Szerző Téma: Filmek, zenék  (Megtekintve 1080502 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Re:Filmek, zenék
« Válasz #344 Dátum: 2005. Február 07., 16:59:21 »
Idézet
MErt lássuk be ezzel a két sablonnal készül az akciófilmek 70 százaléka.
És most csak az akciófilmekről beszéltem, de ugyanilyen séma van a romantikus filmekre is.
Sajnos ebben teljesen egyetértek veled.  
Idézet
De ugyaniylen a House of the Dead c. játékból készült film is. Nem kérdeznek csak büntetnek    3000 golyó/perc.
Ja, az megvan nekem is. Milyen húzás, hogy bejátsszák a játéktermi képeket belőle, hogy mindig tudd, hol vagy a játékhoz képest!    
Idézet
De talán még az akciófilmekkel van a legkevesebb gond. amit hiányolok az egy jó krimi, vagy thriller, vagy dráma.
Na igen, azokból tényleg kevesebb van, bár thrillernek nekem tetszett a Fülke például mostanában.

Nem elérhető avman

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 199
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #343 Dátum: 2005. Február 07., 16:55:55 »
Idézetet írta: kaine,2005.02.7.-15:36
pl Stallone - Állj vagy lő a mamám.
Nekem például az egyik kedvenc Stallone filmem volt. Én nem kedveltem őt régebben a Rocky, meg Rambo 2-3 után (pont az 1-et hagytam ki), amolyan későbbi Segalnak tűnt, nullának. Aztán jött a Tango és Cash, ahol egy totál más figurát játszott és láttam, hogy hajlamos az öniróniára, akkor kedveltem meg. Az említett filmben pedig megmutatta, hogy igenis van érzéke a humorhoz, iróniához.
 [/quote]
 sztem az oscar kenterbe veri az összes filmjét:D
I'll be back... soon...

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #342 Dátum: 2005. Február 07., 16:15:01 »
Idézet
Néhány dolog elég szubjektív, azt hiszem.

Ez így van, nem is másokat próbáltam meggyőzni, csak a saját nézőpontomat írtam le..

Idézet
Vagy mert tudják, hogy életük végéig nem lehetnek akcióhősök.

Nem feltétlenül az akcióhősökre gondoltam, pl Robin Williams is játszott thrillerben - Novocaine.


Idézet
Érezni a keserűséget a gondolataidban, nagy kár, hogy nem tudod élvezni azt, ami van.

Igen, kicsit kiábrándult vagyok, de azért nem ugrom a dunába    Hiszen ott az a 20-25 százaléknyi film ami pl nekem nagyon tetszik, és felüdülést, izgalmat nyújt.

Amit nagyon nem szeretek az a kiszámíthatóság és az hogy a színészek nem hitelesen játszanak.  Én erre vezetem vissza, hogy sok filmben csalódom. De azért születik jópár ami visszaadja az életkedvemet...pl ilyen volt a SAW- a fűrész. nem biztos hogy új volt a történet minden eleme, de meglepő volt és meglepetéseket tartogatott.

A horrort pedig direkt nem említettem, mert abban a történet lényegében mindig ugyanaz, de azokban nem is keresem    A holtak hajnala pl iszonyatosan jó lett szerintem is. Az amikor a Queen szám ritmusári veri szerencsétlen zombit... haláli.



Idézet
Ezt alighanem csak te gondolod így, a mai fiatalok viszont nem

Mármint a 12-20 évesig? én még 28 évesen fiatalnak tartom magam  


Idézet
Nem feltétlenül kell minden filmnek nagy dolgokról szólnia.

Az rendben is van, de azért illik szólnia valamiről. Meg eléggé unalmas, ha minden második akciófilm arról szól, hogy megölték a családját/feleségét/barátját/testvérét/társát és/vagy a főszereplő megsérül/komába esik aztán elindul megkeresni a tettest, miközben megismerkedik egy nővel, akit meg is szerez, még a végső akció előtt, közben felszerelkezik és végez a bandával, majd a főnökkel is.   Vagy a másik séma a főszereplő zsaru/tűzoltó/takarító stb.. és a munkahelyét6lakóházát/stadiont/stb.. elfoglalják a terroristák és ő marad egyedül, hogy végezzen velük. MErt lássuk be ezzel a két sablonnal készül az akciófilmek 70 százaléka.

Szóval amit hiányolok csupán, az az ötlet. Miért kell mindig ugyanazokat a helyzeteket viszontlátni? És most csak az akciófilmekről beszéltem, de ugyanilyen séma van a romantikus filmekre is. Tuti hogy mindig összevesznek a film közepén és szétválnak, zenés betétek közepedte élik egymástól távol az életüket, majd a film végére újra egymásra találnak. legyen az esküvő előtt, vagy csupán szerelmesek között a filmek 95 százalékában ez a séma..

De most már tényleg úgy fog tűnni, hogy fel akarom magam kötni a filmek miatt.. Hát nincs olyan szerencsétek. Azért szépszámmal vannak filmek amik tetszenek.



Igen resident evil 2 is jó volt. - De ez egy másik kategória. Egy hangulatot akar visszaadni és az sikerül is neki. De ugyaniylen a House of the Dead c. játékból készült film is. Nem kérdeznek csak büntetnek    3000 golyó/perc.

De talán még az akciófilmekkel van a legkevesebb gond. amit hiányolok az egy jó krimi, vagy thriller, vagy dráma. Mert vígjáték van most elég, reneszánszát éli, abban mindenki megtalálja a magának valót. Én pl a Meet the Fockersben találtam meg.



De amúgy most a FILM+ on egy igazi kuriózum megy. Háború az öböl felett.Lényegébe egy harmadrangú akciófilm, de van benne Robert Patric meg Rutger Hauer és Budapesten meg a Bakonyban forgatták egy részét. Úgyhogy bármilyen is a film nagyon jó szórakozás a parlamentet látni, meg a pesti sárga villamosokat, meg a MI-8-as helikoptereket a bakony felett.. szóvalnagyon király meg amúgy is szeretem ezt a két színészt. rutger Hauerrel a 2008 a patkány éve nagyon jó, nem is beszélve a szárnyas fejvadászról, hogy az Osterman hétvégéről ne is beszéljünk. (Tényleg látta valaki ezt a filmet, mármint az Ostermant) Inkább "B" filmekben játszik, de szerintem nagoyn karakteres.
« Utoljára szerkesztve: 2005. Február 07., 16:26:31 írta regnar »

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Re:Filmek, zenék
« Válasz #341 Dátum: 2005. Február 07., 14:36:41 »
Idézet
Néhány dolog elég szubjektív, azt hiszem.
Idézet
Manapság a rossz filmek ekkora elterjedését abban látom, hogy a színészek megpróbálnak ezerarcúak lenni, meg minden megbízást elfogadni, nem akarják magukat beskatulyázni.
Vagy mert tudják, hogy életük végéig nem lehetnek akcióhősök.
Idézet
pl Stallone - Állj vagy lő a mamám.
Nekem például az egyik kedvenc Stallone filmem volt. Én nem kedveltem őt régebben a Rocky, meg Rambo 2-3 után (pont az 1-et hagytam ki), amolyan későbbi Segalnak tűnt, nullának. Aztán jött a Tango és Cash, ahol egy totál más figurát játszott és láttam, hogy hajlamos az öniróniára, akkor kedveltem meg. Az említett filmben pedig megmutatta, hogy igenis van érzéke a humorhoz, iróniához.
Idézet
Aztán a 70-es 80-as évek megalapozta azt amiből ma élnek a rendezők. Ebbena  két évtizedben emelkedett fel az a színészgárda, akik most öregen lassan átadják a helyüket a fiataloknak, de sajnos ezek a fiatalok a legtöbb esetben a lábuk nyomába sem érhetnek. Most nem csak a színészi játékra gondolok, hanem karakterre, kiállásra is.
Ezt alighanem csak te gondolod így, a mai fiatalok viszont nem (akik a gyakrabb moziba járók). Apáinknak a mi színészeink sincsenek sehol egy Humprey Bogarthoz, vagy John Wayne-hez képest. Akiket elismerek, hogy nem rosszak, de nem szeretem őket annyira, mint mondjuk Mel Gibsont. Ugyanez igaz lesz tovább is: a mai hősök, színészek jobban megfelelnek majd a mai generációnak, mint azok, akiket mi tartottunk nagyra. Például a mai fiatalok már meg se néznének egy Delon filmet, pedig ő igazán jó volt. Az általunk istenített vígjátékokat unalmasnak találnák, mert a ma megszokott humor az abszurd, vagy angol humor (Csupasz pisztoly), meg a paródiák.
Idézet
VAgy az Incredibles.. ugyan már.. silány egy alkotás történet nélkül.
Nem feltétlenül kell minden filmnek nagy dolgokról szólnia. Ha az ember kikapcsolódni akar, szórakozni egyet, nem pedig elgondolkodni és érzelmekben gazdagodni, simán jó egy egyszerű vígjáték, egy laza lövöldözős film, egy horror, vagy egy Incredibles is. Ahogy mondtad: ilyeneknél előre tudod, hogy mire számíthatsz. Sose vártam nagy mondanivalót az Incredibles-től, vagy a Holtak Hajnalától mondjuk, mégis tetszett mindkettő.
Idézet
Nekem nagyon hiányzik egy régivágású durrbele akciófilm. Semmi flikk-flakk, csk akció..
Erről beszélek. Resident Evil 2. Nem szólt semmiről, végig lőttek benne, tök jó volt.  
Érezni a keserűséget a gondolataidban, nagy kár, hogy nem tudod élvezni azt, ami van. Megváltoztatni nem tudod úgyse, a múlton tipródni kár, hogy milyen jó is volt, meg kell találni azt a kevés értéket a jelenben, ami van.  

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #340 Dátum: 2005. Február 07., 13:34:21 »
De azért ez sem megoldás, hogy mindig gyenge filmeket várjunk. Emlékezzetek a 80-as évekre, vagy a 90-enes évek elejére (tudom régen volt, más idők voltak) de ha azt hallottad Stallone, vagy Schwarzenegger akkor tudtad mit fogsz kapni, ha robin williams filmre ültél be, akkor tutira halálra röhögted magad, ha egy Robert de Niro-ra akkor jó színészi játékot kaptál, ha Pierre Richard filmre, akkor bepisiltél a röhögéstől, ha Alain Delonra, vagy Lino Ventura filmre akkor tuti, hogy valami kemény krimit nézhettél. Volt akire számíts. Ha nem akartál mást, csak akciót és semmi mást akkor ott várt rád Steven Segal, vagy Chuck Norris és így tovább. Manapság a rossz filmek ekkora elterjedését abban látom, hogy a színészek megpróbálnak ezerarcúak lenni, meg minden megbízást elfogadni, nem akarják magukat beskatulyázni. Ezért olyan filmekbe is belemennek, amiben nem megfelelő karakterek. Ez a 90-es évek közepén kezdődött. Sorra buktak meg azok a filmek, amikor egy színész valami oylan akart csinálni, ami nem igazán állt eddig közel hozzá. (persze vannak univerzális színészek, de sajnos mostanában ők is hibáznak pl. Robert De Niro - Godsend) pl Stallone - Állj vagy lő a mamám.

Aztán a rendezők kifogytak az ötletekből. 100 év azért nagy idő, és felemésztették a lehetőségeket. Mi olyan szerencsések voltunk, hgoy megélhettük az második fénykort. (biztosan lesz még, de a 90-es évek közepén végetért az első angy fénykor, amit én 1960-tól számítok.) Megéltük a egy nagy generáció felemelkedését, és most ők kivesztek, és nincs a helyükre utánpótáls. Ez igaz a színészekre és rendezőkre is. Persze előtte is születtek jó filmek, az első fénykor rengeteg jó alkotással büszkélkedhet, de igazából a 60-as évektől kezdett el elindulni a filmgyártás nagy korszaka és kezdtek kialakulni a markáns választóvonalak - amelyek persze már léteztek - a stílusok között. Aztán a 70-es 80-as évek megalapozta azt amiből ma élnek a rendezők. Ebbena  két évtizedben emelkedett fel az a színészgárda, akik most öregen lassan átadják a helyüket a fiataloknak, de sajnos ezek a fiatalok a legtöbb esetben a lábuk nyomába sem érhetnek. Most nem csak a színészi játékra gondolok, hanem karakterre, kiállásra is. Megszületett az akciófilm, a háborús film, a horror, a sci-fi, a vígjáték már nagyban letette alapjait, arra csak építkezni kellett, valamint a thriller, amelynek szintén voltak előzményei. És megszülettek az idolok, a kőbe vésett karakterek, és szereplők. Lettek madaraink, cápáink, égő tornyaink, földrengéseink, meteoraink, emberbőrbe bújt robotjaink, savasvérű idegenjeink,messzi messzi galaxisaink, házban/épületben/bázison egyedül maradó zsarujaink egy halom terroristával, zuhanó utasszállítóink stb.. ezek mind mind a 60-as 70-es 80-as évek termése. És most gondoljatok bele, hogy az utóbbi 10 éveben milyen filmeket láttatok. voltak gyilkos állatok minden mennyiségben, égő tornyok, meteorok szinte minden évben, földrengések, emberbőrbe bújt robotok,savas vérű idegenek, messzi messzi galaxisok, házban/épületben/bázison rekedt magányos zsaruk százszámra, zuhanó utasszállítós filmet szinte minden nap láthatsz a tv-ben stb.. szóval ahelyett, hgoy új ötletekhez nyúlnának, inkább a múltból merítenek, vagy feldolgoznak, vagy összegyúrnak.

És ez együtt sajnos ahhoz vezet, hogy unalmas silány alkotások születnek. Egyáltalán pl beszélhetünk még családi filmről? melyik volt az utolsó? Én már nem emlékszem. Mert szerintem a Shrek egy ökörség, és nekem sem tetszett, persze nevettem rajta, de őszintén azonkívül hogy nevetsz rajta, van valami értelme? VAgy az Incredibles.. ugyan már.. silány egy alkotás történet nélkül. Ha már rajzfilm, akkor az utolsó talán a Road to Eldorado volt, meg az Aladdin. De szerintem a legjobb a Vissza a jövőbe trilógia.

Tudjátok mi hiányzik nekem nagyon. A HŐS. csupa nagy betűvel. Mindegy hogy antihős, vagy jo oldali. Vagy a klasszikus értelembe vett akciófilm. Teljesen eltűnt. Mindenhol az agyas hősök jönnek, filozofálgatnak. Nekem nagyon hiányzik egy régivágású durrbele akciófilm. Semmi flikk-flakk, csk akció..

szóval az embereknek kellene idomulniuk ezekhez a silány dolgokhoz? eddig azt hittem hogy a mozi van a nézőért. De ha nincs jó történet, nincs színészi játék, akkor nem csodálkozom azon, hogy sorra mennek csődbe a mozik, nem csak itt európában de amerikában is. És ez nem azért van, mert a számítógépes kalózkodás elterjedt. A mozi élményét nem pótolhatja. De ha a mozi a maga silányságával tud csak csalogatni, akkor meggondolom beüljek-e. Mert ha vársz egy lányra és nem az jön, azért még elmész a következő randevúra, de ha harmadszor vagy negyedszer történik meg, akkor inkább nem mész többet randevúzni.
« Utoljára szerkesztve: 2005. Február 07., 13:35:40 írta regnar »

Nem elérhető Nitro

  • Az egyedi titulusú
  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1165
  • Karma: +3/-1
  • Nem: Férfi
    • http://nitro1.fw.hu
Re:Filmek, zenék
« Válasz #339 Dátum: 2005. Február 07., 11:03:30 »
Változtatni kell a hozzáálláson. Abból kell kiindulni, hogy úgyis vacak lesz. Ha esetleg mégsem, akkor meg kellemsen csalódik az ember.  

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Re:Filmek, zenék
« Válasz #338 Dátum: 2005. Február 07., 10:55:02 »
Ideje alapjaiban megváltoztatni az embereket akkor. Valami átnevelőtáborra gondoltam...  

Nem elérhető letsgo

  • Pókember
  • ****
  • Hozzászólások: 417
  • Karma: +0/-0
    • http://www.halozsak.ini.hu
Re:Filmek, zenék
« Válasz #337 Dátum: 2005. Február 06., 19:55:05 »
Idézet
Hogyne lenne ilyen, például ott a Szörny RT. Vagy a Shrek, bár az nekem mondjuk éppen nem tetszett, de rajtam kívül mindenki másnak igen...  
Ok, ezt alárírom. Én meg a Shreket nem néztem meg moziban csak dvd, de csak azért, mert mindenki arról beszélt. De így meggondolom, szerintem nincs, olyan film ami minden korosztálnyak tetszene. Nem is inkáb a korosztály miatt, inkáb az emberek miatt, mert ahány ember annyi féle stílus és annyi féle film. Van akinek ez, van akinek az tetszik, nincs olyan film ami minden embernek a stílusához megfelelő lenne. Szerintem.

Nem elérhető avman

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 199
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #336 Dátum: 2005. Február 06., 14:12:48 »
Idézet
Eltelt jópár nap az utolsó óta, szóval talán nem lesz gond, ha újra én írok..


Ma megnéztem az ALONE IN THE DARK c. filmet.

Nagyon sokat vártam tőle. Hiszen a számítógépes játék szerintem nem csak az én, de nagyon sok ember kedvenc játéka volt. hangulata, képi világa magával ragadó volt, én legalább 30-szor játszottam végig, nem tudtam megunni. Szellemek, okkultizmus, varázstárgyak.. szóval jó történet...

No így a filmet ezerrel vártam, rá is csaptam

Hát--

Nem akarok rá sok időt fecsérelni ezért röviden. Így csinálta a rendező szeritnem ezt a ..... na jó filmet.

Christian Slater + Stephen Dorff ez az alap +  megnézte az Alient, a szörnyeket a RELIc c. filmből vette, sikerült kikölcsönöznie a helyi tékából a Resident Evil első részét, no ezeket összegyúrta és sikerült egy olyan filmet csinálni, aminek a főszereplő nevén kívül (Edvard Carnby) semmi köze az Alone in the dark játékhoz.

Hogy milyen lett? Hosszú és unalmas. lenne rá egy négybetűs szó, sz az első kettő és r az utolsó, de nem akarom leírni.


Ekkora gagyi filmet ritkán látni. Nincs benne egyetlen önnálló gondolat sem, mindent néhány filmből vettek.

10-ből MÍNUSZ 10-et adok rá.
ha már valami horrort akarsz ajánlom a figyelmedbe a ginger snaps-et (vérszomj asszem), amolyan tinihorror, de azért jócskán felturbózták + a két kiscsaj simán lejácta az eddig általam látott meghiperűberelt áltini sztárokat... van belőle már összesen 3 rész, a tavalyi készültet szándékozom megnézni a mai nap folyamán...
vagy ha egy másik jó filmet akartok látni ajánlok egy dél-koreiai történelemi filmet, a musát (the warrior)... kenterbe veri a gladiátort minden szinten...  ez sem mai film... film, épp most szenvedek a felirattal, mert a feliratok.hu -n van hozzá magyar is (persze 2 cd-s, nekem meg 3- cds verzió van), csak olyan szintű félrefordításokkal, h ihaj... szóval sztem még jövő hét végére kész leszek a 3 cd -s változattal...(valószínű más alapanyagból dolgozott, mert én a hivatalos subripet használom és hóttra még a sorrendje is más a mondatoknak...
ha valakit érdekel ajánlom figyelmébe ezt a   torrentet
telepít egy bitcometet oszt már csorog is az anyag
I'll be back... soon...

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Re:Filmek, zenék
« Válasz #335 Dátum: 2005. Február 05., 22:05:59 »
Idézet
Hát a másik pedig az, hogy manapság nincs jó film. Mondjuk mi is lehetne jó film? Szóval, olyan ami, úgy a 40-es korosztályig elmegy a 10-es valahány éveseknek.
Hogyne lenne ilyen, például ott a Szörny RT. Vagy a Shrek, bár az nekem mondjuk éppen nem tetszett, de rajtam kívül mindenki másnak igen...  

Nem elérhető letsgo

  • Pókember
  • ****
  • Hozzászólások: 417
  • Karma: +0/-0
    • http://www.halozsak.ini.hu
Re:Filmek, zenék
« Válasz #334 Dátum: 2005. Február 05., 18:59:21 »
Ez is igaz. Ma már kevés rendező létezik akit nem a pénz, pénz, pénz és a pénz érdekel. Mindegyiket csak az érdekel és minek csináljanak jó filmet, ha a nézők úgy is megnézik a másik pedig ők meg megkapják a pénzűket.

Hát a másik pedig az, hogy manapság nincs jó film. Mondjuk mi is lehetne jó film? Olyan ami minden korosztálynak megfelel. Vagy netán csak a fiatalabbaknak. Vagy olyan ami csak a gyerekeknek. Hát igazából nehéz eltalálni, olyan filmet lehetne csinálni ami minden korosztálynak jó. Mondjuk a nagyon időseket nem számítom bele mert már ők nem járnak moziba. Szóval, olyan ami, úgy a 40-es korosztályig elmegy a 10-es valahány éveseknek.

Most jövők én is rá arra amit Ti itt sokan mondtátok, hogy a Star Wars I része nagyon gyerekes lett. Akkor mikor először láttam, akkor nem tűnt annak. Most direkt megnéztem és tényleg gyerekes. De nagyon. Pl:A tatuinon megismerik Anakint Padméék és megbeszélik, hogy Anakin részt vesz a fogat versenyen és rajta múlik minden. Hát akkor Padmé ellenezte de nagyon és nem is bízott benne. Ez a gyűlőlet nem, olyan volt, hogy elakarta titkolni előle érzelmeit, hanem színtiszta gyűlőlet. És mikor megnyerte már a hajón ott Padmé szerelmet vall neki. De úgy, mint ha előtte nem is gyűlőlte volna őt, hanem inkább szerette.

Hát most ez az egy ami eszembe jutott, és ez engem nagyon zavart...

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #333 Dátum: 2005. Február 05., 17:10:17 »
De sajnos ma már annyit sem várhatok, hogy legyen egy értelmes története, meg némi színészi játék???  Nem csodát vártam, csak egy jó filmet, de azt manapság ritkán találni..

Nem elérhető letsgo

  • Pókember
  • ****
  • Hozzászólások: 417
  • Karma: +0/-0
    • http://www.halozsak.ini.hu
Re:Filmek, zenék
« Válasz #332 Dátum: 2005. Február 05., 10:12:45 »
Ez igaz!
Sajnos
« Utoljára szerkesztve: 2005. Február 05., 10:13:18 írta letsgo »

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Re:Filmek, zenék
« Válasz #331 Dátum: 2005. Február 05., 08:00:27 »
Ne feledd, hogy nem létezik olyan film, amit nagyon vársz és jó lenne. Az elvárások mindig elrontják.

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #330 Dátum: 2005. Február 04., 23:10:31 »
Eltelt jópár nap az utolsó óta, szóval talán nem lesz gond, ha újra én írok..


Ma megnéztem az ALONE IN THE DARK c. filmet.

Nagyon sokat vártam tőle. Hiszen a számítógépes játék szerintem nem csak az én, de nagyon sok ember kedvenc játéka volt. hangulata, képi világa magával ragadó volt, én legalább 30-szor játszottam végig, nem tudtam megunni. Szellemek, okkultizmus, varázstárgyak.. szóval jó történet...

No így a filmet ezerrel vártam, rá is csaptam

Hát--

Nem akarok rá sok időt fecsérelni ezért röviden. Így csinálta a rendező szeritnem ezt a ..... na jó filmet.

Christian Slater + Stephen Dorff ez az alap +  megnézte az Alient, a szörnyeket a RELIc c. filmből vette, sikerült kikölcsönöznie a helyi tékából a Resident Evil első részét, no ezeket összegyúrta és sikerült egy olyan filmet csinálni, aminek a főszereplő nevén kívül (Edvard Carnby) semmi köze az Alone in the dark játékhoz.

Hogy milyen lett? Hosszú és unalmas. lenne rá egy négybetűs szó, sz az első kettő és r az utolsó, de nem akarom leírni.


Ekkora gagyi filmet ritkán látni. Nincs benne egyetlen önnálló gondolat sem, mindent néhány filmből vettek.

10-ből MÍNUSZ 10-et adok rá.

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #329 Dátum: 2005. Január 30., 07:40:04 »
Én is most láttam a Válótársakat, és szintén csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Egyszer nézhető, aztán jobb, ha az ember gyorsan elfelejti. Nem tudom, egyáltalán van-e igány mostanában ilyen összeborulós filmecskékre. Jó el kell ismerni, sajnos a remake-k idejét éljük, eltelt néhány generáció és fel kell dolgozni a régi filmeket, hogy láthassák a maiak is,(legalábbis a rendezők ígygondolják, bár nem tudom miért nem lehet megnézni az eredeti régi filmeket, sokkal jobbak), de KELL ez nekünk? Szinte nem is látni mást csak feldolgozott, újraforgatott filmeket..(Olasz meló, Texasi láncfűrészes, The Grudge, A Thomas Crown ügy, A holtak hajnala, Alfie, A mandzsúriai jelölt, 80 nap alatt a föld körül, A szem, Ocean's eleven - Tripla vagy semmi - és sajnos a bugyuta folytatása az Ocean's Twelve, .. és sorolhatnám a rosszabbnál rosszabb felújításokat) Szóval én már nagyon unom, hogy alig látni olyan filmet, amit már ne láttam volna régebben, valamilyen Tényleg nagy színésszel (Steve McQueen, James Stewart, Gery Cooper, Burt Reynolds, Michael Caine, Robert Redford, stb..)
Szóval szerintem a Válótársak nem más mint egy gyengén elkészített feldolgozás, pocsék, de vitathatatlanul jól eladható, és a készítőket azt hiszem semmi más nem érdekli...... sajnos. (meg valljuk be őszintén ez az Ír mánia már lecsengett vagy 5-6 éve. Mára egy kicsit unalmas az írekkel jönni, meg a táncukkal. Volt egy időszak amikor nagyon el lehetett adni, de mára jöttek helyette új "menő" dolgok, amivel az embereket be lehet hülyíteni és eladni velük dolgokat)
« Utoljára szerkesztve: 2005. Január 30., 07:42:32 írta regnar »

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Re:Filmek, zenék
« Válasz #328 Dátum: 2005. Január 29., 23:29:36 »
Én is ma láttam és nagyjából hasonló a véleményem, egyszer meg lehet nézni, nem volt rossz.
Ugyanakkor ajánlom az Utolsó Gyémántrablást szintén Brosnantól, azt is ma láttam, az kifejezetten jó volt és nem keveset tett bele Salma Hayek sem az arcával és a testével!      De különben is jó film volt.

Nem elérhető Spidáj

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1443
  • Karma: +0/-0
    • http://holnap
Re:Filmek, zenék
« Válasz #327 Dátum: 2005. Január 29., 20:01:55 »
Megnéztem a Válótársak címü filmet.
Hát ekkora 1 limonádé kis szart...
Semmiről nem szólt, semmi érdekes fordulat nem volt benne, mégis tök jó kis filmecske volt, olyan kis aranyos baromság.
Pierce Brosnan 1 idióta volt (melyik filmjében nem?)
Julianna Moore egy iszonyat szép nő szerintem, sőt jó szinész is,de ebben a filmben nem nagyon tett ki magáért.
Nagyjából más szereplő nem is volt a filmben.
Nem valami nagyszám ,de egyszer +nézhető.



...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető avman

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 199
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #326 Dátum: 2005. Január 28., 23:01:35 »
Idézet
Esetleg Bárányok hallgatnak, mint Silence-Fiction.  Oké, ez gyenge volt...)
én spec jót röhögtem... sztem jó...
I'll be back... soon...

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Re:Filmek, zenék
« Válasz #325 Dátum: 2005. Január 28., 22:57:08 »
Idézet
A Megbilincseltekben tudod mi tetszik a legjobban? Az, hogy nincs benne zene! És nem is hiányzik bele! Egyébként valóban jó film. Anno moziban hogy adták, felirattal, vagy magyar hanggal?
Szinkronos volt, akkor még kevesebb film ment felirattal. Amikor nemrég a tévé leadta, felvettem, de le is töröltem az új szinkron miatt, förtelmes volt.

Idézet
Aztán biztosan sokan emlékeznek a Fortress-re Cristophert Lambert-tel. Nekem tetszett.
Szerintem a legjobb filmje volt. Tényleg nagyon klassz film!  

Nem elérhető Schmatzy

  • Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
  • Hozzászólások: 1307
  • Karma: +4/-1
  • Nem: Férfi
Re:Filmek, zenék
« Válasz #324 Dátum: 2005. Január 28., 22:02:16 »
TF a ComiX Art felé a Transformers-t jelenti.  
Hát, engem valahogy a bunyós játékok nem igazán kötöttek le. Lehet, hogy az a baj, hogy köbö a harmadik ellenfél már agyonvert mindig?  Én az agressziómat a Doomban éltem ki. A legsirályabb az egyik haveromnál volt, akinél a Videoton hifibe volt bedugva a hangkártya. Akkor hallottam először 120W-on duplacsövűt!  Hej, azok a régi szép, DOS-os idők...

Nem elérhető VTomi

  • Spawn
  • ****
  • Hozzászólások: 639
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #323 Dátum: 2005. Január 28., 20:45:06 »
sf-ről nekem is a sci-fi jut eszembe. (Esetleg Bárányok hallgatnak, mint Silence-Fiction.  Oké, ez gyenge volt...)

Nem elérhető Spidáj

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1443
  • Karma: +0/-0
    • http://holnap
Re:Filmek, zenék
« Válasz #322 Dátum: 2005. Január 28., 18:07:55 »
Idézet
Még jó, hogy nem TF-nek rövidítetted.
És mi a TF?
TloF ?



...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető Graf-X

  • Kázmér
  • **
  • Hozzászólások: 128
  • Karma: +0/-0
    • http://comixart.hu
Re:Filmek, zenék
« Válasz #321 Dátum: 2005. Január 28., 15:55:10 »
Idézet
SF most már tudjátok mit jelent
Persze, nálam továbbra is Street Fighter  
Az mekkora játék, imádom, meg a két anime mozit, meg az új képregényt is  
MK-ban meg Sub Zero volt a kedvencem, de azt csak keveset zúztam. Annak a filmváltozata is jó.
 

Nem elérhető avman

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 199
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #320 Dátum: 2005. Január 28., 14:49:17 »
most mondjam, h az én köreimben ezt mindenki érti, ami persze nem igaz, ehhez az is kellett volna, h tudja az embör h miről szól a film és ez meg egy filmajánló... speciel ha az lett volna a topik neve, h sci-fi filmek, sztem mindenki tudta volna mire kell asszociálni... na szóval, ha valahol filmek/könyvek kapcsán azzal találkoztok: SF most már tudjátok mit jelent:D
I'll be back... soon...

Nem elérhető Schmatzy

  • Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
  • Hozzászólások: 1307
  • Karma: +4/-1
  • Nem: Férfi
Re:Filmek, zenék
« Válasz #319 Dátum: 2005. Január 28., 13:41:56 »
Nem akarlak gerjeszteni, de szerintem, ha nagybetűvel rövidítesz valamit, akkor mindenkinek azonnal filmcímek fognak beugrani, és nem műfajok.
Még jó, hogy nem TF-nek rövidítetted.

Nem elérhető avman

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 199
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #318 Dátum: 2005. Január 28., 13:30:13 »
izé... ti most szivattok engem vagy tényleg nem tudjátok mit rövidítettem SF-nek? akkor alárulom: Science Fiction avagy sci-fi, avagy tudományos- fantasztikus... ne gerjesszetek haragra, mert minygán azonnyomba íziben csúnyálkat mondok szellemi képességeitekre:D
I'll be back... soon...

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #317 Dátum: 2005. Január 28., 12:04:49 »
Én mindig MK-s voltam. (Mortal Kombat) Talán egyszer játszottam az FS-el. Viszont mindkettő film tetszett. FS-ben Van Damme nyomott nem volt rossz, de a Mortal nekem sokkal jobban tetszett. Igaz egyikben sem volt sok történet, de mit várhatunk, ha már a játék sem szól semmiről  

Mortalban kedvenc karakterem Scorpion volt. hátra-hátra-nagyütés  


Fatality  

Nem elérhető avman

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 199
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #316 Dátum: 2005. Január 28., 10:18:13 »
Idézet
SF=mi? Street Fighter? Nekem mindig az jut eszembe.
 
ez még viccnek is rossz...
I'll be back... soon...

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #315 Dátum: 2005. Január 28., 09:25:20 »
Szerintem Brosnan Jó volt Bondnak, bár én sem tartom valami nagy színésznek.
Én az új Bondtól félek, eléggé lúzer feje van.  


megbilincseltek tényleg jó, és volt neki egy erős közepes újraforgatása is ha jól emlékszem Laurence Fishburn-nel és valamelyik Baldwinnal. soha  nem tudom, melyik melyik..

szökött fegyenc témában én még indítanám Clint Eastwoodot a Szökés az Alcatrazból c. filmmel   . Nem egy nagy durranás, de van benne Clint Eastwood  

Aztán biztosan sokan emlékeznek a Fortress-re Cristophert Lambert-tel. Nekem tetszett.