Szerző Téma: Filmek, zenék  (Megtekintve 1868499 alkalommal)

0 Felhasználó és 33 vendég van a témában

Nem elérhető yosha

• Asterix
  • **
    • http://www.enactment.uw.hu
Re:Filmek, zenék
« Válasz #4065 Dátum: 2008. Július 25., 09:20:37 »
És hozzá is tenném, hogy egy rajongói film. Tökéletes megfilmesítése a novellának, habár a gyengébbek mindenképp olvassák el előtte... A Galaktika Baráti körös fordítást javaslom:)Aki találkozott a Valhallással, az tudja miért...

Node ha már itt tartunk:
http://www.sg.hu/cikkek/61536/jon_a_cthulh...ime_az_elozetes

Ez is lowbudget film, de azt mondják jol sikerült.

Aztán ott van még a Dagon, ami jol sikerült és teszkániában kapható ezresé'.
'Az érzéki szexhez ha akarsz, használsz egy tollatt, de akkor a perverz szexhez már egy egész csirke kell... '

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #4064 Dátum: 2008. Július 24., 20:01:38 »
Lovecraft fanoknak alapmű:

Call of Cthulhu - 2005 imdb (7.5 pontot kapott) YouTube

A film fekete-fehér és a régi némafilmek stílusában van elkészítve, méghozzá nem is akárhogyan... Aki szereti Lovecraftot, annak a sztori ismerős lesz. Egyébként iszonyat jól van megvalósítva az egész, persze kissé színpadiasan túl van játszva, de egyáltalán nem hat szánalmasan a színészi játék és a díszletek sem. Vizuálisan nekem bejön, de a "pistike" tipusú nézők biztosan röhögni fognak: profin van elkészítve, de a 20-as 30-as évek szintjére és hangulatára van igazítva az egész. A film mindössze ~45perc, de én végig nagyon jól szórakoztam rajta, és kissé be is paráztatott, mert egyből a jól ismert Lovcrafti hangulat hatása alá kerültem... :$  

Akit érdekel, az innen töltheti le: katt Viszonylag jól van seedelve, és csak ~350 mega az egész. (a mínőség jó, a kis méret a film rövidségéből fakad, egyébként meg ott a sample)
Felirat: katt
Sajna a fordítás hagy némi kivetnivalót maga után, de a célnak azért megteszi. (néhány jól ismert mondat nem a "hivatalos" magyar fordítás szerint szerepel, sőt néhol igencsak zavarosan sikerült az angol szöveg bonyolultsága miatt, de Lovecraft fanok azért képben lesznek.)

Értékelés: mindenképpen unikum a film, így nem lehet csak úgy egy kalap alá venni a mai mozikkal. Tökéletesen hozza azt a nyomasztó Lovecrafti hangulatot amit kell, látványban is ott van (de ezt természetesen nem a mai filmekhez kell mérni), és a megvalósítás is profin sikerült. Persze ez szigorúan magánvélemény. 10 pontot elvből nem adunk, így az én értékelésem (Lovecraft fanként): 9 (a vágások miatt az operatőrnek azért megadom azt a tíz pöttyöt, sőt, hozzábiggyesztek egy plusz jelet is neki, mert igencsak beszarás amit művelt  )

Nem elérhető Schmatzy

• Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
« Válasz #4063 Dátum: 2008. Július 23., 19:18:59 »
« Utoljára szerkesztve: 2008. Július 23., 19:19:12 írta Schmatzy »

Nem elérhető yosha

• Asterix
  • **
    • http://www.enactment.uw.hu
« Válasz #4062 Dátum: 2008. Július 23., 16:56:42 »
Idézetet írta: Ben Reilly
Christian Bale-t letartóztatták

...az anyja az öregebb lánytestévre feljelentette őt,

Ghehehehehehe )))))))))))) Egy ÉS kimaradt, igy egész más értelmet nyer a mondat... Az anyja az öregebb lánytestvére... )))))))))))

Köszönöm, nem b.gatni akartalak, csak ezzel megalapoztad a vidámságom a további részében a napnak...
'Az érzéki szexhez ha akarsz, használsz egy tollatt, de akkor a perverz szexhez már egy egész csirke kell... '

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4061 Dátum: 2008. Július 23., 12:37:17 »
Meg mellette megdöntötte az első hétvége bevételi csúcsát is. 67,1 millió dolcsit kaszírozott, ezzel átvette a vezetést a Pókember 3-tól, amely annó 59,8 millával nyitott.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4060 Dátum: 2008. Július 23., 12:33:03 »
Imdb-n  már az első film így is.
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4059 Dátum: 2008. Július 22., 22:32:30 »
Christian Bale-t letartóztatták

A londoni rendőrség ma letartóztatta Christian Bale-t, a The Dark Knight sztárját, és kihalgatták, mivel az anyja az öregebb lánytestévre feljelentette őt, állításuk szerint Bale bántalmazta őket. A rendőrség megengedte azonban Bale-nek, hogy részt vegyen a londoni The Dark Knight premierjén.

Bale tagadja a vádakat teljes mértékben, az ügy pedig szeptemberben folytatódhat, hacsak a vádakból nem lesz több.

http://www.origo.hu/noilapozo/5perc/200807...rtoztattak.html
http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/batman0722/
http://www.danubius.hu/film/139780
http://edition.cnn.com/2008/SHOWBIZ/Movies...d.ap/index.html

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4058 Dátum: 2008. Július 21., 19:21:12 »
Megint én, 19:40-től Aktív, benne a Dark Knight-ról is.
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4057 Dátum: 2008. Július 21., 17:03:24 »
Némi kis off: Hatalmas képregény- és szuperhős szakértő haverom a minap megnézte a Hancock-ot. Kérdeztem tőle, és milyen: a válasz:
 -Hát olyan mint a Hihetetlen hulk, mert olyan szuperhősős.  
De ugyanez a kedves barátom  mondta egyszer -amikor arról beszélgettünk, hogy néhány filmnek elég későn kezdődik a cselekménye - hogy, "Azért a Batman kezdődikben is jó későn szállt autóba!"  
« Utoljára szerkesztve: 2008. Július 21., 17:03:41 írta galamb »
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #4056 Dátum: 2008. Július 18., 21:31:49 »
Na, ilyen reklámot se láttam még...
(Avagy ismét bizonyosodik az ősi tétel, hogy az unatkozó informatikus különösen veszélyes állatfaj. )
http://www.youtube.com/watch?v=hri-nDt3vpw
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4055 Dátum: 2008. Július 16., 13:12:07 »
Idézetet írta: Aldarion
Igen, tökéletesen értem mire gondolsz. Én szeretem az rpg műfajt, de a Diabló sorozat sosem tudott egy óránál tovább gép előtt tartani. Elnézést kérek mindenkitől, akit most megsértek, de nem sok értelmét látom annak, hogy szerepjáték alapokra épít egy akciójátékhoz illő ötletet. A küldetések is rohadtul változatosak:
1., Tisztíts meg egy barlangot => ölj meg mindenkit.
2., Keress meg egy könyvet => közben ölj meg mindenkit.
3., A lefordított könyvben szereplő minta szerint előbb keress meg, majd érintsd meg adott sorrendben a rúnaköveket => közben ölj meg mindenkit.
Erre mondta az egyik ismerősöm, hogy a hack&slash játékok azok ilyen 4 elemű játékok:

Kinyit-Megöl-Trezsör-Next

Egyébként néha rámjön vele a nagyjátszhatnék, aztán tolom vele egy drabig, aztán évekig semmi.
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://benjaminterdik.prosite.com/
« Válasz #4054 Dátum: 2008. Július 16., 09:31:46 »

Katt a képre!

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
« Válasz #4053 Dátum: 2008. Július 15., 13:10:41 »
Hatalmas játék lesz, kár hogy nincs konzolom:s
ttp://www.gametrailers.com/player/36134.html

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4052 Dátum: 2008. Július 14., 23:06:07 »
Lesz nekünk Flash is a Mortal Kombat vs. DC-ben.

Egy kisebb méretű kép  :
http://www.worldscollide.com/images/Flash_Render.jpg

Katt a képre!

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4051 Dátum: 2008. Július 14., 16:32:08 »
Hát akkor a y. elég merev szabályzattal rendelkezik, ha a zene miatt belekötöttek. De az indevideó-t amúgy is szeretem (off: sokkal jobb mint a videa szwsz, kár hogy az iwiw csak azt nyomatja a y. mellett), majd azon megnézem az egész freddyD-t
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4050 Dátum: 2008. Július 14., 15:54:20 »
Volt egy rakat, freddyD majd lassanként feltölti a többit is. A Big Rigs azért mehetett elsőként, mert az az abszolút favorit, a boxos meg a legutóbbi. A TeCső állítólag szerzői jogi sértés miatt, ha jól emlékszem, mert engedély nélkül vágott alá jogdíjas zenéket. A videók maguk miatt nem bannolhatták természetesen, hiszen kritikusi célzattal kerültek fel, és ilyen esetben teljesen legális akár hosszabb részleteket is bevágni egy adott játékból (vagy akár filmből is). Bár talán filmeknél van egy bizonyos százalék, hogy mekkora részét szabad így megosztani csak úgy... de ott meg csak a NostalgiaCriticet nézem (akit szintén kivágtak a youtube-ról, de attól még a videói ott vannak), aki egyébként se fogja hosszúra.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4049 Dátum: 2008. Július 14., 15:21:19 »
Ja a hozzászólásokban olvastam, hogy fenn volt a y-n, de miért bannolták? Sztem nincs semmi baj a videóval.
Nem tudom, hogy még milyen játékokról volt szó a y-n, itt az indevideón én még egy box-os játékot láttam.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Július 14., 15:22:30 írta galamb »
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4048 Dátum: 2008. Július 14., 14:08:10 »
Na, a rosszpcjatekok csak átment az indavideóra? A youtube bannolta, de akkor csak megoldódott...

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4047 Dátum: 2008. Július 14., 08:06:43 »
Idézetet írta: saglord
Kár, hogy ettől a Star Wars résztől Lukasarcék megfosztották a pc-s társadalmat... Pedig hónapok óta vártam, mióta először olvastam róla, erre tessék. Lehet rájuk kéne küldeni két barátunkat:      hogy elgondolkodjanak erről a konzolfüggőségükről...
Majd ha nem lopjuk a programokat ők is fejlesztenek rá. Nem mintha a konzolt nem lehetne kiherélni.

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4046 Dátum: 2008. Július 13., 18:02:37 »
az évszázad játéka:   :big rigs over the road racing
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4045 Dátum: 2008. Július 12., 11:15:08 »
Még jó, hogy egyik legjobb barátommal közösen használunk egy PS2-t.  

Katt a képre!

Nem elérhető saglord

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #4044 Dátum: 2008. Július 12., 09:56:56 »
Kár, hogy ettől a Star Wars résztől Lukasarcék megfosztották a pc-s társadalmat... Pedig hónapok óta vártam, mióta először olvastam róla, erre tessék. Lehet rájuk kéne küldeni két barátunkat:      hogy elgondolkodjanak erről a konzolfüggőségükről...

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
« Válasz #4043 Dátum: 2008. Július 10., 11:49:04 »
Általában magasról teszek a játékok grafikájára, de a Star Wars - The Force Unleashed trailere nem sikeredett csúnyára:

http://www.gametrailers.com/player/usermovies/237281.html
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető saglord

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #4042 Dátum: 2008. Július 09., 16:55:28 »
Én tegnap néztem a Gotham Knight-ot és töredelmesen bevallom, harmadjára néztem végig. Pedig mióta megláttam egy küldöldi oldalon, hogy lesz egy összekötő történetekkel teli dvd különböző rajzolók és rendezők "tollából", nagyon megörültem.
A látványvilág terén csatlakozok az előttem szólóhoz, hol ilyen, hol olyan.
Nekem a legjobban a fakíros történet jött be, főleg, mikor a végén a csatornában rátalál a sok "eltüntetett" stukira.
De úgy vagyok vele, bármilyen is lett ez a dvd, hogy még mindig jobb, mint ha egyáltalán nem gyártanának ilyen egész estés szösszeneteket.

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4041 Dátum: 2008. Július 08., 07:59:47 »
Idézetet írta: Taiy
ez volt minden PC elődje.
Előbb volt az biztos.

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
« Válasz #4040 Dátum: 2008. Július 07., 20:35:52 »
Tessék gyakrabban Zsákolni, pepo!  

Idézet
ez volt minden PC elődje.. érdemes legalább kipróbálni..
A Commodore 64 önmaga is PC volt, nem csak előd. De abban egyetértek, hogy tényleg érdemes kipróbálni. Nekem kicsi koromban volt hozzá Basic-könyvem is, csak sajnos nem tudtam angolul, hogy megértsem.
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #4039 Dátum: 2008. Július 07., 18:43:45 »
sziasztok! Remélem a nyáron majd többet tudok írni a zsákra...és akkor a Gotham knightról egy pár sor.

SPOLIER!
se eleje, se vége...az egész nem szól semmiről, úgy foglalhatnám össze, hogy nagyon rövid és nem sokat mutató életképeket látunk Batman életéből. Én azt hittem valami értékelhető, összefüggő valamit láthatunk nem ezt...
a rajz nekem néhol tetszik, néhol botrányos. legalábbis ez a csapzott emos hajú Bruce nagyon ótvar...a mozgások néhol nagyon darabosak, és tele van az egész fizikai képtelenségekkel. Sötét hangulat igazából nincsen, mivel csal pillanatokat villant fel a rajzfilm így semmire sincsen igazából...Krok meg Madárijesztő is felvillan aztán kész. Kár volt erre rányomatni, hogy Batman, mert ez az egészet bármelyik 10-edrangú akcióhőssel eljátszhatták volna. Nálam 2/10.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
    • http://www.kep.tar.hu/taiy
« Válasz #4038 Dátum: 2008. Július 07., 18:27:56 »
Idézetet írta: Galen
Idézetet írta: exactlee

Most nem bántásból, de ha te sem tudod, hogy mi a baja, akkor mi honnan tudnánk?

Főleg hogy azt le se írtad hogy mi a probléma konkrétan.
Én speciel akartam neki írni, hogy ezek az új plazmák meg LCD-k olyan vékonyak hogy arra már nem tudja csak úgy "rárakni". Lebillen. Megjegyzem kiváncsi lennék arra, hogy aki annó nem játszott ezzel, nem tört szét egyetlen joystickot sem a falon, vagyis nincs meg a nosztalgia érzése, az mi a francnak vesz manapság ilyet.

Nem vettem. Apámé volt. A válasz pedig egyszerű: ez volt minden PC elődje.. érdemes legalább kipróbálni..
« Utoljára szerkesztve: 2008. Július 08., 06:01:25 írta Sepi »

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4037 Dátum: 2008. Július 07., 09:42:35 »
Idézetet írta: exactlee
Idézetet írta: Taiy
SziasztoK!

Nekem is van egy C64-esem, de sajnos valamiért nemtudom rárakni a TV-mre.
Miért?
Petig mindent a leírtak szerint csinálok...

Most nem bántásból, de ha te sem tudod, hogy mi a baja, akkor mi honnan tudnánk?

Főleg hogy azt le se írtad hogy mi a probléma konkrétan.
Én speciel akartam neki írni, hogy ezek az új plazmák meg LCD-k olyan vékonyak hogy arra már nem tudja csak úgy "rárakni". Lebillen. Megjegyzem kiváncsi lennék arra, hogy aki annó nem játszott ezzel, nem tört szét egyetlen joystickot sem a falon, vagyis nincs meg a nosztalgia érzése, az mi a francnak vesz manapság ilyet.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Július 07., 09:45:55 írta Galen »

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4036 Dátum: 2008. Július 06., 19:53:43 »
Nos, most néztem meg a Gotham Knightot.
Láttam már eddig kb 25-30 animét, ami tudom, hoyg animés vioszonylatban nem olyan sok, de valamennyi képet kaphat róla az ember.
Mindenképpen azt kell mondanom, hogy Batman nem való ebbe a stílusba, ez (nekem) nagyon lerítt róla.
Összességben az utolsó két rész volt egész jó, a többi azonban csapnivaló, főleg a legalső, ami még majdnem fel is háborított.
Előrendeltem régebben, de jó hogy visszamondtam.  

Katt a képre!