HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (22/2259) > >>

turkia:
Na erről eszembe jutott Károlyi Mihály, a "kékvérű szociáldemokrata". Ment a hangoztatás, hogy "nem akar katonát" , kiadta a hadsereg leszerelési rendelkezést, aztán csak néztük, mikor a kisantant megszállta a Felvidéket, Délvidéket, meg Erdélyt. Kis személyes kapcsolódás, hogy mikor jött a "reszlovakizáció", nagyapám testvére agyonlőtte magát Kassán. Volt vállalkozása, munkásai, autója. A család azon ága bőröndökkel sétált be Pestre, mivel magyarnak vallották magukat. Ha már filmes topik, a Katyint ajánlom. Nézzétek, megrázó.

roberto:
Csakhogy a náci és kommunista eszmék között azért szeretnek relativizálni, arra hivatkozva,  utóbbi egy szép eszme, csak elbarmolták a gyakorlati kivitelezést, meg különben is, a kommunisták mit meg nem tettek az országért, ahhoz, hogy élhetõ legyen.

turkia:
A szememben a Koreai Népi "Demokratikus" Köztársaság és pl az USA véleményterrorja már ugyanazon a szinten van. Az egyik helyen fejlődést hazudnak, miközben éhezik a nép, míg a másikon demokráciát hazudnak a totál elfogult véleményterror közepébe. Szerencsére egyik helyen sem kell élnem. Mint a nácizmus (felületes műveltségű körökben simán fasizmus) és a kommunizmus. Nem mindegy, hogy milyen okból küldenek haláltáborba? De. Elszomorító, mikor a tömegek ezt nem veszik észre. Minden oldal, minden hatalom gátlástalan, mindenkinek csak érdekei vannak, egyik óriásnak sem szabad bedőlni. Boba Fett csinálta jól.  :cool:

Jó forgatókönyvre szuper példa a Keresztapa, Reszkessetek betörők!, Rocky, Rambo...a mai költségvetések töredéke. Rocky első része 1 millióból készült. Ma is megállja a helyét, korszakalkotó, kedves film. BA Végtelen Háború becsült költsége 325-400 millió. Pár év múlva elavult lesz és azért nem olyan sokszor visszanézhető, "népi" klasszikus legalábbis biztos nem lesz. Na de ez van, a Kali-jugát éljük.  ;D

roberto:
Turkiára reagálva, időnként azért felvetődik bennem -szerintem másokban is-, vajon mi fordíthatta meg ennyire radikálisan a széljárást(főleg odaát a tengerentúlon), hogy mostanában már olyan apróságokon képesek fennakadni, azoknak a jelentőségét felfújni, amikre korábban az utca embere max. legyintett egyet. Kicsit se önbecsapás a köbön  :hehe:
Ékes példa erre a katyvaszra, amit még pár hónapja láttam a hírekben: nevezetesen egy Észak-Koreából szökött nő, Yeonmi Park, akit mágnesként vonzott az Államok, a Columbia Egyetem hallgatója, megismerte a kultúrát, megszerette a klasszikusokat, ám szembesült azzal, ezek a szerzők már gyarmati gondolkodásúaknak és rasszistáknak számítanak a professzoroknál. Még azt is megmagyarázták neki, helytelen az ő, mint személyes névmás használata, helyette őket mondjon, mert az senki nemiségét nem sérti meg. Egy idő után kénytelen volt alkalmazkodni-mégiscsak jó volt valamire az északi otthon  :badteeth: Ezek után Park kijelentette, ennyire még az északiaknál sem mentek el otthonról.

turkia:

--- Idézetet írta: KiD - 2021. Szeptember 16., 18:25:12 ---... semmilyen más fórumon, ahol posztolok, nem szempont...

--- Idézet vége ---

Ezen jót röhögtem, beugrott a Csengetett Mylord? egyik klasszikus párbeszéde, ami kb így hangzik:
Lord Meldrum: "Ilyen huzat van idefent?" (a cselédszálláson)
Stokes: "Bizony, uram. Idefent már más szelek fújdogálnak."

Gyerekbarát, nem gyerekbarát...sok hűhó semmiért. A Penge csont nélkül mainstream volt 99-ben, a nézők fele kisgyerek volt a moziban. Bírom, hogy mindenki olyan marha érzékeny lett az utóbbi 5-10 évben, meg a gyerekek ne lássák ezt, vagy azt. A gyerekek a neten, a fészbukon, meg a többi oldalon azt látnak, amit akarnak. Meg amit az osztálytársak egymásnak küldözgetnek. Őszintén aggódom az általános sulisokért, a fiatalok többségének szerintem egy többszörösen összetett mondat korrekt leírása már nem menne. Tudom, hogy van bennem egy erőteljes múltba révedő oldal, meg nem akarom elsütni a "régen minden jobb volt" kártyát (ahogy a fekák a nonstop rasszizmus aduászt) de kénytelen vagyok. A filmekben meg látvány, besorolás, hype az van, de épkézláb forgatókönyv, színészgárda már annál kevésbé. Ryan Raynolds-tól meg Scarlett Johansson-tól már a falra tudnék mászni. Komolyan úgy vagyok velük, mint pár éve bekapcsoltam a tévét és végtelenítve Szabó Győző, Liptay Klaudia, meg Gáspár Győző idétlenkedését adták. Na, szerencsére már kissé lecsengtek ezek a nevek, van viszont "értelmiségi" utánpótlás bőven.  :rolleyes: De a rádióval is így vagyok. Bochkor Gábor híres szerénységéhez és simulékony modorához nem kell kommentár.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése