HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
avman:
--- Idézet ---A film azon a határvonalon szeretne egyensúlyozni, ami a Kill Billt az agyatlan baromság helyett a rendkívül szórakoztató kategóriában tartotta, de a Sin City, a seggre ült a túloldalon...
--- Idézet vége ---
rengeteg dologgal egyetértek, kivéve ezt a gondolatot... részemről egy kicsit túlspilázott és alig valami újat felmutató, ellenben roppant igényes és korrekt képregényadaptációt láttam a Sin Cityben, amit sajna a jelenlegi gyér felhozatal miatt máris űberfilmnek kiáltottak ki... holott ezt a fajta vizualitást (jól van csak kis részét) már a dick tracy is hozza... nem is beszélve a noirról... Mickey Rourkie ámokfutása azonban valóban egy gyönyszem... remekmű...
valóban valami határvonalon elensúlyoz, csak éppen ezt a határvonalat eltalálja, ellentétben a killibillivel, ami az évezred talán legszánalmasabb próbálkozása... kivételesen T. mester, minden filmes tolvajok fejedelme nem tudott összeollózni egy normális filmet... az első még elment, viszont a 2 maga az űbershit... ritka alkalom h kimegyek vacsorázni egy film vége helyett, de itt megtörtént...
kaine:
--- Idézet ---Annyira nem lehet rossz, mint a könyv...
--- Idézet vége ---
Az egyetlen ember vagy szerintem, akinek nem tetszett (ennyire).
Schmatzy:
Ehez csak annyit, hogy a film epizódjai pontosan ott kezdődtek és ott értek véget, ahol a képregény is, tehát a "se füle, se farka" érzés valszeg nem Rodrigez, hanem Miller hibája (Ó, bocsánat, Mester, arra sem vagyok méltó, hogy nevedet számra vegyem! ). A többivel kapcsolatban pedig nagyrészt egyet értek veled, de minden hibája ellenére nekem tetszett a film, én élveztem.
A számítógéppel kapcsolatban: nekem a gravitáció viselkedése volt furcsa. Mintha a Földön megszokotthoz képest nagyobb lenne a levegő közegellenállása, és erősebb a gravitáció, lásd ugrató autók. Hamarabb kezdenek el esni, mint ahogy azt várná az ember, és gyorsan földet is érnek.
VTomi:
Most nyilván sokan nem fognak egyet érteni velem, de írok egy véleményt a SinCity-ről:
Hogy a lényegre térjek, szvsz ez egy roppant értelmetlen, valószerűtlen és összefüggéstelen film, aminek se füle, se farka. Bővebben: látunk egy csomó embert, akik nagyrészt roppant véres halált halnak (mely momentum pár perc alatt fásultságba ringatja a nézőt, mert ha két órán keresztül tocsog a vér, akkor az már a legkevesebb izgalmat se váltja ki), de előtte még annyi sérülés éri őket, aminek egyetlen részébe is belehalna egy normális ember, ezek meg csak felállnak és mennek tovább. (Gondolok itt arra, mikor a sebtapaszos mukin a csaj háromszor átment, négyszer lelőtte, majd a muki visszament a kocsijához, és vezetett tovább)
Ráadásul a szereplőkről sokszor nem tudunk meg semmit, az egyetlen aránylag épkézláb rész Bruce Willis és Nancy kapcsolata, ahol legalább van valami kerete a dolognak. Viszont a Clive Owenes részen nem tudtam elsülni, egyszerűen nem értem, hogy került oda bárki is, CO-ról nem tudunk semmit, a kurváról, akivel valami közös múltja volt, nem tudunk semmit, az egész fejezete a filmnek teljes homály.
A hang: én szinkronosan láttam, amit az első perctől bántam, mert: a film a szereplők gondolatait saját hangjukon közvetíti, melyek buborékokban roppant jól mutató, stílusos szövegek lennének, de a hozzá nem illő stílusú felolvasás miatt elveszik a hangulatuk.
A kép: bár a képregényes stílus átemelése tényleg lenyűgöző néhol (pölö mikor az ember árnyékát a téglafal negatívozásával jelölik, vagy mikor a csaj fülbevalóját kifehérítik, vagy leginkább: mikor fekete háttér előtt a szereplő fehér sziluettjét látjuk), de a számítógéppel kreált háttér túlságosan műnek tűnik, és egy idő után borzasztóan hiányozna valami valódi a filmbe. Mert a világgal se stimmel pár dolog: pölö ha bárki bárkit öl, és ezt láthatólag minden következmény nélkül, akkor hirtelen miért olyan nagy gáz, ha 15 helyett egyetlen rendőrt ölnek meg?
Röviden: én nem értettem a filmet. És amit nem tudok ésszel felfogni, azt élvezni se tudom. A film azon a határvonalon szeretne egyensúlyozni, ami a Kill Billt az agyatlan baromság helyett a rendkívül szórakoztató kategóriában tartotta, de a Sin City, a seggre ült a túloldalon...
regnar:
--- Idézet ---Hát regnar én tegnap este +néztem, és köpjél le
--- Idézet vége ---
Pfü - pfü - pfü
Na nem tennék én ilyet
Mindig írom, hogy szerintem... attól még itt mindenkinek tetszhet, hogy nekem nem...nem is baj, ha valaki máshogy ír mint én, mert én eléggé elvadult vagyok film terén...
Amúgy eszembe jutott egy vicc a köpés kapcsán...
Szadista és a mazochista beszélget:
Mazochista: - Rúgj belém!
Szadista: -Nem!!!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése