No megnéztem a Mandzsúriai jelölt 1962-es eredetijét.
Sokkal jobb volt mint a felújított változat. Igaz ebben nem a thriller részre mentek rá, mint az újban, tehát egyből kiderült, mi történt a katonákkal, inkább a politikai viszonyok bemutatása és a személyes kapcsolatok domináltak, de sokkal jobban tetszett, mint a felújított változat. Nagyon jól volt fényképezve, rengeteg vizuális geg volt benne. Pl aki látta tudni fogja. Az első kommunista gyanús bejelentés a szenátor által a sajtótájékoztatón. A szenátor a támadot fél és a feleség egy képen, de az egyik az éppen élő tv adásban egy tv-ben látszik, a másik a háttérben, a harmadik szinte premier plánban. Na jó ez lehet hogy így nem túl átlátható, de szerintem zseniális képi megvalósítás volt. Sinatra játéka nem volt a legjobb, de messze felülmúlta Denzel Washingtont, aki nagyon jó karakterszínésznek tartok, de a felújításban nem igazán nyújtott nagy teljesítményt. Mondjuk meg nem tudnám mondani, hogy mikor játszódott a történet év szerint. Nem lehetett behatárolni a pontos évet. Az biztos hogy korea után, és Sinatra már 14 éve a hadseregnél szolgált, kitűntetéseiből jól lehetett látni, bár a filmben nem említették, de ott volt a második világháborúban normandiában, hollandiában és berlinben is. Szóval kb 1960 lehetett.
A párbeszédek sokszor megegyeztek a két filmben, egyes jeleneteket is változtás nélkül vettek át a 2004-es feldolgozáshoz. De nekem ez a régi jobban bejött.