HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (2040/2259) > >>

Schmatzy:
Szerintem Pavarotti közel volt ahoz, hogy elsírja magát. Másrészt Yoko Ono igencsak égette magát és rontotta az est színvonalát is. Ha már egyszer olimpiai megnyitóra kérnek fel beszélni, akkor nem egy sajtcetlivel megyek ki, ufónapszemüvegben, és legalább egyszer a színfalak mögött is elolvasom a szövegem.
Mindamellett nekem csak a síugró és a zászlólengetők tetszettek (Pavarotti és Gabriel mellett természetesen), Yoko Ono beszédét kihagytam volna (sztem ők is, csak a jelenlegi nemzetközi viszonyok miatt rakták bele), a többi valahogy nem tudott megfogni. Hiába, nem tudom értékelni a kortárs művészetet...

regnar:
Tv és talán a színház kategória a legjobb megfogalmazás a tegnap esti Olimpiai megnyitó ünepségre. Szerintem nagyon jól sikerült, kellően látványos, és kellően "szirupos, szentimentális volt", bár inkább hasonlított egy békegyűlésre, mint olimpiai megnyitóra. Igaz az olimpia és a béke (mint fogalom és eszme) szorosan összefonódott, itt rendesen ki is emelték. A rengeteg híresség tovább emelte az "est fényét", érdekes elgondolás volt szerepeltetni olyan hírességeéket, mint Susan Sarandon. Azt hiszem Peter Gabriel is élete (egyik) csúcspontját érte el, azzal, hogy az Olimpia megnyitóján énekelhette az Imagine-t, úgy, hogy Yoko Ono vezette fel neki. Nem beszélve Pavarottiról, aki még a tv-n keresztül is magával ragadta az embert, és olyan átéléssel énekelt, amelyet csak ritkán látni.
A jelmezek, kosztümök egyszerre voltak konzervatívak és extravagánsak, a leghíresebb ruha-tervezők dolgoztak rajtuk. A táncformátumok, és vizuális gegek is kiemelkedőek voltak.
Az egész megnyitó az olyan embereknek szólt, akik kellően naívak ahhoz (mint én), hogy elhiggyék, hogy teremthető béke a földön pusztán az emberi akaratból, a zene, tánc és sport - a mindenki által érthető és befogadható, kultúrákon átívelő "tevékenységek" - felvonultatásával. Miközben néztem a megnyitót, én elhittem, hogy lehetséges. Ezzel elérték céljukat a szervezők - legalábbis nálam.

Azért zárójelben megjegyezném, hogy pár dologgal tudtam volna vitatkozni beállítás és közvetítés szempontjából, de ki vagyok én  

Schmatzy:
Hehe, ezek után csak a Vox Box-Office rovatát, meg regnart fogom olvasni, ha megjelenésekre és tippekre vagyok kíváncsi.

regnar:
Akkor má én is, azokat, amelyekre kíváncsi vagyok  

A héten amerikában bemutatják a Rózsaszín párduc feldolgozását Steve Martinnal. Szerepel még Kevin Kline és Jean Reno. Meglássuk, egyelőre nem tudok róla semmit. Az eredeti tetszett. Steve Martin számomra hullámzó, vagy nagyon tetszik a filmje, vagy egyáltalán nem... Bár ugyanez igaz a másik két főszereplőre is, legalábbis számomra. Nem egyenletes a teljesítményük...

Harrison Ford is villant egy filmet Firewall címmel, de nem hiszem, hogy komolyabb durranás lenne, már ahogy kivettem az előzetes leírásokból.... Bár lehet, hogy titkos befutó.. Harrison Ford az utóbbi időben nagyon hallgatott.. Csak egy közepes akció-vígjáték a Hollywoodi őrjárat futotta tőle...

És a National Lampoon's sorozat is bővül egy újabb taggal. A nemzet szégyene sorozat talán legismertebb darabjai a Haláli fegyver és a Családi illetve Európai és karácsonyi vakáció. (De ide tartozik még a Dorm Daze) Az új film Pucked címmel fut majd, és Bon Jovi a főszereplő.

Aztán még februárban amerikában - Running Scared - zsarus, drogos, elszúrt üzletes. szerintem elég ha leírok két dolgot 1. New Line Cinema 2. R for pervasive strong brutal violence and language, sexuality and drug content. Szerintem rajongóknak kötelező lesz.

Persze még egy halom szerintem közepesnek, vagy kicsit jobbnak ígérkező film várható, de nagy durranást februárra nem várok... (amerikában)

kaine:
Április: Silent Hill...          

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése