Lovecraft fanoknak alapmű:
Call of Cthulhu - 2005
imdb (7.5 pontot kapott)
YouTubeA film fekete-fehér és a régi némafilmek stílusában van elkészítve, méghozzá nem is akárhogyan... Aki szereti Lovecraftot, annak a sztori ismerős lesz. Egyébként iszonyat jól van megvalósítva az egész, persze kissé színpadiasan túl van játszva, de egyáltalán nem hat szánalmasan a színészi játék és a díszletek sem. Vizuálisan nekem bejön, de a "pistike" tipusú nézők biztosan röhögni fognak: profin van elkészítve, de a 20-as 30-as évek szintjére és hangulatára van igazítva az egész. A film mindössze ~45perc, de én végig nagyon jól szórakoztam rajta, és kissé be is paráztatott, mert egyből a jól ismert Lovcrafti hangulat hatása alá kerültem... :$
Akit érdekel, az innen töltheti le:
katt Viszonylag jól van seedelve, és csak ~350 mega az egész. (a mínőség jó, a kis méret a film rövidségéből fakad, egyébként meg ott a sample)
Felirat:
kattSajna a fordítás hagy némi kivetnivalót maga után, de a célnak azért megteszi. (néhány jól ismert mondat nem a "hivatalos" magyar fordítás szerint szerepel, sőt néhol igencsak zavarosan sikerült az angol szöveg bonyolultsága miatt, de Lovecraft fanok azért képben lesznek.)
Értékelés: mindenképpen unikum a film, így nem lehet csak úgy egy kalap alá venni a mai mozikkal. Tökéletesen hozza azt a nyomasztó Lovecrafti hangulatot amit kell, látványban is ott van (de ezt természetesen nem a mai filmekhez kell mérni), és a megvalósítás is profin sikerült. Persze ez szigorúan magánvélemény. 10 pontot elvből nem adunk, így az én értékelésem (Lovecraft fanként): 9 (a vágások miatt az operatőrnek azért megadom azt a tíz pöttyöt, sőt, hozzábiggyesztek egy plusz jelet is neki, mert igencsak beszarás amit művelt )