HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
Intruder:
--- Idézetet írta: Sepi - 2021. Július 23., 07:05:20 ---menet közben kiderült, hogy a Conan film túl erőszakos lesz, ami egy játékgyártó cégnek nem fér már bele, hiszen hogyan adja el a játékokat, ha a gyerekek nem is nézhetik meg az adott mozit,
--- Idézet vége ---
Kenner, miután kiadta a Robotzsaru, Aliens, Terminátor játékokat:
Köszönöm a válaszokat srácok! :) Akkor úgy néz ki, hogy velem van a baj. Talán, ha gyerekként láttam volna He-man-t akkor (a Star Wars-hoz hasonlóan) én is megkedveltem volna. Bár a fantasy sose tartozott a főbb érdeklődési köreim közé, mert ovis koromban a Sárkányok és Tömlőcök meséket is kikölcsönöztük a tékából (és bár szórakoztató volt), de ez a világ valahogy sose tudott úgy igazán magával ragadni.
Sepi:
He-Man rajzfilmet gyerekkoromban én is szerettem. Ugyebár a 80-as években azért nem sok nyugati dolog jutott el könnyen hazánkba, és még ezt én is narrátoros magyar szöveggel láttam. Egyébként akit érdekel, itt egy link ahonnan le lehet tölteni egy videókazettányi adagot abból a verzióból. A mozifilm már annyira nem fogott meg, már gyerekként is zavart a sok változtatás benne, valamint nekem nagyon röhejes volt benne Skeletor maszkja. Viszont egy mostani CGI-os élőszereplős film nagyon adná. :D
--- Idézetet írta: Intruder - 2021. Július 18., 11:44:03 ---Plusz ez a sorozat sci-fi, vagy fantasy? Vannak benne techkütyük, de használnak varázslatot is.
--- Idézet vége ---
Egy érdekes hibrid, ami gondolom főleg a Mattelnek az ötlete lehetett, hiszen így könnyebb volt játékként is eladni. Végülis ötvözték az akkori kor két legnépszerűbb műfaját, a fantasy-t és a sci-fit.
Amúgy régen valamelyik mozis újságban olvastam egy érdekes sztorit az eredetéről, bár nem tudom, hogy nem-e urban legend, aminek a cikk írója is bedőlt, vagy tényleg így volt-e, mert azóta már hallottam a cáfolatáról is. Abban a cikkben az volt, hogy a Mattel eredetileg a Conan filmet szponzorálta volna és már el is kezdte gyártani a játékfigurákat hozzá, amikor menet közben kiderült, hogy a Conan film túl erőszakos lesz, ami egy játékgyártó cégnek nem fér már bele, hiszen hogyan adja el a játékokat, ha a gyerekek nem is nézhetik meg az adott mozit, így kiléptek a Conan projektből, de hogy ne vesszen kárba az addigi munka, fogták és befestették a Conan játékfigura haját és meg is született He-Man. Aztán kitaláltak hozzá egy rakat másik szereplőt és innen indult az egész He-Man franchise.
turkia:
Péniszirígység. Zanzásítva talán össze is foglaltuk, eddig eszembe se jutott, de ez a legjobb szó.
A He-man filmmel én talán elfogult is vagyok, mert a gyerekkorom meghatározó mozija, de szerintem objektíve is korrekt rajzfilmes mozi.
Pénz? Ez a film valóban kizárólag sajna a pénz körül forgott, tehát a mögöttes, erkölcsi tartalmat hiába is keresnénk. Ezt még nekem, rajongónak is emésztenem kell. A Mattel pénzelte, a Mattel dirigálta, a szereplőket is a Mattel hagyta jóvá. Eternia meg ahogy mondod, anyagi okok miatt lett lecserélve a Földre. Eternián csak Greyskull, meg a labor került bemutatásra, még a palota alatt húzódó katakombarendszert is nullázták financiális okok miatt. A mozi tele van csak a film számára kreált karakterekkel, a rosszfiúk közül a Mattel viszont Beastman-hez ragaszkodott és fontos kikötés volt, hogy őt nem ölhették meg. A cég erősen tervezte a második részt (Skeli ezért beszél a végén), ami sajnos a bukta miatt nem valósult meg. A film érdekessége, hogy a teljes műsoridőben kizárólag fehérek láthatóak. Rasszizmus? Aligha. Csak az van, mint a Jennifer Aniston, meg a Démonok között kaliberű filmek 95 %-ában. Tipikus fehér téma és még a píszí miatt se éri meg négert betenni, úgyse fogják nézni. 😀 Ez tisztán üzlet, ezt becsülöm a szakembereikben.
Intruder:
--- Idézetet írta: roberto - 2021. Július 18., 21:37:55 ---
--- Idézetet írta: Intruder - 2021. Július 18., 11:44:03 ---
Ráadásul a korábban nőies Teela a mai woke/empowered woman trendeknek megfelelően megizmosodott, féloldalt lenyírta a haját, és olyan ruhát hord, ami minden nőiességét elrejti.
--- Idézet vége ---
Ki volt az a nagyon okos, aki ezt faszságot felvetette ötlet gyanánt? Ha felidézem Ellen Ripley vagy -sorozatoknál- Xena vagy bármelyik női szereplő alakját, az átlagos megjelenés tűnik fel először, nem kellett Miss Arnoldnak kinéznie egyiknek sem, hogy erőt sugározzanak.
--- Idézet vége ---
Bingó! Ez színtiszta péniszirígység, és az új külső láttán nem lepne meg, ha meleg lenne a karakter (elvégre ez egy netflixes sorozat). :-\
--- Idézetet írta: turkia - 2021. Július 18., 21:41:31 ---Amúgy a He-man nekem gyerekként etalon volt. A Lundgren-Langella film számomra felnőttként is benne van a top 10-ben. Nyilvánvalóan az első szinkronnal kell persze nézni az igazi élményért. Koroknay Géza, huh! Anno bukta volt a mozi, később lett kultfilm. A film jó példája annak, hogy miként kell relatíve kevés pénzből 30 év távlatából is vagány mozit csinálni.
--- Idézet vége ---
Nem láttam a filmet, de nagy vonalakban ismerem a sztoriját. He-man és a többiek átkerűlnek a saját világukból a mi valóságunkba. Csak egy kérdésem lenne: mi a francért? (Nyílván pénzügyi okok miatt, de akkor is!) Ha én egy rajongó lennék, akkor azt a világot akarnám látni, amit a rajfilmben megismertem, és nagy ívben tennék Courtny Cox-ra és a halott szüleire. Erre jó újkori példa még az élőszereplős Hupikék Törpikék. Én Aprajafalvát akarom látni nem New Yorkot ffs! Az ilyen felesleges történeti szálakkal csak elb*szarintják a filmeket szerintem.
Ó és a másik, ha már itt tartunk: a direkt filmes karakterek létrehozása egy amúgy is szereplőktől hemzsegő világba. A legújabb példa rá a ketrecharcos fickó az új Mortal Kombatban, de a Tini Nindzsa Teknőcök kettőbe is beleraktak két mutánst Bepop és Rocksteady helyett, akik a mamájuknak nézték Shreddert. :blink:
turkia:
Gyerekek, ez a felnyírt haj...tegnap a moziban voltunk a gyerekkel es vmi dizni rajzfilmet néztünk, az Utolsó Sárkányt.
A haj kiköpött ilyen, férfias ruha, arrogáns, harcias személyiség... alig tudtam végigülni. Most tényleg, miért jó egy maszkulin, férfiakkal acsarkodó karakter? Ami ráadásul ezek szerint totál steril sablon. Mit akarnak ezzel elérni? Ez marhára nem "erős nő" hanem egy bicskanyitogató tahó. Konkrétan erre a sárkányosra gondolok. 😊
Amúgy a He-man nekem gyerekként etalon volt. A Lundgren-Langella film számomra felnőttként is benne van a top 10-ben. Nyilvánvalóan az első szinkronnal kell persze nézni az igazi élményért. Koroknay Géza, huh! Anno bukta volt a mozi, később lett kultfilm. A rajzfilm inkább felnőttként kezdett érdekelni. A filmből érdekesség, hogy Skeletor szolgáját, Pigboy-t ( aki tartja a Havoc botot) a Mattel sorsolta ki a rajongó gyerekek közül. 😊 A film jó példája annak, hogy miként kell relatíve kevés pénzből 30 év távlatából is vagány mozit csinálni.
Eternia egyébként tényleg különleges, jól látod Intruder, mert alapvetően sci-fi, de átszövi a fantasy, a varázslat. Skeletor pl varázsló, de a Kozmikus Kulcs (amiről a film szól) egy csúcstechnológiás gépezet. Érdekes világ, némileg megosztó. Számomra bizonyos aspektusaiban jobb, mint a Star Wars.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése