HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
VTomi:
Én tavaly (mostmár tavalyelőtt) voltam úgy, hogy nem tetszett semmilyen film Nem éreztem nagy durranásnak őket. Bad Boys 2 meg a többiek. De aztán 2004-ben megint visszatért az életkedvem olyan alkotásokkal ,mint a Kill Bill. Beismerem, sokszor rémesen primitív tud lenni az a film, de volt benne valami frissesség, olyan élmény volt, ami teljesen feldobott, és én ezt várom a filmektől. Egyébként pedig aki nem szereti a filmeket, olvasson. Egy pár szerző: Anne Rice (Interjú a vámpírral), Dan Brown (Da Vinci kód), Martina Cole (Szatír). Ezek tényleg olyan könyvek, amik élményt jelentenek. És ilyenkor nem érzem azt, hogy szükségem lenne filmekre. Szerintem.
kaine:
--- Idézet ---MErt lássuk be ezzel a két sablonnal készül az akciófilmek 70 százaléka.
És most csak az akciófilmekről beszéltem, de ugyanilyen séma van a romantikus filmekre is.
--- Idézet vége ---
Sajnos ebben teljesen egyetértek veled.
--- Idézet ---De ugyaniylen a House of the Dead c. játékból készült film is. Nem kérdeznek csak büntetnek 3000 golyó/perc.
--- Idézet vége ---
Ja, az megvan nekem is. Milyen húzás, hogy bejátsszák a játéktermi képeket belőle, hogy mindig tudd, hol vagy a játékhoz képest!
--- Idézet ---De talán még az akciófilmekkel van a legkevesebb gond. amit hiányolok az egy jó krimi, vagy thriller, vagy dráma.
--- Idézet vége ---
Na igen, azokból tényleg kevesebb van, bár thrillernek nekem tetszett a Fülke például mostanában.
avman:
--- Idézetet írta: kaine,2005.02.7.-15:36 --- pl Stallone - Állj vagy lő a mamám.
--- Idézet vége ---
Nekem például az egyik kedvenc Stallone filmem volt. Én nem kedveltem őt régebben a Rocky, meg Rambo 2-3 után (pont az 1-et hagytam ki), amolyan későbbi Segalnak tűnt, nullának. Aztán jött a Tango és Cash, ahol egy totál más figurát játszott és láttam, hogy hajlamos az öniróniára, akkor kedveltem meg. Az említett filmben pedig megmutatta, hogy igenis van érzéke a humorhoz, iróniához.
[/quote]
sztem az oscar kenterbe veri az összes filmjét:D
regnar:
--- Idézet ---Néhány dolog elég szubjektív, azt hiszem.
--- Idézet vége ---
Ez így van, nem is másokat próbáltam meggyőzni, csak a saját nézőpontomat írtam le..
--- Idézet ---Vagy mert tudják, hogy életük végéig nem lehetnek akcióhősök.
--- Idézet vége ---
Nem feltétlenül az akcióhősökre gondoltam, pl Robin Williams is játszott thrillerben - Novocaine.
--- Idézet ---Érezni a keserűséget a gondolataidban, nagy kár, hogy nem tudod élvezni azt, ami van.
--- Idézet vége ---
Igen, kicsit kiábrándult vagyok, de azért nem ugrom a dunába Hiszen ott az a 20-25 százaléknyi film ami pl nekem nagyon tetszik, és felüdülést, izgalmat nyújt.
Amit nagyon nem szeretek az a kiszámíthatóság és az hogy a színészek nem hitelesen játszanak. Én erre vezetem vissza, hogy sok filmben csalódom. De azért születik jópár ami visszaadja az életkedvemet...pl ilyen volt a SAW- a fűrész. nem biztos hogy új volt a történet minden eleme, de meglepő volt és meglepetéseket tartogatott.
A horrort pedig direkt nem említettem, mert abban a történet lényegében mindig ugyanaz, de azokban nem is keresem A holtak hajnala pl iszonyatosan jó lett szerintem is. Az amikor a Queen szám ritmusári veri szerencsétlen zombit... haláli.
--- Idézet ---Ezt alighanem csak te gondolod így, a mai fiatalok viszont nem
--- Idézet vége ---
Mármint a 12-20 évesig? én még 28 évesen fiatalnak tartom magam
--- Idézet ---Nem feltétlenül kell minden filmnek nagy dolgokról szólnia.
--- Idézet vége ---
Az rendben is van, de azért illik szólnia valamiről. Meg eléggé unalmas, ha minden második akciófilm arról szól, hogy megölték a családját/feleségét/barátját/testvérét/társát és/vagy a főszereplő megsérül/komába esik aztán elindul megkeresni a tettest, miközben megismerkedik egy nővel, akit meg is szerez, még a végső akció előtt, közben felszerelkezik és végez a bandával, majd a főnökkel is. Vagy a másik séma a főszereplő zsaru/tűzoltó/takarító stb.. és a munkahelyét6lakóházát/stadiont/stb.. elfoglalják a terroristák és ő marad egyedül, hogy végezzen velük. MErt lássuk be ezzel a két sablonnal készül az akciófilmek 70 százaléka.
Szóval amit hiányolok csupán, az az ötlet. Miért kell mindig ugyanazokat a helyzeteket viszontlátni? És most csak az akciófilmekről beszéltem, de ugyanilyen séma van a romantikus filmekre is. Tuti hogy mindig összevesznek a film közepén és szétválnak, zenés betétek közepedte élik egymástól távol az életüket, majd a film végére újra egymásra találnak. legyen az esküvő előtt, vagy csupán szerelmesek között a filmek 95 százalékában ez a séma..
De most már tényleg úgy fog tűnni, hogy fel akarom magam kötni a filmek miatt.. Hát nincs olyan szerencsétek. Azért szépszámmal vannak filmek amik tetszenek.
Igen resident evil 2 is jó volt. - De ez egy másik kategória. Egy hangulatot akar visszaadni és az sikerül is neki. De ugyaniylen a House of the Dead c. játékból készült film is. Nem kérdeznek csak büntetnek 3000 golyó/perc.
De talán még az akciófilmekkel van a legkevesebb gond. amit hiányolok az egy jó krimi, vagy thriller, vagy dráma. Mert vígjáték van most elég, reneszánszát éli, abban mindenki megtalálja a magának valót. Én pl a Meet the Fockersben találtam meg.
De amúgy most a FILM+ on egy igazi kuriózum megy. Háború az öböl felett.Lényegébe egy harmadrangú akciófilm, de van benne Robert Patric meg Rutger Hauer és Budapesten meg a Bakonyban forgatták egy részét. Úgyhogy bármilyen is a film nagyon jó szórakozás a parlamentet látni, meg a pesti sárga villamosokat, meg a MI-8-as helikoptereket a bakony felett.. szóvalnagyon király meg amúgy is szeretem ezt a két színészt. rutger Hauerrel a 2008 a patkány éve nagyon jó, nem is beszélve a szárnyas fejvadászról, hogy az Osterman hétvégéről ne is beszéljünk. (Tényleg látta valaki ezt a filmet, mármint az Ostermant) Inkább "B" filmekben játszik, de szerintem nagoyn karakteres.
kaine:
--- Idézet ---
--- Idézet vége ---
Néhány dolog elég szubjektív, azt hiszem.
--- Idézet ---Manapság a rossz filmek ekkora elterjedését abban látom, hogy a színészek megpróbálnak ezerarcúak lenni, meg minden megbízást elfogadni, nem akarják magukat beskatulyázni.
--- Idézet vége ---
Vagy mert tudják, hogy életük végéig nem lehetnek akcióhősök.
--- Idézet ---pl Stallone - Állj vagy lő a mamám.
--- Idézet vége ---
Nekem például az egyik kedvenc Stallone filmem volt. Én nem kedveltem őt régebben a Rocky, meg Rambo 2-3 után (pont az 1-et hagytam ki), amolyan későbbi Segalnak tűnt, nullának. Aztán jött a Tango és Cash, ahol egy totál más figurát játszott és láttam, hogy hajlamos az öniróniára, akkor kedveltem meg. Az említett filmben pedig megmutatta, hogy igenis van érzéke a humorhoz, iróniához.
--- Idézet ---Aztán a 70-es 80-as évek megalapozta azt amiből ma élnek a rendezők. Ebbena két évtizedben emelkedett fel az a színészgárda, akik most öregen lassan átadják a helyüket a fiataloknak, de sajnos ezek a fiatalok a legtöbb esetben a lábuk nyomába sem érhetnek. Most nem csak a színészi játékra gondolok, hanem karakterre, kiállásra is.
--- Idézet vége ---
Ezt alighanem csak te gondolod így, a mai fiatalok viszont nem (akik a gyakrabb moziba járók). Apáinknak a mi színészeink sincsenek sehol egy Humprey Bogarthoz, vagy John Wayne-hez képest. Akiket elismerek, hogy nem rosszak, de nem szeretem őket annyira, mint mondjuk Mel Gibsont. Ugyanez igaz lesz tovább is: a mai hősök, színészek jobban megfelelnek majd a mai generációnak, mint azok, akiket mi tartottunk nagyra. Például a mai fiatalok már meg se néznének egy Delon filmet, pedig ő igazán jó volt. Az általunk istenített vígjátékokat unalmasnak találnák, mert a ma megszokott humor az abszurd, vagy angol humor (Csupasz pisztoly), meg a paródiák.
--- Idézet ---VAgy az Incredibles.. ugyan már.. silány egy alkotás történet nélkül.
--- Idézet vége ---
Nem feltétlenül kell minden filmnek nagy dolgokról szólnia. Ha az ember kikapcsolódni akar, szórakozni egyet, nem pedig elgondolkodni és érzelmekben gazdagodni, simán jó egy egyszerű vígjáték, egy laza lövöldözős film, egy horror, vagy egy Incredibles is. Ahogy mondtad: ilyeneknél előre tudod, hogy mire számíthatsz. Sose vártam nagy mondanivalót az Incredibles-től, vagy a Holtak Hajnalától mondjuk, mégis tetszett mindkettő.
--- Idézet ---Nekem nagyon hiányzik egy régivágású durrbele akciófilm. Semmi flikk-flakk, csk akció..
--- Idézet vége ---
Erről beszélek. Resident Evil 2. Nem szólt semmiről, végig lőttek benne, tök jó volt.
Érezni a keserűséget a gondolataidban, nagy kár, hogy nem tudod élvezni azt, ami van. Megváltoztatni nem tudod úgyse, a múlton tipródni kár, hogy milyen jó is volt, meg kell találni azt a kevés értéket a jelenben, ami van.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése