HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
KiD:
Utána kellene néznem, de azt olvastam, hogy az ILM 11 filmet készített a Marvelnek. Nem biztos, hogy igazam van, de gyanítom, hogy akkor kezdett csökkenni a minőség, amikor a Marvelnél úgy döntöttek, hogy megy ez majd házon belül vagy egy másik, kisebb céggel is ugyanúgy.
Sepi:
Szerintem pont ezért nem fog nagyot szólni az Avatar 2. Legalábbis én nagy újítást pont nem várok tőle. Annak idején a 3D-vel nagyot ment, de ahogy te is írtad, a történet iszonyat sablonos volt, konkrétan egy újrahasznosított Pocahontas. De azzal meg tudta újítani a mozit, hogy szintet lépett a 3D-vel. Emlékszem, hogy ismerőseim közül sokan azért mentek el rá akár többször is, mert "hú milyen jó a 3D".
A Marvel az én meglátásom szerint ilyen szempontból inkább felhasználó, mint újító. Az adott technikai dolgokat kihasználja, aztán annyi. Bár én nem is várom el tőlük, hogy ők újítsanak ilyesmiben, ez inkább az ILM feladata lenne.
KiD:
--- Idézetet írta: roberto - 2022. Szeptember 02., 20:32:46 ---A filmes technikáknak is van elméletileg egy fejlődési tetőpontjuk, ahol már minden újítást kimaxolnak. Mi lehet majd a következő lépés?
--- Idézet vége ---
Mondjuk most nem pont ezt látjuk. A minap fuottam bele egy mémbe, amin a Marvel pár újabb filmjéből mutattak CGI-t nem is tudom az Avatarból a navik meg Davy Jones mellett, utalva arra, hogy mennyire visszaesett a számítógépes effektusok színvonala. Bár nem általánosítanék, akkoriban is volt gagyi, meg most is van jó, de speciel a Marvenél tényleg érzem, hogy nem feszegetik a technika határait. Majd az Avatar 2 biztos, bár azért a magam részéről egyáltalán nem lelkesedem, az első rész nagyon sablonos volt a látványt leszámítva.
roberto:
A filmes technikáknak is van elméletileg egy fejlődési tetőpontjuk, ahol már minden újítást kimaxolnak. Mi lehet majd a következő lépés?
Sepi:
Biztos lesznek olyanok, de azok szerintem inkább már mondjuk a mi korosztályunknál lesz. A fiatalabb generációnál meg még működhet az "egy újszülöttnek minden vicc új" elv, így őket valószínűleg nem fogja zavarni, mire meg már eljut arra a pontra, addigra jön egy újabb generáció.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése