HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (2039/2259) > >>

kaine:
Mindig nézem az Aliast, de a legutóbbi részek vitték a pálmát. Nagyon jó ez a sorozat, a legközelebb áll egy képregény sorozathoz szerintem. Még szuperbűnöző is van benne.  

regnar:
Rászántam magam, hogy megnézzem a Münchent. Eddig húztam halasztottam, mert volt egy olyan érzésem, hogy nem fog tetszeni, és csak időpazarlás lenne. Részben igazam lett.

A leírás tartalmazhat lehetséges történetelemeket, szóval csínján az olvasással annak, aki még nem látta..

Kezdem a végső konklúzióval. Nem volt rossz, de messze nem ezt vártam. Mély drámát egy terrorakcióról, arról, hogy mi zajlott a háttérben, és a kamerák előtt, arról, hogyan hullottak szét álmok, remények ahogy haladt a dolog a véres végkifejlet felé. Nos ebből 3 snittnyi gyorsan összecsapott akciójelenetet kaptam, ami meglehetősen kiábrándító volt. Az egész film akár lehetett volna akárhol, és a címnek sem kellett volna Münchennek lennie, mert nem arról szólt. Ha nincs a 3 snitt, akkor az ember el is felejtni, hogy miért is folynak a dolgok a vásznon.
Ugyanakkor tetszett maga a téma. Kissé hanyagolják, elfelejteni vélik a 70-80-as évek konfliktusait, pedig abban az időben minden nap-napunk arról szólt, hogy a tv-ből és rádióból nem hallottunk másról, mint gépeltérítésről, bombáról, kadhafiról, Libanonról, a sakálról, és Bejrútról. Ma már eltűntek ezek a dolgok (szerencsére), nincs minden héten, hónapban Bejrútba kényszerített utasszállító, vagy "klasszikus" terrortámadás túszejtéssel. Más ellenségek vannak.
A film inkább a közepesnél jóval jobban sikerült "kémtörténet". A karakterek jól kidolgozottak, - bár a színészi játéktól nem estem hasra. A világ megformálása itt-ott darabos volt, számomra nem az a retro-fíling, hogy minden percben elhúz ugyanaz a motoros a képen a robogójával és mindenki teljes arcot takaró napszemüvegben virít. szóval akadozott, de azért el tudta az ember hinni, hogy mikor játszódik a történet (Mondjuk a magyar vagonokon besírtam....)
A film talán legnagyobb erénye a fegyveres összetűzések és a robbantások kivitelezése. A hangok teljesen realisztikusak, tehát nem basszus hangon dübörög minden fegyver, hanem van karakterisztikájuk, és tisztán megkülönböztethetőek. Aztán a robbanások is reálisak, nem a fél várost leromboló narancssárga tűzgömbök szállnak szerte-széjjel. A tűzharcok is életszerűek, és kellően véresek, nem egyből szívlövés és vége, és nem mindegyik lövés talál, sőt csak nagyon kevés (ami bizonyított, pontosabban statisztikai tény, hogy a tűzharcok 92%-a 5 méteren belül zajlik, és a találati arány 20-30% csupán!!! - persze itt nem a háborút kell érteni, hanem rablótámadástól a rendőri intézkedésig bezárólag a dolgokat)
A zene néhol egészen jó volt, de mély nyomot nem hagyott bennem. Ami még kielemendő, az a vágás és az átkötések.

A film vegyes érzelmeket hagyott bennem. Mint München 2/10 mint kémfilm és krimi 6,5/10.

regnar:
Nekem kemény 25 perc körüli időbe került kijutni (Na jó, közelebb voltam a 25- perc végéhez). Mondjuk lammer voltam, mert nem jöttem rá SPOILER-  hogy az asztalt is meg lehet vizsgálni - SPOILER vége.  

Schmatzy:

--- Idézet ---Harrison Ford is villant egy filmet Firewall címmel
--- Idézet vége ---
Akiket esetleg érdekelne egy kis flashes point'n'click "kalandjáték" eme film kapcsán, azok kattintsanak ide: Inside The Firewall
A feladat: kijutni a szobából. El lehet vele tökölni. Ez volt életem első kalandjátéka, amit walkthrough nélkül játszottam végig.  Elsőre 23 percbe tellett, de másodszorra, mikor tudtam, hogy mit hogy és mivel kell kombinálni, és hova kell rakni, akkor már 5 perc is elég volt. Ezt csak azért írtam, hogy vérbeli kalandjátékosok tudják, nekik ez a szintidő.

regnar:
No igen, ez lett volna az egyik dolog, amelybe belekötöttem volna. Szép, meg minden, hogy Yoko-t szerepeltetik, de azért 10 mondatot megtanulhatott volna, vagy legalább a férje dalszövegét tudhatná kivülről.. bár az is lehet, hogy beteg... mert ahhoz képest, hogy hippiként mit csinált, itt eléggé visszafogott, és félős volt, szinte remegett.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése