egy Battlestar Galactika stílusban kellett volna megcsinálni és sokkal mocskosabbra, mint amit végül kihoztak belőle - mert hát abból lesz a della, ha Pistike is megnézheti, ugye PG-13...?

--- Idézetet írta: Intruder - 2019. Szeptember 03., 00:37:08 ---És persze a Genisys. Lehet szidni, van is miért, de ezek a jelenetek azért jók voltak. ;)

--- Idézet vége ---
A Genisysnek volt pár nagyon erős mozzanata, a nyitó jelenet és a fanservice rész brutálisan betalált nálam, de nem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy a cselekmény egy faszság - tehát az, hogy míg utazik az időben megváltozik a múlt, de ő emlékszik a lényegre, mert gyerekként azt mondogatta magának, hogy a Genisys a Skynet. What...? Arról nem beszélve, hogy amikor megláttam Jai Courtney nevét, már tudtam, hogy baj van. Az a pali nem épp a siker jelzője. A mozis próbálkozásainak nagy része katasztófális: Die Hard - Drágább, mint az életed; Én, Frankenstein; A beavatott; Terminátor: Genisys; Suicide Squad - Öngyilkos osztag... és még sorolhatnánk. Én a magam részéről csak franchise-gyilkosként szoktam emlegetni...

Sepi:
A többi csontot elhordták a kutyák.  :D

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése