hali mindenkinek!
Öszintén elmondom, mit gondolok:
Nem olvastam vissza, nem is tudom az előzményeket, ki mit mondott, kire és hogyan.
na valahogy én is így vagyok ezzel, ezért előre is elnézést kérek (pedig mindig szerettem képben lenni )
tudom, hogy sokan várták az elmúlt hetekben, hogy hozzászóljak a dolgokhoz, sajna egyszerűen nem tudtam követni a szitut. asszem az első hét hozzászólásait olvastam át, és mire úgy volt, hogy "na írok", mindig közbejött valami... de egyáltalán nem volt célom a titokzatost játszani. azóta sok minden kiderült már, tudjátok a legfontosabbat, hogy nincs végleges leállás... aztán hogy a strike létrejötte és az én döntésem nem következett egymásból, de aztán mégis elkerülhetetlenül összefonódtak. az, hogy abbahagytam a honosítást, tényleg kis szervezeti átalakításra készteti a srácokat, ezt meg kell hogy értsétek. persze mikor először röppent fel a strike ötlete, csak egy kis pihenésről volt szó, egyszerű átmeneti szünetről... és ha már leálltunk, akkor ki is kellett írni valamit, hisz feltételeztük, hogy nálunk már egy frissítés nélküli hét után is kitör a botrány. az tagadhatatlan, hogy kíváncsiak voltunk a reakciókra, és bíztunk benne, hogy a leghűségesebb fórumozók támogatni fognak minket (legalábbis nem szidnak mint a bokrot) és nagyrészt nem is kellett csalódnunk. aztán úgy alakult, hogy épp a strike kezdetére hoztam meg a döntést, kiszállok a honosításból. számos oka volt, mondhatni "már ért", de semmi olyasmi nem játszott közre, hogy megcsömöltem volna, vagy túl nagy volt a tempó, stb. sokat gondolkoztam én is ezen az egészen, amit talán Troll is feltett nektek kérdésként, hogy mi is a célja a HZs-nak manapság. régebben jobban meg tudtam magamnak magyarázni, egyszerűen őrizni kellett a lángot, a magyar nyelvű képregény lángját underground formában, és tök lelkesek voltunk, hogy valami jó ügy érdekében harcolunk. aztán teltek az évek... tényleg, egy kis honlap, ahol 3-an kezdtük először, pár év alatt egy nagy képregényhonosító műhellyé vált. nagyszerű érzés volt részt venni benne, az érzés, hogy "alkotunk". mondhatni számomra is a fő hobbimmá vált, mindig azon voltam, hogy minél jobb képregényeket minél jobb minőségben szállítsunk... és hogy mindezen túl kicsit különlegesek legyünk, valami pluszt adjunk. ez nem volt nehéz, mert magunkat adtuk, itt a fórumon és az oldalon is, ahol rendszeresen meglepetésekkel, játékokkal, mókával vártunk titeket - emlékeztek, mindenféle ünnepi extra nagy frissítések, áprilisi tréfák, retró-hét, napi frissítések stb. egyszóval csúcsra járattuk az oldalt, és valóban eljutottunk oda, ahova egy magunkfajta honlap csak eljuthat. sajna időközben, noha népszerűek voltunk, a vélemények elmaradoztak, és ez ellen nem lehet mit tenni. én már egy jó ideje beláttam, hogy egyszerűen az embereket *kényszeríteni* a fórumozásra nem lehet. tehát magamban ezzel megbékéltem... ám mégis mindig azon voltam, főleg az újonc honosítók kedvéért, hogy életet leheljek a fórumba, felemás sikerrel. legutóbb volt ez a Zsákbamacska akció... sajnos az sem vált be, akkor kicsit csalódtam több, mint 100 emberben, akik őszintének tűntek, és elvileg megértették, mi a "bajunk". megértették, hogy tényleg elég egy személyes hangú köszönöm is a fórumba olvasás után (persze páran köszönő gombokat emlegettek, amitől felállt a hátamon a szőr... hisz ugyanúgy személytelen, mint egy számláló és azért kicsit pofátlannak találom ennyire leegyszerűsíteni a felénk való tisztelet kinyilvánítását). szóval titkon bíztam a fórumozókban, de sajnos hamar lecsengett a dolog, és minden ment a régi kerékvágásba... néhány új fórumozót leszámítva, akik azóta itt ragadtak, és ennek örültünk. szóval bevallom, ez a fiaskó nem esett jól. de visszatérve a HZs eredeti feladatára, a láng őrzésére... azt hiszem, részünkről amit tudtunk, megtettünk, és jó másfél éve már gombamód szaporodnak a hazai kiadók, jobbnál jobb kiadványokkal. úgyhogy most már ők őrzik a lángot, nekik kell nagy tüzet csiholniuk a hazai képregényes életbe. nekünk már nem posztunk ez, de akkor mi...?
talán egy hobbi, ami úgymond ránő az emberre, és egy életstílussá válik, nem tud szabadulni tőle. már én magam sem tudtam megmondani az utóbbi időben, hogy miért csinálom. talán a képregény szeretete, és a környezet, a honosítók baráti köre, ami itt tartja főleg az embert (ha már, mint tudjuk, az anyagiak, a megbecsülés az nem. bocsánat, van megbecsülésünk, csak "néma megbecsülés", de azzal "nem lakunk jól"... nem lendít rajtunk, nem ad erőt a folytatáshoz). így mivel nekem az utóbbi időben megnövekedtek az offline élet-beli feladataim, kénytelen voltam azt a döntést hozni, hogy itt abbahagyom. nem leküzdhetetlen dolgokról van szó, talán tudtam volna párhuzamosan a HZs-val is foglalkozni, de a fentiek értelmében a dolgok megváltoztak, és mint egy honosító robotként nem célom tovább létezni. hisz ha a honosító társakkal/barátokkal már nem érek rá napi kapcsolatban lenni, dumálni, nevetgélni, az új tagokat segíteni, tanácsokkal ellátni, az oldalt egyengetni, új dolgokat kitalálni... szóval azt csinálni, amiért tulajdonképpen honosítok... akkor vért izzadjak, hogy vadidegen embereknek szerezzek örömöt a semmiért? (ide ne számítsa magát az, akivel valaha is pár jó szót váltottunk a fórumon/emilben egymással, mert nekik mindig is szívesen csináltam... sőt, anno a néma többségnek is). plusz ahogy emlegettem is, ezt a dolgot én csak úgy tudom elképzelni, ha odateszem magam, az ímmel-ámmal való honosítás, a divathonosítás mindig is ellenemre volt.
hát ennyiről szólna a dolog, bocs, hogy kicsit hosszúra nyúlt... köszönöm a sok jókívánságot, amit ebben a topikban kaptam az elmúlt hetekben, igazán jól esett. noha a honosításról lemondtam, sőt arról is, hogy beleszóljak a jövőben az oldal/tagok dolgába (mert ha ezt teszem, úgysem állnám meg, hogy ne vessem bele magam a sűrűjébe ) részemről nem búcsúzom örökre, mert mint fórumozó, alkalmanként jelen leszek, szóval mint egy igazi magyar gyerek: "hun van, hun nincs"... és ha nem írok, ne válaszoljatok
szerintem nem lesz gond, az elmúlt időkben egy egész jó csapat kovácsolódott össze, akik tudni fogják, mi a helyes irány és ha változni is fog a körítés, a lényeg marad ugyanaz.