Ezzel viszont most én nem értek egyet. A Beverly Hills-i zsaru főszerepét Mickey Rourke-nak és Stallonénak szánták, sőt még Harrison Ford is visszautasította mielőtt Murphy vitte. Nem volt abban mutassuk be a laza feketéket gondolat sosem, csak az, hogy mutassuk be, hogyan old meg egy tökös zsaru a kemény negyedből egy ügyet a gazdag negyedben. Az más kérdés, hogy szerintem jót tett a sztorinak Murphy, úgy is mint színész, és úgy is mint fekete színész, a bőrszíne csak tovább nagyította a különbséget a két világ között. Ami pedig az Alien filmeket illeti, az egy horrorfilmes alapvetés, hogy a legtöbb esetben egy nőt állítanak a középpontba, aminek egyfelől van egy szexuális vetülete, másfelől a "legkisebb királyfi" gondolatra épít, vagyis, hogy az a szereplő kerekedik felül a nehézségeken (horrofilmben gyilkosokon, szörnyeken), akiből a legkevésbé néznéd ki, hogy elég erős hozzá, mégis az. Illetve Cameron köztudottan szeret erős nők köré filmet készíteni, gyakorlatilag nincs is másmilyen filmje, de őt egy személyben talán nehezen lehetne megvádolni vele, hogy mindezt azért teszi, hogy a feminizmus ügyét előremozdítsa, nem pedig azért, mert, úgy érzi, hogy ez jót tesz a sztorinak.
Azt nem állítom, hogy Hollywood mentes volt akkoriban minden ilyesmitől, de speciel a példáid nekem sántítanak.