Szerző Téma: Filmek, zenék  (Megtekintve 1086361 alkalommal)

0 Felhasználó és 8 vendég van a témában

Nem elérhető avman

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 199
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #464 Dátum: 2005. Március 19., 12:22:30 »
olvasmánylistával tudok szolgálni...
amit mostanság olvastam és jó volt:
Tad Williams: Másvilág (4 kötet, CP, gibsoni alapokon és kib*szott jó sztori)
Stephan King: Setét Torony sorozat, (5 kötet, talán dark fantasy/steampunkhoz áll közel)
P.K Dick: Figyel az ég (sf)
Orson Scott Card Teremtő Alvinjának honi, legutolsó megjelent kötete (fantasy/steampunk)  
Frrederick Pohl hicsi sagájából: Túl a kék eseményhorizonton (előző kötet: Átjáró)
Graham Greene: Utazások nagynénémmel
Remarque: Három bajtárs
Yeats halott! (15 kortárs ír szerző novellái)
jóvanna, végülis bölcsész voltam valaha, kell adni valamit a magaskultúrának csúfolt sznobizmusra is)
Elment: R.N Charette (a shadowrun atyja) Jogos kárpótlás (Shadowrun)
Amit régebben olvastam és jó volt:
Dan Simmons: Hyperion sorozat (Ezt speciel exkluzív hollólektorunk, Béka műfordította hivatalosssan  SF/CP)
Terry Pratchett: Manák trilógiája
P.K Dick: Ubik
Amit mostanság olvastam újra:
Lem: Solaris (még mindig az egyik legnagyszerűbb sf könyv)
Bradbury: Marsbéli Krónikák (és még mindig az egyik legnagyszerűbb sf könyv)
Shakespeare: III. Richard, Vihar
Hemingway: Akiért a harang szól, Öreg halász és a tenger
egy rakat Terry Pratchett könyv
egy jó nagy rakat Galaktika és Metagalaktika
nagy rakat Harry Harrison könyv (halálvilág sorozat, bill a galaktika hőse, rozsdamentes acélpatkány, technicolor időgép)
I'll be back... soon...

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #463 Dátum: 2005. Március 19., 11:34:47 »
Mivel nem írtad le, mi az ami érdekel, így elég nehéz    Mondjuk Salvatore-ból következtetni lehet.

Mert hiába ajánlom neked A római kor pénzei és az információáramlás kapcsolata c. könyvet (amit szerintem az írón és pár balekon - köztük rajtam kívül senki nem olvasott el    - De hát már csak ilyen a szakirodalom) nem hiszem, hogy érdekelni fog.


Én most Allan Poe összest olvasok-- újra    Nem bírom megunni, pedig legalább 20-szor olvastam már. Nem csak a novellák, de a versek is tetszenek.


Filmet is ajánlok. SUSPECT ZERO. aki szereti az FBI-os, sorozatgyilkosos filmeket és nem az akcióban gazdagot, hanem inkább a történetkibontós, kidolgozott jellemeset, annak ajánlom mindenképpen. Remek színészi játékokkal (Főleg Ben Kingsley). szerepel benne Carrie-Ann Moss is, ha valaki szereti, és csak miatta nézné meg (nekem nem jön be, sem alkatra, sem színészi játékra.. a Mátrixot meg amúgy sem csípem).  És anélkül, hogy elárulnék a történetből bármit is, annyit azért elmondok, hogy senki ne számítson szokványos történetre  

Nem elérhető Elf

  • Garfield
  • **
  • Hozzászólások: 56
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #462 Dátum: 2005. Március 19., 11:15:08 »
A Hófehérke és a 7 törpével lehet valami, kölyök koromban én sem bírtam  
Volt egy időszakom, amikor a barátaim kikiálltottak a Mozik Rémévé.. pedig nem is csináltam semmit, csupán egy kis rendet..  
   Első alkalom: karácsonyi bevásárlást követően egy osztálytársammal beültünk megnézni a Grincs-et.. hátunk mögött kiskölykök, hangzavar.. majd elkezdték rúgdosni a székem. Első körben szépen kértem: hagyják abba. Második kanyar: kicsit erőteljesebben. Harmadszorra már nem szóltam, hanem a kezemben lévő csomagolópapír-tekerccsel fejbe vágtam őket..  
   Másik film, valami horror.. volt egy két jelenet, amikor tökéletes nyugalom és csönd után hirtelen történt valami.. majdnem kiugrottam a székemből. Én csak majdnem, az elöttünk ülő sorban egy csaj viszont konkrétan elhajította a pattogatotkukoriját... hátra felé, a mellettem vigyorgó srác ölébe. Kevesen voltunk, kis terem, szerintetek mennyire tört ki rajtunk a vadember??? Mindenesetre nem lettem volna a takarítók helyében.
  Majd: akciófilm, lagymatag történet, középszerű beszólások, de még ez sem jogosít fel senkit, hogy elővegye a laptopját, és játszani (!!!!) kezdjen.
   Hellboy: gondolom első randis mozi lehetett, a csaj a reklámokat és a bemutatót végigkotyogta, a barátja meg bólogatott. Majd: hülye kérdések tömkelege.. pl:Macskanő bemutatója, mire a bige: "de ez nem a Pókemberrel van??" Jujj. Amikor már nagyon kockásodtam, megkértem, hogy inkább sétáljanak ki egy kávézóba, mert bár olvasni kell, azért nem az ő szövegelésüket akarom alatta hallani. A köztünk ülő két srác megtapsolt..   Úgyhogy, élmény velem moziba menni..
És utoljára: Pókember II. Hümmm..  egy pasekkal néztem meg, aki abban a tévhitben élt, hogy minden nő szeret mozifilm alatt locsogni. Én akkor már láttam a filmet, ennek ellenére felvilágosítottam a tévedéséről.. szegény, azóta sem jelentkezet.. lehet, hogy belegázoltam a lelkébe?  
U.I.: tudom, hogy nem ide tartozik, de sajna elvonási tüneteim vannak... van valakinek tippje, hogy mit olvassak? Mert kivégeztem újra a teljes könyvtáramat, új könyvek mostanában nem jelennek meg (mármint, ami érdekel) új Salvatore csak április végén... segítsetek! Addig mit vegyek magamhoz?????

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #461 Dátum: 2005. Március 18., 22:28:38 »
Én legelső mozis parámat a Hófehérke és a hét törpén éltem át. Lehettem vagy öt éves, és a helyi kultúrház mozijában szüleimmel megnéztük a Disney féle hófehérkét. No amikor a banya néhány rémítőbb sötétbeli jelenete következett ... majdnem....  Komolyan annyira él bennem ez a jelenet, mind a mai napig.


A legnagyobb mozis blamázsom meg az volt, amikor.. jó pár éve, moziba mentem és meg akartam nézni a Mélység titka  (The Abbys) c. filmet. Vettem is jegyet, nem néztem én semmit, mit nekem moziműsor,.. Aztán amikor a képen egy nő az űr sötétjében egy fehér harisnyát kezdett magára applikálni ott már gyanús volt a dolog. Aztán jött a főcím : Marslakó a mostohám.. ÁÁÁÁ No azért végignéztem, még jól szórakoztam, mikor kimentem láttam, hogy egy héttel elnéztem a műsort...  

A legvidámabb meg az Átok (The haunting) című filmen történt. Abban az időben még beültem néha a Multiplexbe, hogy adjak arcomba egy kis 5.1-et, de csak kizárólag horrora   . No szóval ülünk, tele a nézőtér, és jön a film egyik legártatlanabb jelenetéből a legnagyobb ilyesztés, vagyis inkább geg.. (aki látta az tudni fogja.. amikor a pasi a ház történetét meséli és már vagy öt perce monoton hangon. szinte már alszol, amikor hirtelen a kandallóban elreccsen egy fa a tűzben) No para mindenki, de egy mellettem ülő csaj (azt se tudtam kicsoda)az egész csipszét az ölembe öntötte sikítva, majd ahelyett, hogy elhalgatott volna, szinte visítva elkezdett bocsánatot kérni, és söprögetni rólam a csipszet. Kb egy perc múlva már az egész mozi minket figyelt, dobáltak kukoricával, meg kiabáltak, hgoy máshol szexeljünk, meg hagyd magad hamarabb szabadulsz... Ciki volt..


A másik eset 99-ben történet. Szerintem mindenki tudja, hogy csillagok háborúja rajongó vagyok   , és hát Episode I bemutató volt szeptemberben. No előtte egy hónappal jegyet vettem, jött öcsém,meg barátnőm is. valamiben előzőleg fogadtunk és elvesztettem így az volt a sorsom, hogy beöltözök Darth Maulnak és úgy mozdulok a moziba.

No el is készült a jelmezem, meg kifestettek. A plázában volt multiplex. Gondolhatjátok. Fotocellás ajtó. Eléállok, laza kézmozdulat, és mintha az erő nyitotta volna ki. Biztonsági őrök teljes sakkban. végig a plázán, persze öcsém, meg barátnőm a másik oldalon, lapulva, nehogy bármilyen összefüggésbe hozzanak velük. Be a moziterembe. A hatalmas teremben egy pillanat alatt csend lett. Persze a legjobb helyek egyikére foglaltattam, így középen átfurakodtam a már ülőkön. Leültem. a mellettem ülő srácok próbáltak kicsit messzebb húzódni. No elkezdődött a film. Minden simán ment amíg eljött a jelenet, hogy szegény Darth Mault kettévágták. a mellettem ölő srác félhangosan hozzám fordul: Hozzam a lábaid?  Kész. röhögés körülöttem. aztán a következő jelenetben elhangzik a mondat. Mindig kettő van mester és tanítvány. A srác mellettem . tényleg kettő van.  

Nem elérhető avman

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 199
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #460 Dátum: 2005. Március 18., 21:52:55 »
na én meg anno a Birodalom visszavágon féltem baromira, mikor Luke lement Sötét Fa alá... emlékszem befúrtam a fejem a moziülésbe... meg a bespini kardpárbajnál is struccmódszert alkalmaztam...  asszem azon a nyáron volt mikor általános oskolába mentem (de az is lehet, h még ovis voltam)... így visszagondolva, úgy látszik elég korán kezdtem:) , bár ha emlékeim nem csalnak, akkor unokabratyómnak köszönhetem a mozit, az egész család valami nagy lázban égett és persze pistikét sem lehetett otthonhagyni, merüvöltött
I'll be back... soon...

Nem elérhető VTomi

  • Spawn
  • ****
  • Hozzászólások: 639
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #459 Dátum: 2005. Március 18., 20:21:59 »
Én a Horrorra akadva 1 után néztem meg a Sikoly 1-et, olyan 11 lehettem, hát én teljesen be voltam szarva, és máig tartom, hogy az elején Drew Barrymore jelenete nagyon félelmetes. Aztán nem mertem egyedül mászkálni a lakásban, meg kivert a hideg veríték, ha recsegett a lépcső... (Gondolom, ezért rakják a korhatárkarikát a filmre...) Most már nagyon magas az ingerküszöböm, elég nehéz engem beszaratni, ehhez képest magam is meglepődtem, hogy a Megtorló piercingtépős jelenetén hogy téptem magamról az arcbőrömet... Az teljesen sokkolt engem. Biztos a hangnemváltás miatt is, hogy előtte még Roger Moore-stílusban csépelték egymást.

Nem elérhető Elf

  • Garfield
  • **
  • Hozzászólások: 56
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #458 Dátum: 2005. Március 18., 20:15:13 »
Alien filmen nem, de utána paráztam már ezerrel... 15 lehettem, amikor nálunk játszották a negyedik részt... marha jó volt! Késő este a pólusban néztük meg  egy barátnőmmel, első sorban ültünk, végig vigyorogtuk. Aztán hazafelé a temető faláról elstartolt egy fekete mcsaka.. én nem láttam mást, csak hogy valami fekete megmozdul fent, majd elöttem landolt, aztán egy repülőrajttal továbbsuhant.. azt hittem, hogy a szívem a torkomon ugrik ki..  

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Re:Filmek, zenék
« Válasz #457 Dátum: 2005. Március 18., 20:04:14 »
Én voltam vagy 14, mikor az Alien bejött a moziba és voltak olyan hírek, hogy embereket mentők vittek el, meg kimentek hányni, stb. Meg hogy emiatt kivágtak részeket belőle, de még így is 18 korhatáros volt. Aztán a bátyám bevitt egyszer...    Bár túl félelmetesnek én se éreztem, sokkal inkább az volt, mint a folytatása.

Nem elérhető Elf

  • Garfield
  • **
  • Hozzászólások: 56
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #456 Dátum: 2005. Március 18., 19:42:16 »
     
Én arra emléxem, hogy az Alien filmeket imádtam, de csöpp koromban écsanyám elvitt moziba, hogy megnézzük a Szellemírtókat... na, azon betojtam. Komolyan... 7 vagy 8 éves lehettem, végigparáztam a filmet, majd otthon kitaláltam magamnak a nünütakarót, nehogy'mán felfaljanak a szellemek..

Nem elérhető VTomi

  • Spawn
  • ****
  • Hozzászólások: 639
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #455 Dátum: 2005. Március 18., 18:09:52 »
Nos, bár a magam 15 évével nem tudok nagy nosztalgiáról beszélni, de azért regélek én is. Nálunk alsóban az Alien-filmeknek volt marha nagy kultusza. Az alient senki nem tudta kiejteni, és azt se tudtuk mit jelent, meg a szörnyet mindig banánfejűnek hívtuk.  Egyik osztálytársam rengeteget mesélt róla, hogy ilyen meg olyan, aztán mikor 3.-ban (olyan 8 évesen) megnéztem a (18-as korhatáros) első részt, tök nem tartottam félelmetesnek, de ettől függetlenül rákattantam a könyvek gyűjtésére, meg apámmal mindenképp felvetettem a 3. részt a TV3-ról (jaj, de szép idők voltak, hiányzik az a csatorna, jók mentek rajta). Bár az poén volt, hogy aznap éjszaka, mikor az időzítő felvette a filmet, én végig össze-vissza rettegtem magam, hogy majd biztos milyen félelmetes lesz a film, aztán azon nem nagyon féltem (leszámítva, mikor anyukám bejött a szobába, akkor is attól, hogy lekapcsoltatja a videót).

Nem elérhető Schmatzy

  • Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
  • Hozzászólások: 1307
  • Karma: +4/-1
  • Nem: Férfi
Re:Filmek, zenék
« Válasz #454 Dátum: 2005. Március 18., 14:45:30 »
Hej, de jól is beszélsz! Remélem, felveszi őket valaki gépre, és le lehet majd valahonnan tölteni, mert nekem nincs egy nyamvadt kodekem, amivel felvehetném! De én egy DVD megjelenéssel is kiegyeznék!

Nem elérhető Elf

  • Garfield
  • **
  • Hozzászólások: 56
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #453 Dátum: 2005. Március 18., 12:05:29 »
Tudod mi az igazi nosztalgia? A nagybetűs NOSZTALGIA? Csak két címet súgok; Angyalbőrben és Linda..   Én majd' hasraestem , amikor beharangozták őket..

Nem elérhető avman

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 199
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #452 Dátum: 2005. Március 18., 09:37:44 »
nosztalgiahullám...
már csak a kölcsönzői citronysárga  vico kazetták hiányoznak...
« Utoljára szerkesztve: 2005. Március 18., 09:38:25 írta avman »
I'll be back... soon...

Nem elérhető Elf

  • Garfield
  • **
  • Hozzászólások: 56
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #451 Dátum: 2005. Március 18., 09:19:32 »
Vasmadarak, hümm..   még most is előveszik néha, le lehet vadászni őket, ha nagyon nosztalgikus hangulatban vagy.... nekem egy jelenet maradt meg de nagyon: amikor dzsaltak ezerrel az gonosz ellen, és a repcsiben elbújt valaki, hogy ő is megy bosszúlni.... remekül szórakoztam a dolgon.. mármint: x magasságban egy repülő "rakterében" hogy nem fagyot oda a feneke a géptesthez?  

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #450 Dátum: 2005. Március 17., 21:40:50 »
Idézet
csákknorrisz és a missungineksön (eztet kérem akkor így kellett kiejteni)
charles bronson egykaptafára készül bosszú és zsaru filmje >>> megaruláj!!!!!

Hogyne mondana    Én is voltam gyerek! Bosszúvágy filmek Charles bronsonnal nekem bejöttek. A kedvencem tőle David Carradine-nal a magányos farkas. Abszolute cultnak tartom!!  

Volt Neki egy ha jól emlékszen Death hunt - halálos vadászat c. filmje. a z 1900-as évek elején 20-30 körül alaszkában megment egy kutyát a lelövéstől és egy halom ember akarja kicsinálni (mármint Charles Bronsont) no ez a film nekem szintén bejön.

Cákknorisz missingineksőnben eléggé rambóra veszi a figurát. Annak azt hiszem volt 2 meg harmadik része is.. vagy csak második.?

Ami eléggé meghatározó sorozat volt a nyolcvanas években az a Vasmadarak. Azok a szép idők amcsik az oroszok ellen, aztán a második részben összefogtak a gonosz ellenség ellen. Ott ültünk a szomszédnál és legalább tízszer megnéztük  

Nem elérhető avman

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 199
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #449 Dátum: 2005. Március 17., 21:24:25 »
héhéhé... lorenzo lamas és marc dacascos ruláj!!!!!!
a blood sport meg fandammal egy qrva nagy klasszikus!!!!!! ott a helye 80-as évek meghatározó filmjei között!!!  az amerikai ninja a békatos filmek egyik királya!!!
viszont a rókabőrök... ultrahipermegaszupergáz........
amúgy mond valakinek valamit a cannon groups (menahem golan - yoram globus)
csákknorrisz és a missungineksön (eztet kérem akkor így kellett kiejteni)
charles bronson egykaptafára készült bosszú és zsaru filmjei >>> megaruláj!!!!!
« Utoljára szerkesztve: 2005. Március 17., 21:26:37 írta avman »
I'll be back... soon...

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #448 Dátum: 2005. Március 17., 17:57:45 »
Idézet
Nekem van egy olyan érzésem, hogy egyikünk sem fog besértődni...

Mondjuk ezt titkon sejtettem, de azért soha nem lehet tudni..

Nem elérhető Elf

  • Garfield
  • **
  • Hozzászólások: 56
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #447 Dátum: 2005. Március 17., 17:22:50 »
Nekem van egy olyan érzésem, hogy egyikünk sem fog besértődni...  
Nekem is volt olyanom, hogy a gőzömsincs hányadik rókabőr utáni részen szórakoztam marha nagyokat. Na jó, mondjuk a történetből sem maradt meg sok.. emlékeim szerint valami nőtelvesztős-megbosszulóshadzsimés film volt, és ezzel asszem el is mondtam mindent. De én akkor per-pillanat jókat vigyorogtam...

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #446 Dátum: 2005. Március 17., 17:02:01 »
Most nézem a FILM + -on az AMERIKAI NINJA 5-öt. Annyira rossz, hogy már jó. Hihetetlenek ezek a szériák, Amerikai Ninja, Kick Box harcos, Véres sport, Kickboxer, Mindegyikből van vagy 5 rész, persze egyre gyengébbek  

Agyam eldobom tőlük, de lehet hogy most megköveztek, de néhanapját oooolllyyyann jóóóóóóó belenézni egy-egy ilyen hülyeségbe.... csak hogy szétröhögjem magam rajtuk.


PERSZE HA VALAKINEK KEDVENCE, akkor nem akarom megsérteni, ez csak a személyes véleményem!!!!! Szóval bocsi, ha a kedvenced...

Nem elérhető Elf

  • Garfield
  • **
  • Hozzászólások: 56
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #445 Dátum: 2005. Március 17., 10:03:31 »
Tudom, tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de sajna ma csak ennyire tellik tőlem: ne, ismétlem, ne nézd meg a Le a fejjel! nevet viselő új, magyar terméket. Isteni történet, remek színészek, jó humor.... csapnivaló képvilág. Engem annyira idegesített a film villodzó jelenetei, hogy az amúgy remek poénokat sem tudtam igazán élvezni... attól, akinek esetleg ez jön be, ezúton is bocsánatot kérek  

Nem elérhető killjoy

  • Batman
  • ***
  • Hozzászólások: 349
  • Karma: +0/-0
    • http://halozsak.tlof.hu
Re:Filmek, zenék
« Válasz #444 Dátum: 2005. Március 17., 09:30:25 »
Na, akkor én is ajánlok pár címet az utóbbi idők terméséből:

Argo - meglepően nagyot csalódtam a filmben kellemes irányba. Gájricsis-tarantínós-sokatbazmegelős, de valahogy mégis jó.

Employee Of The Month - na ez egy érdekes film. Elsőre úgy tűnt, mintha a klasszikus Michael Douglas-féle Összeomlás elevenedne meg újra, de azután olyan csavarokkal van megvadítva a film, hogy csak kapkodja az ember a fejét.

The Phantom Of The Opera - a zene már magában is zseniális, de amit ez mellé látványban kapunk... Hülye barom amerikaiak, számomra ismét bebizonyították, hogy semmit nem jelent a BoxOffice eredmény, mert náluk nem volt túl nagy siker a film, szerintem viszont fantasztikusan jó

Bride and Prejudice - A Büszkeség és balítélet indiai feldolgozása, kicsit musicales, kicsit (nagyon) modernizált, de igazi felüdülés, hogy keletről is jöhet halivúdot lepipáló nagyvolumenű film.

Cube Zero - Akinek tetszett a Kocka és a Kocka 2, annak ez kötelező darab. Aki meg nem látta egyiket sem, az kezdje itt, hogy lássa az előzményeket. (Bár okosabb ebből a részből sem lesz sokkal  )

Amit pedig messzire elkerülni:
Mimic 2-3 - A Júdás faj folytatásai. Az eredeti nekem nagyon bejött. A második még úgy, ahogy emészthető, de a harmadik már egy nagy kalap... pedig Lance Henriksen is szerepel a filmben, de sajnos ő úgy látszik mostanában csak a ledarálandó szereplőket erősíti (akár csak az AvP-ben). Aki mégis ráveszi magát a megnézésre, az túl nagy parára ne számítson, pedig elvileg horror filmről lenne szó. Olyan igazi, lapos, izgalmat csak minimálisan okozó tucatdarab mindkettő. (Bár a második résznek még valami kis története is volt. De hogy a harmadik részben, mitől kerülnek elő megint az óriáscsótányok, amik embernek álcázzák magukat, az a stáblista megnézése után is örök rejtély marad.)

Mean Creek - Nagyon komoly mondanivalót rejtő történet, amiben sajnos a mondanivaló piszkosul beszorult  Kár, pedig az alapötlet nem lett volna rossz. Néhány srác meg akarja leckéztetni az iskola "rémét", egy diszlexiás srácot, aki erőszakossággal próbálja felhívni magára a figyelmet. Valójában csak magányos, és barátokra vágyik, de ezt képtelen kifejezni. És amikor rájön, hogy a csónaktúrára a többiek nem azért hívták el, hogy barátkozzanak vele, elszabadul a pokol. Komoly lélektani film lehetett volna, de sajnos az alacsony költségvetés (és a készítők felszinessége) a történet kárára ment.
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #443 Dátum: 2005. Március 16., 17:40:33 »
Igen feldolgozták, kíváncsi vagyok mit tettek vele..

Eszembe jutott még egy film a The Reckoning - Ördögi színjáték - A pap, a várúr és a boszorkány...

Angliában (sötét? szerintem nem volt az olyan sötét   ) Középkorban játszódó papos boszorkányos, gyilkosságos.. egészen nézhető, bár senki ne várjon hatalmas okkult katarzist. Jó színészekkel Willen Dafoe, Vincent Cassel.

Nem elérhető avman

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 199
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #442 Dátum: 2005. Március 16., 15:39:18 »
épp ezért gondoltam az ajánlósdit... kicsit már unom a saját ízlésem
ezekből hálistennek csak kettő volt meg: elveszett gyerekek meg az őrület torkában, (ha már Carpenter, mintha feldolgozták mostanság A 13-as rendőrőrs ostromát... szemetek, biztos kicsinálják kenit... a p*csába)
asszem csemegézek belőlük...thx
I'll be back... soon...

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #441 Dátum: 2005. Március 16., 13:51:56 »
"amit érdemes megnézni..."  

Szerintem ez mindenkinél más..

Ami nekem tetszett, vagy érdekesnek találtam az utóbbi öt évben. (Volt több is de godnolkodni kellene   :

City of Lost Children - az elveszett gyerekek városa. Francia, kicsit levont kicsit megfoghatatlan de mégis lényegi.. (Ron Pearlman az egyik főszereplő) egyszer szerintem érdemes midnenképpen megnézni.

The I Inside. Memóriaelvesztős, lassan visszaemlékezős, flash-elős. nem egy memento, de érdekes. (közepesen)

Cabin Fever. Erdei házikós, tinédzseres, húsevő baktériumos. Nem túl egetverő, de néha jó az ilyen kikapcsolódásnak. Legalábbis szerintem.

Identity - Azonosság. Szeritnem az utóbbi idők egyik legjobb "titkosgyilkosos" filmje. Jó színészekkel, és megfelelően feszült történettel.

Tetszett még Mindhuters, de erről mintha már beszéltünk volna vmikor.




Klasszikusok közül (amiket újra érdemes megnézni):

In the mouth of madness - az őrület torkában. Sam Neillel John Carpenter rendezésében. a történet alapja H.P. Lowecraft egyik műve. Szerepel még Jürgen Prochnow is. - oh azok a régi szép idők, amikor még...

Bad Taste. Ausztrál, vagy új zélandi, gonosz idegenek a földön, és emberekre vadásznak. Páran szembeszállank velük. Akinek tetszett a Hullajó stílusa annak ez is fog. (nem annyira véres, inkább a színészi játék  és a fényképezés hasonlít)


Bár én most a Last house on the left c. John Carpenter filmre (1972) készülök rá estére. Kíváncsi vagyok mit virított a mester a korai műveiben.

A hétvégén pedig megnéztem a Last Starfighter c. filmet. Azt hiszem 84-es. kicsit csillagok háborúja érzete van, de a kezdetleges computergrafika miatt mindenképpen érdemes megnézni, hogy láthassuk mennyit fejlődtünk. Meg maga a film sem rossz.

Nem elérhető avman

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 199
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #440 Dátum: 2005. Március 16., 13:06:47 »
ajánlhatnátok néhány filmet az elmúlt pár évből, amit érdemes megnézni, mert nagyon kifogytam az ötletekből...
I'll be back... soon...

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #439 Dátum: 2005. Március 16., 12:45:03 »
Na ehhez én is csak csatakozni tudok. Vagy két hónapja néztem meg, de olybá gyengének tűnt, hogy ehhez képest a Dracula vs Frankeinstein c. film egy mestermű. Kicsit kezd elegem lenni a kör stílusú filmekből, erre itt a kör 2 is  Mér kell egy lezárt történetből kicsikarni még valamit? (jó tudom, nem volt teljesen lezárt, de lezárt volt .. ugye értitek.. ugye?? )

Nem elérhető avman

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 199
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #438 Dátum: 2005. Március 15., 22:39:11 »
ez ami amiből maga a rendező készített remake-et hálivúd bábáskodásával? mitha láttam volna az eredetit, de olyan mély nyomot nem hagyott bennem...
a kör után divat lett az ilyesmi... a the eye-t is megvették az amcsik... (asszem tomkrújzos cég)
« Utoljára szerkesztve: 2005. Március 15., 23:34:06 írta avman »
I'll be back... soon...

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Re:Filmek, zenék
« Válasz #437 Dátum: 2005. Március 15., 21:42:22 »
Most jöttem haza az Átok című legújabb japán horrorcsodáról.
Ne nézzétek meg. A története alulmúlt egy közepesnél rosszabb videojátékot, a kivitelezésére nem tudom mi volt inkább jellemző: szánalmas, vagy röhejes. Ahol elvileg meg kellett volna ijedni, sokszor a teljes mozi egy emberként röhögött föl.    Nevetséges volt. 10%

Nem elérhető avman

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 199
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Filmek, zenék
« Válasz #436 Dátum: 2005. Március 15., 20:48:26 »
ment egy privi, mindenféle okossággal...
I'll be back... soon...

Nem elérhető Elf

  • Garfield
  • **
  • Hozzászólások: 56
  • Karma: +0/-0
Re:Filmek, zenék
« Válasz #435 Dátum: 2005. Március 15., 16:09:13 »
Idézet
kezit csonkolom...

inkább csak a legidősebb az akira ezen a CP/SF vonalon... a kor előnyökkel jár, de sztem a giccnek nagyobb a kultusza jelenleg...
Kezit csonkolom önnek is, mélyen tisztelt..
Oké, nem szóltam egy szót sem. Egy apró kérés/kérdés: kergetem egy ideje a Cowboy Bebop zenéjét... szerinted szerencsém lesz és megtalálom, vagy nyugodtan vessek rá keresztet? Hümm.. ?