HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (2192/2259) > >>

regnar:
De azért ez sem megoldás, hogy mindig gyenge filmeket várjunk. Emlékezzetek a 80-as évekre, vagy a 90-enes évek elejére (tudom régen volt, más idők voltak) de ha azt hallottad Stallone, vagy Schwarzenegger akkor tudtad mit fogsz kapni, ha robin williams filmre ültél be, akkor tutira halálra röhögted magad, ha egy Robert de Niro-ra akkor jó színészi játékot kaptál, ha Pierre Richard filmre, akkor bepisiltél a röhögéstől, ha Alain Delonra, vagy Lino Ventura filmre akkor tuti, hogy valami kemény krimit nézhettél. Volt akire számíts. Ha nem akartál mást, csak akciót és semmi mást akkor ott várt rád Steven Segal, vagy Chuck Norris és így tovább. Manapság a rossz filmek ekkora elterjedését abban látom, hogy a színészek megpróbálnak ezerarcúak lenni, meg minden megbízást elfogadni, nem akarják magukat beskatulyázni. Ezért olyan filmekbe is belemennek, amiben nem megfelelő karakterek. Ez a 90-es évek közepén kezdődött. Sorra buktak meg azok a filmek, amikor egy színész valami oylan akart csinálni, ami nem igazán állt eddig közel hozzá. (persze vannak univerzális színészek, de sajnos mostanában ők is hibáznak pl. Robert De Niro - Godsend) pl Stallone - Állj vagy lő a mamám.

Aztán a rendezők kifogytak az ötletekből. 100 év azért nagy idő, és felemésztették a lehetőségeket. Mi olyan szerencsések voltunk, hgoy megélhettük az második fénykort. (biztosan lesz még, de a 90-es évek közepén végetért az első angy fénykor, amit én 1960-tól számítok.) Megéltük a egy nagy generáció felemelkedését, és most ők kivesztek, és nincs a helyükre utánpótáls. Ez igaz a színészekre és rendezőkre is. Persze előtte is születtek jó filmek, az első fénykor rengeteg jó alkotással büszkélkedhet, de igazából a 60-as évektől kezdett el elindulni a filmgyártás nagy korszaka és kezdtek kialakulni a markáns választóvonalak - amelyek persze már léteztek - a stílusok között. Aztán a 70-es 80-as évek megalapozta azt amiből ma élnek a rendezők. Ebbena  két évtizedben emelkedett fel az a színészgárda, akik most öregen lassan átadják a helyüket a fiataloknak, de sajnos ezek a fiatalok a legtöbb esetben a lábuk nyomába sem érhetnek. Most nem csak a színészi játékra gondolok, hanem karakterre, kiállásra is. Megszületett az akciófilm, a háborús film, a horror, a sci-fi, a vígjáték már nagyban letette alapjait, arra csak építkezni kellett, valamint a thriller, amelynek szintén voltak előzményei. És megszülettek az idolok, a kőbe vésett karakterek, és szereplők. Lettek madaraink, cápáink, égő tornyaink, földrengéseink, meteoraink, emberbőrbe bújt robotjaink, savasvérű idegenjeink,messzi messzi galaxisaink, házban/épületben/bázison egyedül maradó zsarujaink egy halom terroristával, zuhanó utasszállítóink stb.. ezek mind mind a 60-as 70-es 80-as évek termése. És most gondoljatok bele, hogy az utóbbi 10 éveben milyen filmeket láttatok. voltak gyilkos állatok minden mennyiségben, égő tornyok, meteorok szinte minden évben, földrengések, emberbőrbe bújt robotok,savas vérű idegenek, messzi messzi galaxisok, házban/épületben/bázison rekedt magányos zsaruk százszámra, zuhanó utasszállítós filmet szinte minden nap láthatsz a tv-ben stb.. szóval ahelyett, hgoy új ötletekhez nyúlnának, inkább a múltból merítenek, vagy feldolgoznak, vagy összegyúrnak.

És ez együtt sajnos ahhoz vezet, hogy unalmas silány alkotások születnek. Egyáltalán pl beszélhetünk még családi filmről? melyik volt az utolsó? Én már nem emlékszem. Mert szerintem a Shrek egy ökörség, és nekem sem tetszett, persze nevettem rajta, de őszintén azonkívül hogy nevetsz rajta, van valami értelme? VAgy az Incredibles.. ugyan már.. silány egy alkotás történet nélkül. Ha már rajzfilm, akkor az utolsó talán a Road to Eldorado volt, meg az Aladdin. De szerintem a legjobb a Vissza a jövőbe trilógia.

Tudjátok mi hiányzik nekem nagyon. A HŐS. csupa nagy betűvel. Mindegy hogy antihős, vagy jo oldali. Vagy a klasszikus értelembe vett akciófilm. Teljesen eltűnt. Mindenhol az agyas hősök jönnek, filozofálgatnak. Nekem nagyon hiányzik egy régivágású durrbele akciófilm. Semmi flikk-flakk, csk akció..

szóval az embereknek kellene idomulniuk ezekhez a silány dolgokhoz? eddig azt hittem hogy a mozi van a nézőért. De ha nincs jó történet, nincs színészi játék, akkor nem csodálkozom azon, hogy sorra mennek csődbe a mozik, nem csak itt európában de amerikában is. És ez nem azért van, mert a számítógépes kalózkodás elterjedt. A mozi élményét nem pótolhatja. De ha a mozi a maga silányságával tud csak csalogatni, akkor meggondolom beüljek-e. Mert ha vársz egy lányra és nem az jön, azért még elmész a következő randevúra, de ha harmadszor vagy negyedszer történik meg, akkor inkább nem mész többet randevúzni.

Nitro:
Változtatni kell a hozzáálláson. Abból kell kiindulni, hogy úgyis vacak lesz. Ha esetleg mégsem, akkor meg kellemsen csalódik az ember.  

kaine:
Ideje alapjaiban megváltoztatni az embereket akkor. Valami átnevelőtáborra gondoltam...  

letsgo:

--- Idézet ---Hogyne lenne ilyen, például ott a Szörny RT. Vagy a Shrek, bár az nekem mondjuk éppen nem tetszett, de rajtam kívül mindenki másnak igen...  
--- Idézet vége ---
Ok, ezt alárírom. Én meg a Shreket nem néztem meg moziban csak dvd, de csak azért, mert mindenki arról beszélt. De így meggondolom, szerintem nincs, olyan film ami minden korosztálnyak tetszene. Nem is inkáb a korosztály miatt, inkáb az emberek miatt, mert ahány ember annyi féle stílus és annyi féle film. Van akinek ez, van akinek az tetszik, nincs olyan film ami minden embernek a stílusához megfelelő lenne. Szerintem.

avman:

--- Idézet ---Eltelt jópár nap az utolsó óta, szóval talán nem lesz gond, ha újra én írok..

Ma megnéztem az ALONE IN THE DARK c. filmet.

Nagyon sokat vártam tőle. Hiszen a számítógépes játék szerintem nem csak az én, de nagyon sok ember kedvenc játéka volt. hangulata, képi világa magával ragadó volt, én legalább 30-szor játszottam végig, nem tudtam megunni. Szellemek, okkultizmus, varázstárgyak.. szóval jó történet...

No így a filmet ezerrel vártam, rá is csaptam

Hát--

Nem akarok rá sok időt fecsérelni ezért röviden. Így csinálta a rendező szeritnem ezt a ..... na jó filmet.

Christian Slater + Stephen Dorff ez az alap +  megnézte az Alient, a szörnyeket a RELIc c. filmből vette, sikerült kikölcsönöznie a helyi tékából a Resident Evil első részét, no ezeket összegyúrta és sikerült egy olyan filmet csinálni, aminek a főszereplő nevén kívül (Edvard Carnby) semmi köze az Alone in the dark játékhoz.

Hogy milyen lett? Hosszú és unalmas. lenne rá egy négybetűs szó, sz az első kettő és r az utolsó, de nem akarom leírni.

Ekkora gagyi filmet ritkán látni. Nincs benne egyetlen önnálló gondolat sem, mindent néhány filmből vettek.

10-ből MÍNUSZ 10-et adok rá.
--- Idézet vége ---
ha már valami horrort akarsz ajánlom a figyelmedbe a ginger snaps-et (vérszomj asszem), amolyan tinihorror, de azért jócskán felturbózták + a két kiscsaj simán lejácta az eddig általam látott meghiperűberelt áltini sztárokat... van belőle már összesen 3 rész, a tavalyi készültet szándékozom megnézni a mai nap folyamán...
vagy ha egy másik jó filmet akartok látni ajánlok egy dél-koreiai történelemi filmet, a musát (the warrior)... kenterbe veri a gladiátort minden szinten...  ez sem mai film... film, épp most szenvedek a felirattal, mert a feliratok.hu -n van hozzá magyar is (persze 2 cd-s, nekem meg 3- cds verzió van), csak olyan szintű félrefordításokkal, h ihaj... szóval sztem még jövő hét végére kész leszek a 3 cd -s változattal...(valószínű más alapanyagból dolgozott, mert én a hivatalos subripet használom és hóttra még a sorrendje is más a mondatoknak...
ha valakit érdekel ajánlom figyelmébe ezt a   torrentet
telepít egy bitcometet oszt már csorog is az anyag

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése