HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (2027/2259) > >>

Spidáj:
Gyerekek megszereztem egy tök jó könyvet
valszeg mindenkinek ismerősen fog csengeni

Da Vinci Kód

nagyon kurvára jó  
ajánlom mindenkinek!!!

Micho:

--- Idézet ---Gondolom már nem akarták megkeverni a történetet azzal, hogy találkoznak önmagukkal, mert akkor a találkozás során alternatív jövő jöhetett volna létre
--- Idézet vége ---
ne is mondd, az alterjövők sztem a kényelmes magyarázata az időparadoxonnak, és én is az általad említett filmekben lévő időutazós szitukat komálom

--- Idézet ---Amúgy, sajnos nem ismerem a novellát - ha jót tudom Bradbury írta a film alapjául szolgáló művet - és nem tudom, hogy mi áll benne, tehát, hogy változtattak-e a fő motívumokon.
--- Idézet vége ---

akkor most már ne is nézz utána, mert...

regnar:
SPOILER

Igen ezen én is gondolkoztam. Ott kellett volna lenniük, hiszen a dinó is mindig ott volt (ez a része nekem is bejött) és általában az időparadoxonos időutazós filmben találkozik magával az utazó (Vissza a jövőbe, Időzsaru) bár az alapművekben - legalábbis én a Time machine-t annak tartom) a főhős nem találkozik önmagával, viszont a körülmények azonosak maradnak, tehát a film inkább erre hasonlít megközelítésében. Gondolom már nem akarták megkeverni a történetet azzal, hogy találkoznak önmagukkal, mert akkor a találkozás során alternatív jövő jöhetett volna létre, és "elsőnek ottlevő önmaguk" visszatérése révén megszűnt volna a kényszer, hogy visszaküldjenek bárkit is a csapat után, tehát ott sem lettek volna, ezáltal nem szóltak volna, hogy baj van, és az első csapat visszamegy, így visszak kell őket küldeni, de ha meglátják egymást, akkor......      
Amúgy, sajnos nem ismerem a novellát - ha jót tudom Bradbury írta a film alapjául szolgáló művet - és nem tudom, hogy mi áll benne, tehát, hogy változtattak-e a fő motívumokon.

Micho:

--- Idézet ---A trükkök is ingadozóak voltak, ma már a Discovery-n is jobb ---- SPOILER ---- dinókat láthatunk ---------- SPOILER VÉGE, mint a filmben.
--- Idézet vége ---
valóban, bár úgy tudom "csak" 80 milkából készült, és a fele biztos elment az időhullámokra, meg a majomfejű hüllőkre   egy dolgot nem értettem, de lehet hülyeség boncolgatni egy időutazós témát:

spoiler      

az időszafarikon ugyebár mindig ugyanazt a T-Rexet lőtték le az összes alkalomkor (ez tetszett ) de hogy-hogynem találkozott saját magával a csapat, már amikor másodjára visszamentek az időben?   elvileg itt nem párhuzamos dimenziókról van szó.

regnar:
Ki tudja, lehet, hogy már hatással is van
Vagy épp most közeleg a következő időhullám. Az a film a tipikusan  egyszer nézhető kategória. Nem mondom, hogy nem voltak jó részei, de annyira nem fogott meg. Kicsit több evolúciós fejlődést vártam. A trükkök is ingadozóak voltak, ma már a Discovery-n is jobb ---- SPOILER ---- dinókat láthatunk ---------- SPOILER VÉGE, mint a filmben. De azért 10-ből nálam is elért 5,5-öt  (csak, hogy elkerüljem az ostorozó hozzászólásokat        ---> 100/55 illetve 20/11   )

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése