HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (78/2259) > >>

KiD:

--- Idézetet írta: Micho - 2020. November 19., 20:25:35 ---
--- Idézetet írta: KiD - 2020. November 19., 16:31:14 ---Vajon ki csinálhatta azt az interjút és hol olvashattad?  :headscratch:  :nemtudom:

--- Idézet vége ---

Kid tisztelhetünk benned, hogy mindenben benne van a kezed?  :cool:

--- Idézet vége ---

Arthur vagyok, a britek királya.  :nemtudom:

Micho:

--- Idézetet írta: KiD - 2020. November 19., 16:31:14 ---Vajon ki csinálhatta azt az interjút és hol olvashattad?  :headscratch:  :nemtudom:

--- Idézet vége ---

Kid tisztelhetünk benned, hogy mindenben benne van a kezed?  :cool:

KiD:

--- Idézetet írta: Micho - 2020. November 18., 21:17:14 ---
 :bravo:

Egyébként egy Speier Dávid interjúból tudom, hogy a filmcímeket "adják, és nem fordítják". A végső szó a forgalmazóé, aki mindig hangzatos címeket akar, ami becsődíti a nézőket a moziba... ezért van sokszor ugyanannak a színésznek is egy kaptafára épülő filmcíme.

--- Idézet vége ---

Vajon ki csinálhatta azt az interjút és hol olvashattad?  :headscratch:  :nemtudom:

http://transformersthemovie.gportal.hu/gindex.php?pg=21222551&nid=3468742

HeirToGrievous:

--- Idézetet írta: roberto - 2020. November 18., 22:41:36 ---Filmcímeknél nincs olyasmi, ami márkavédjegynek tekinthető, hogy ne lehessen így 'visszaélni' ezekkel?

--- Idézet vége ---

Ha levédetik, akkor de, viszont így is volt 2 olyan film, aminek a bemutatás előtt meg kellett változtatni az eredeti címét.

- Resident Evil 2: Apokalipszis --> ennek eredetileg "Nemesis" lett volna a címe, de akkoriban jött ki a Star Trek: Nemezis, a Paramount pedig nem akarta, hogy két film is legyen, aminek ugyanaz a szó van a címében. Gondolom az emberek még belezavarodtak volna, hiába szerepelt volna az egyik előtt Star Trek a másik előtt pedig Resident Evil. :omg:
- Avatar VS. Avatár - Az Utolsó Léghajlító --> hiába jött ki a sorozat több évvel a film előtt ezzel a címmel, Cameronnak valahogy mégis sikerült levédetnie az Avatart.

Micho:

--- Idézetet írta: HeirToGrievous - 2020. November 18., 21:30:13 ---@Micho:
Szintén, google után beugrott.
Régen láttam, na!

--- Idézet vége ---

Érdemes felfrissíteni a régi részeket, mert úgy hírlik, jön a Scream 5  :pogo:

--- Idézet ---Vérmesék
--- Idézet vége ---

Ezt adom, először azt hittem, hogy valami horrorfilm lesz, mert rosszul értelmeztem a címét ("Bloodtales")  :badteeth:
...ez a "vérmes" szó annyira nincs közhasználatban, hogy simán félreértettem. Na, de nézzük az eredeti címet: "The Family". Hát, lássuk be, nem túl kreatív cím, így tényleg kellett valami más (a Galád Család már foglalt volt). :cool:

--- Idézetet írta: roberto - 2020. November 18., 22:41:36 ---Filmcímeknél nincs olyasmi, ami márkavédjegynek tekinthető, hogy ne lehessen így 'visszaélni' ezekkel?
--- Idézet vége ---

Legfeljebb csak az olyan "nagy filmeknél", mint a Star Wars, mert ott még a szinkronba is beleszól a Disney.

Sajnos a filmnézők nem egyenlőek a filmrajongókkal... előbbiek, az átlag filmnézők tesznek a filmcímre. Sokan csak a mozi előtt döntik el, mit nézzenek, és a forgalmazók szerint nagyban befolyásolja őket egy általuk frappánsnak vélt cím, ami berántja őket a filmre.

De van hülye címre amcsi példa is:
Excessive Force II: Force on Force  ;D

(Persze a magyar cím is lekövette: Halálos erő 2. - Erőre erővel)

--- Idézetet írta: KiD - 2020. November 18., 22:41:48 ---Jaj, a Ragadozó 3. Mekkora csalódás volt kivenni a videotékából. :D

--- Idézet vége ---

Pedig a Szív TV-n vagy az M-SAT-on megspórolhattsd volna a tékát, ott kb. havonta leadták, mint "nagy filmet"  :lol:

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése