HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (2250/2259) > >>

kaine:
Én még csak a legelső pályán vagyok, de a mátrix lassítást többször is csináltam és már van egy csomó extra mozdulatom is, extra rúgások, kombinációk, amiket vettem egy boltban hős érmékért...  

Spidáj:
Bár eddig keveset volt szó új játékokról, kicsit írok azér a pókember 2-ről.
Ami pozitív:
-gyönyörű grafika (főleg a videók   )
-könnyü irányítás (bár ennek hátulütője is van de arról majd a negatív részben)
-remek pályák
-végre nem az égbe lövi fel a hálót

Ami negatív:
-a könnyü írányításhoz jár hogy kevés dolgot lehet csinálni(pár ütés, pár rugás, pár combó)
-akárhonnan zuhanok le semmi sérülés
-nevettségesen könnyü pályák (Mysterio-robotjai és az utolsó pálya volt az 2 egyetlen (értelmes +fogalmazás   ) ahol meghaltam különben simán végigvittem alig 4 óra játékidővel elsőre)

Azonkívül láttam róla videót ahol éjszaka nyomult póki, sajnos én speciel nem találkoztam éjszakai pályával, csak egszer Mysterio-nál de nem volt túlságosan éjszaki inkább kora-estei  
És olvastam valahol hogy le tudjuk lassítani az időt mitn a mátrixban én erre se jöttem rá, de nem hiszem hogy az én hibám mivel egéren kívül a bill-en 4 irányító és 1 védekező gombot kell használnunk.

Azon kívül persze ajánlom mindenkinek.
(A Puma elleni küzdelem az építekezésen szerintem világbajnok)

kaine:
Na akkor már én is hagy:

Video: emlékszem, mikor az egyik edzőtársam szülei Németországból (ill. az NSZK-ból) hoztak haza egy videót. Egy hónapig meg se kapták, mert a vámon szórakoztak vele, aztán újabb két hét volt, mire áthangolták... addig vártunk türelmetlenül. Aztán jöttek a filmek, amikből a rendőrsztorira emlékszem jól, meg egy-két másik Kung-Fu filmre. Azelőtt olyanokat csak egy műv. házban szuper 8-as filmvetítésen láttam. Na az volt még nagy szám!  Filmtekercsek, mind 15 perc hosszú, többnyire 3 tekercsre rövidítve egy film, németül, melyre a vetítő srác alámondta a szöveget.
Aztán amikor elég video film összejött, összeültünk kajával, üdítőkkel és átvideóztuk az éjszakát. Hajnalra mindig bealudtam, emlékszem pld. az Arnold-féle Menekülő Emberen, amit azóta se láttam végig!
Tényleg jó bulik voltak!
C-64. : na ebből én MÉG kimaradtam, a C-64-ek akkor jöttek be, mikor én már középiskolás voltam- másodikos- és bár elkezdték tanítani, csak a játékok érdekeltek belőle!  Kazettával töltöttük be és vagy 15-20 percig töltött...
Azóta is próbálok egy egyszerű, parlagi "tévé focit" szerezni, de mindhiába...

killjoy:
No. Lassan a rovatot átkeresztelhetjük Nosztalgia rovatnak is

De ha már, akkor én is felidézem néhány élményemet abból a bizonyos "átkosból".

Videózás? Volt egy osztálytársam, akinek voltak kapcsolatai ilyen téren és rengeteg filmje volt. Jackie Chan, Schwarzenegger, Stallone, Bruce Lee! Néztünk mi mindent, mert akkor nem volt más. Manapság már sokkal válogatósabb vagyok, de abban az időben, amikor még a TV-ben a filmélményt a Négy páncélos és a kutya (Csetíre páncélnyiki i ágyin kutty, ahogy mi emlegettük) és az Isaura, a rabszolgalány jelentette, akkor ezek az "amerikai kultúrmocskok" voltak a mi "kábítószerünk".

Számítógép? Anyám '86-ban hozott egy C-64-est (amiért elsőre tökre ki voltam akadva, mert az Úttörő Házban mi Commodore +4-eseken nyomtuk, és azt sem tudtam, hogy van olyan, hogy C-64 és hogy én mennyivel jobban jártam ezzel) és egy két kazettás GYORSMÁSOLÓS(!) magnót Bécsből. ÉN VOLTAM A CSÁSZÁR A HAVEROK KÖZT! És jöttek az első játékok: Quest For Tires (Egy kis ősemberrel egy egykerekű KŐ "monociklivel" kellett akadájokat átugrálni, hogy a végén a dínók által elrabolt csajszit kiszabadítsuk a barlangból. És micsoda mellei voltak annak a csajnak!!! Egy háromszor három pixeles kocka szerűség, de milyen szexis volt az is! ), Wizard Of War (Igazi multiplayer lövöldözős játék!!!) és az istencsászár GHOSTBUSTERS! Azután az első döbbenet, hogy a kazetták beolvasásánál zavart okozhat, ha a felvevő és a lejátszó magnó feje nincs szinkronban. Ekkor vettem életem első "precíziós" csavarhúzó készletét, amivel lehetett a magnófejet tartó csavart tekergetni.

És igen! A Last Ninja! Milyen élethű mozgások voltak benne és micsoda zenéje volt! És csak jöttek az egyre jobb és jobb játékok. International Karate Plus, Spy Hunter, Last Ninja 2, Vendetta. És a C-64-es korszak egyik legnagyszerűbb játéka a vége felé a LAST NINJA 3!

A mai játékokra már egy hét múlva sem emlékszik a kutya sem, ezek viszont örökre beégtek az emlékeinkbe. És nem azért, mert akkoriban nem volt, csak 8-10 játék összesen. Szó sincs róla. Nekem, amikor végül megváltam az én kis C-64-esemtől, 1800 játékom volt lemezen és kazettán.

Azok a régi szép idők! Amikor kivágtuk az egy oldalas lemez szélét, hogy a másik oldalára is lehessen programokat másolni! Amikor egy körömvágó ollóval érintettük össze a RESET és a GND lábakat a gép hátulján, hogy resetelni tudjunk. Amikor az összes elromlott villanykapcsolót begyűjtöttük a környékről, mert az abban lévő rugó pontosan akkora és olyan volt, mint a mikrokapcsolós QuickShot joystickban a rugó, ami elég sűrűn elszakadt egy-egy joystick rázós program közben. (Mint pl. a Decathlon, ahol a futó annál gyorsabban futott, minél jobban rázta az ember a joystickot jobbra-balra!) A mai fiataloknak már fogalmuk sincs mi az a POKE, vagy mi az a LOAD"$",8 és hogy milyen volt az, amikor az egész motyót titokban, amikor anyuék nem voltak otthon az ember átvitte a színestévéhez és csodálta a GYÖNYÖRŰ színeket. Vagy amikor egy ügyes programozó elérte azt, hogy a FLOPPY DRIVE(!)-on szólaljon meg Madonna Material Girl című száma!!!

Legendás idők voltak azok! És higyjétek el, ti, akik már egy más korba születtetek, nem azért mondjuk ezeket, mert az idő mindent megszépít.

Blixxxa:
Hüpp... Hüpp...  

Úristen! Végigolvasva az utóbbi hozzászólásokat, a nagy nosztalgiákat...
visszaemlékezni ifjúságunkra..., hát komolyan, az embernek lassan könnybelábad
a szeme. Öregszünk? Valaha úgy vártam, hogy felnött lehessek, most meg
milyen jó lenne ismét gyereknek lenni...
A lányom szokta mindig ezt mondani: - Persze mert ti felnőttek vagytok, ti mindent
megcsinálhattok...
Ó picim, ha tudnád...

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése