HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
avman:
ha már a legjobb képregénymúviról szól a fáma (vagy képregényadaptációról) akkor tökéletesen elfogulatlanul és effektíve objektíven: The Crow , sőt, ha az manga/anime párosítás ér, akkor a GiTS (persze itt is tökéltesen elfogulatlan vagyok ) sőt jelen esetben az adaptáció messze túlszárnyalta az eredetit)
az igazi poén az egészben, h mikor készült a film a képregény 3. része még meg sem jelent... mármint a madaras sztorinak
avman, a pártatlan
regnar:
--- Idézet ---csak kicsit a párbeszédek néha döcögtek
--- Idézet vége ---
Ha még csak a párbeszédek döcögtek volna... De mint említettem, csak a jelenlegi képregényfilmek között lehet első... amúgy
Ami viszont nagyon király, az az 1989-es Marveles Megtorló film, Dolph Lundgrennel. Huhúúú. A fickó tisztán hozza még arcra is a karaktert. Ja én nincs benne 2 óra 7 perc szöveg aránylik a 3 perc akcióhoz arány... már az első tizeöt percben több embert kap el, mint a 2004-es travoltás Megtorlóban a megtorló egész film alatt. (az egész film alatt pedig legalább 70 emberrel végez - a film 92 perces ) És a ruhája is teljesen igazodik a képregényekhez, meg a motorja is. A halálfejes dobótőrők pedig . Ja ne feledkezzünk el az M60-as gépfegyverről sem... Szóval a 89-es megtorló film arról szól amiről kell. Akcióról. Nem úgy, mint a 2004-es.
íme a posztere:
http://jkjkjk.uw.hu/p1.jpg
http://jkjkjk.uw.hu/p2.jpg
Megnéztem újra az Elektrát, hátha... de nem. Engem valahogy nem köt le, hogy miért is:
Ha meg akarod nézni a filmet a következő pár sort ne olvasd el
MErt azért Elektrától az ember várna némi akciót. Na az egész filmben írd és mondd kb 11 percnyi - ebben a végső akció is benne van. ez a tizenegy perc 3, igen három (el lehet osztani, mennyi jut egyre) akciójelenet között oszlik meg, a többi unalmas flash-elés Elektra kiskoráról, meg gagyi, semmitmondó beszélgetés, amolyan szappanopera stílusban. Az első harminc percben, a kezdést leszámítva nem történik semmi, csak "családi beszélgetés". Szétuntam rajta a fejem. Ja és aki a piros ruhában feszítő nőci miatt akar beülni a moziba, az is csalódni fog, kb 4 percet van rajta az egész film alatt. A gonoszoknak semmi motivációja, értelmük sem sok van... mit mondhatnék... az eddigi leggagyibb képregényfilm (Na jó - egy szinten van a Megtorlóval. Látszik rajta, hogy gyorsan összecsaptak valamit, mert a konkurencia is elkezdte izzítani a filmeket - Batman begins, Constantine.
Vége
Innen már mindenki olvashatja.
Viszont A Daltonok Lucky Luke-kal nagyon bejött. Igazi franciás hülyeség, nekünk európaiaknak. Ajánlom mindenkinek korhatár nélkül. A négy Dalton nemcsak hasonlít a képregényfigurákra, de teljesen azonos a mentalitásuk is. Jókat lehet rajta nevetni, és a látvány is igen jóra sikeredett, képregényes, "meseszerű".
VTomi:
--- Idézet ---Pók 1 überel mindent.
--- Idézet vége ---
Hát nemtom, én nem voltam hanyattesve a Pókember 1-től (ezen kívül tetszett, csak kicsit a párbeszédek néha döcögtek), a 2 pedig kifejezetten nem tetszett, mikor kijöttem a moziból (nem is vettem meg DVD-n), vontatott, túlnyújtott sztori, szánalmas akciójelenetek (gondolok itt arra, hogy még az első rész záróbunyójához képest is nagyságrendekkel el voltak túlozva, lásd még vonatmegállítás és uccsó harc Okival), az égőházas jelent pedig szerintem már pofátlanság volt, mert az első részben is volt. A párbeszédes részek szekvenciákra bontva tetszettek volna, viszont a film egyáltalán nem áll össze egésszé.
Viszont X-men 2 nagyon tetszett, szerintem az a legjobb, kicsit annak is túl van nyújtva a vége, meg a szereplők nem mindegyike tud kibontakozni, de attól még a legjobb adaptáció.
--- Idézet ---Én is úgy voltam vele, hogy amíg nem változott át macskanővé, addig még kifejezetten tetszett is.
--- Idézet vége ---
Ja, az eleje tényleg jó, de aztán az, hogy négykézláb fut a falon, meg hogy Voodoo2-szintű (grafkártya) technikával valósítják meg még a macskát is, az már csúnya dolog volt.
Múltkor megnéztem Viasaton a Batman Visszatért, és meglepően tetszett, előtte olyan 8-10 évesen láttam, és akkor nem tetszett, mert, ahogy a Film Krónikája írta "groteszk rémmesének" gondoltam. De visszanézve tök jó volt. Nemtom, észre vettétek-e benne (nekem előtte nem tűnt fel), hogy Macskanővé változása után MF, mikor hazamegy, kitöri a lámpákat a szobája falán, és ha megnézed, van értelme: HELLO THERE -> HELL_ _HERE.
kaine:
--- Idézet ---Constantine-ban annyi akció van, amennyi az előzetesben. Iszonyatosan vontatott. Nekem a hangulat hiányzott belőle. (Ez kb olyan, mint Holnapután előzetese. Az összes spec effekt elfért egy két perces trailerben, atöbbi a filmben csak duma volt.
--- Idézet vége ---
Na ezzel most letörtél. Akkor nekem se fog igazán tetszeni sajnos. A Holnaputánban remek trükkök voltak, de a sztori elég vontatott volt. Majdhogynem lapos.
--- Idézet ---Mert az tény, hogy küloön műfaj, külön sajátosságokkal. Mert ha csak így nézem, akkor Pók 1 überel mindent.
--- Idézet vége ---
Szerintem is eddig az volt a legjobb. Kicsivel mögötte az X-Men 2.
--- Idézet ---Én nemrég láttam a Macskanőt. Igaz, nulla a sztori, igaz, a számgépes trükkök ramatyok, igaz, gagyi az egész, de szerintem nézhető film
--- Idézet vége ---
Én is úgy voltam vele, hogy amíg nem változott át macskanővé, addig még kifejezetten tetszett is. Gondolom Halle volt az oka...
regnar:
--- Idézet ---Kicsit jó, hogy nem tetszett neked az Elektra, mert akkor ezek szerint nekem fog. Amennyire ellentétes nézeten vagyunk általában.
--- Idézet vége ---
Szerintem nem mindenben, de azt hiszem ez nem probléma
Meg szerintem úgyis mindenki magának ítéli meg hogy tetszik-e vagy nem. Nekem nem jött be.. de attól még..
Constantine-ban annyi akció van, amennyi az előzetesben. Iszonyatosan vontatott. Nekem a hangulat hiányzott belőle. (Ez kb olyan, mint Holnapután előzetese. Az összes spec effekt elfért egy két perces trailerben, atöbbi a filmben csak duma volt. Pedig imádom a tornádós, árvizes meteoros világpusztítósokat. Szerintem.. )
--- Idézet ---pölö a Batman & Robinnál egy kategóriával jobb.
--- Idézet vége ---
No ebben egyetértünk. Batman, Batman visszatér a következő kettő
Mondjuk szerintem velem az a gond, hogy nem vagyok igazi szuperhős rajongó. Szeretem őket, meg olvasom a történeteiket, de igazából a képregény "nem szuperhősben gazdag" része érdekel inkább. Persze ez nem zárja ki, hogy ne lenne Batman nagy kedvencem, vagy a Megtorló, vagy ne olvasnék rendszeresen pókembert, stb..( mondjuk rajongásom a szuperhősök iránt 10/7,5). de kicsit más szemmel nézek ezekre a filmekre, mint egy "igazi" rajongó, és talán mást várok. Talán máshogy kellen őket néznem, és nem szabadna összehasonlítanom más filmekkel. Mert az tény, hogy küloön műfaj, külön sajátosságokkal. Mert ha csak így nézem, akkor Pók 1 überel mindent. De hát az ember gyarló...
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése