HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
kaine:
--- Idézet ---A pontozást Liar-nek és Kaine-nek ajánlom sok szerettel
--- Idézet vége ---
Ez tetszett a legjobban!
--- Idézet --- 1/0,82
--- Idézet vége ---
regnar:
Vlad - Hát valami hasonló, bár ez manapság eléggé elfogadott (sajnos)
No de elég régen riogattam a népeket itten mozi és filmélményeimmel, úgyhogy itten van egy újabb áldozat:
Madagaszkár. A Dreamworks legújabb komputeranimációja. Kicsit félve és előitéletekkel telten ültem le a film elé... De a végére elszállt minden.
Nagyon bejött, humoros, jók a karakterek, szépek az animációk, jó a zene.
Látszik, hogy a Dreamworksnek van pénze mint atom, mert a szinkromhangokhoz sikerült "megvenniük" Ben Stillert, Chris Rockot, David Schwimmert. De zenei licenszjogokkal sem fukarkodtak:Alapból Hans Zimmer a zeneszerző és erre még jönnek a "vásárolt" dalok: Boogie Wonderland, Hawaii five-O, Stayin' alive, What a wonderful world ( talán még mindenki emlékszik a drámai és a szöveggel erősen ellentmondásban álló képsorokra a Jó reggelt vietnamból, ezzel a zenével. No itt is valami hasonló történik, bár kétlem, hogy eddig lett volna ember, aki nevetett volna ezen a dalon ), Tűzszekerek főcímdala (szintén elvetemült képi humorral fűszerezve) I Like to Move it (a szőrmókok hatalmas diszkót nyomnak rá )
Anélkül, hogy lelőnék poénokat a kedvenc jeleneteim közé egyből bekerült az unott arcú reggel ébredő csimpánz, aki egy kukából.... (nézzétek meg úgysem írom le). Bár az abszolut kedvenceim a pingvinek...
A főszereplő néhány állat, nagyon jó jellemekkel, van köztük egy hipohonder zsiráf, néhány sunyi, alattomos és szöknivágyó pingvin.. is.
Szóval nekem bejött. A történet nem túl erős, sok benne a klisé, de a gegek és az animáció miatt mindenképpen érdemes megnézni egyszer.
Eredeti nyelven láttam, ezért kíváncsi leszek a magyar szinkronra, a dolog adja magát, szóval magas labda néhány jó szinkronszínésszel, vagyis jó hanggal erősíteni lehet a szövegen, ugyanis az angol jó... de azért elfért volna néhol erősebb szöveg is. (bár úgy tudom, hogy már játsszák magyarul is, akkor aki látta, az nyilatkozhatna a szikronról, meg, hogy kik csinálták, mert érdekelne.)
(Ja és még valami. Ha moziban, ha otthon nézitek, ne hagyjátok ki a stáblistát. A fő karakterek lejtenek táncot, nagyon jól animáltan, és főleg a végén a mama (aki csúnyán elbánik egyszer az oroszlánnal) vág oda...)
A pontozást Liar-nek és Kaine-nek ajánlom sok szerettel (aki esetleg nem érti, olvasson vissza )
50/42 100/84 10/8,2 1/0,82 25/21 12,5/10,5
Vlad:
--- Idézet ---Én láttam, azt hiszem Bourne csapda volt a magyar címe... Engem személy szerint nem fogott meg.. lenne rá egy négy betűs szavam, de nem nagyon szoktam ilyeneket leírogatni... úgyhogy inkább annyit, hogy igen gyenge, ötlettelen, és unalmas és hosszú volt. (legalábbis szerintem).
--- Idézet vége ---
Aham, akkor nem vesztettem semmit. Egyébként ezt nem igazán értem. Ilyen könyv nem volt, igaz? Akkor csak úgy húzzunk-le-még-egy-bőrt alapon kihasználták az ismert címet? Ezt a bunkóságot...
regnar:
Én láttam, azt hiszem Bourne csapda volt a magyar címe... Engem személy szerint nem fogott meg.. lenne rá egy négy betűs szavam, de nem nagyon szoktam ilyeneket leírogatni... úgyhogy inkább annyit, hogy igen gyenge, ötlettelen, és unalmas és hosszú volt. (legalábbis szerintem).
Vlad:
--- Idézet ---Talán sokaknak megvan, sárga puha borítás, elején fickó körtáras gránátvetővel háttérben helikopoter
--- Idézet vége ---
Jaja, megvan egy másik hasonló esettel együtt: A Sakál napja. Ugyanúgy sárga, puha borítás , és ugyanúgy sokkal jobb az eredeti film, mint a remake
Egyébként az a Matt Demon-os Bourne remake tényleg elég gyenge volt, de mégis csináltak valami folytatást(?) hozzá. Azt látta valaki esetleg?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése