HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
gabo:
Pont most kezdtem elnézni! Nem tudtam hogy képregény adaptáció! :) A Netflixnek vannak jó filmjei,sorozatai mondjuk az Esernyő Akadémia szinkronos verzióját hiányolom!
--- Idézetet írta: roberto - 2020. Július 05., 22:51:33 ---Újabb képregény adaptáció, még ha csak Netflixre is, a The Old Guard
--- Idézet vége ---
HeirToGrievous:
--- Idézetet írta: Farek - 2020. Július 11., 17:27:36 ---És akkor ne feledkezzünk meg arról, mikor kiderült, hogy Ruby Rose-t választották, akkor egy rakás ember kapásból kiakadt, hogy "de hát nem is leszbikus!". Aztán finoman rávilágítottak nekik, hogy de, az, vagy legalábbis biszexuális. De ha heteró lett volna, akkor sem értettem volna a kiakadást.
Azért hívják színészetnek, hogy eljátssza, amit kell.
--- Idézet vége ---
A mai világban? Azt te csak hiszed!
Leszbit csak leszbikus játszhat, transzit csak transzi (pl. Halle Berry épp most mondott vissza egy szerepet, keress rá), lila egeret meg csak lila egér.
Ja, és most már csak akkor adhatja a hangját egy színész egy adott karakternek, ha ugyanabba a rasszba tartozik (Cleveland Show, Simpson Család).
Őszintén szólva, én meg sem lepődtem, hogy egy fekete csaj fogja játszani.
Hollyweirdben jó ideje gyűlölik már a vörös hajúakat, így azokat mostanában szinte mindig fekete színészekre cserélik le (lentebbi kép).
Farek:
--- Idézetet írta: Amanojaku - 2020. Július 11., 14:17:23 ---Képregényhűséget elvárni akármilyen rasszú karakterrel kapcsolatban mióta gyűlölködés?
--- Idézet vége ---
Oké, értem, hogy miről beszélsz. Nekem is nagyon fura, amikor egy ilyen jellegű váltás történik, tök mindegy, hogy melyik irányba. De kérdés az, hogy milyen fokú képregényhűséghez ragaszkodjon az ember? Mert ha teljeshez, akkor az összes képregényes sorozat és film rossz, hiszen nem pont az történik bennük, mint amit képregényekben olvastunk. Más képesség eredetek, más történetek, más kapcsolatok.
És akkor ne feledkezzünk meg arról, mikor kiderült, hogy Ruby Rose-t választották, akkor egy rakás ember kapásból kiakadt, hogy "de hát nem is leszbikus!". Aztán finoman rávilágítottak nekik, hogy de, az, vagy legalábbis biszexuális. De ha heteró lett volna, akkor sem értettem volna a kiakadást. Azért hívják színészetnek, hogy eljátssza, amit kell.
Igen, ez itt erős váltás, és elsőre én is megütköztem rajta. De úgy vagyok vele, hogy legalább az esélyt adjuk meg neki, mert lehet, hogy olyan fantasztikus lesz a csaj, hogy pár rész után eszébe sem jut az embernek, hogy fekete.
Szóval a lényeg, hogy a zsigerből gyűlölködést, tök mindegy, hogy mi miatt, nem viselem jól. Nekem sem tetszik minden. Én is tudok puffogni. De én itt azokra gondoltam, akik már fogalmazzák a fröcsögő, halálos fenyegetéseket és alpári stílusú - és persze névtelen - kommenteket, amikben rákot, mindenféle nemi betegséget, akasztófát is hasonló kedvességeket kívánnak mindenkinek, akinek köze van a projekthez.
Volt nemrég egy jó cikk a The last of us 2-ről az indexen. Oké, a játékokkal nem játszottam, szóval érzelmileg egyáltalán nem kötődöm hozzájuk. De az ott említett gyűlölethullám, ami még a karakter hangját adó színésznőt is elérte, nagyon nevetséges lenne, ha nem lenne ijesztő. Szóval rájuk gondoltam. :)
Farek:
Intruder: Batwoman. Csak kíváncsi voltam, figyel-e valaki. :rolleyes:
Amanojaku:
Kettős mérce és teljes egyoldalúság. Ezek jellemzik az ilyen eseteket.
Fehér karaktert feketére cserélni teljesen tisztességes, de fordítva ugyanez már annyira rasszizmus lenne, hogy konkrétan tabutéma.
.
Na, ezért van annyi "fotelhuszár gyűlölködő".
Képregényhűséget elvárni akármilyen rasszú karakterrel kapcsolatban mióta gyűlölködés?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése