HálóZsák fórumok > OFF topik
Sztrájk topik
beigli69:
Nimrodnak valamely szinten igaza lehet abban hogy a papír alapú kiadás is betesz az egész honosításnak. A Prédikátornak tegnap estem neki miután megvásároltam és a prédikátor sztori első oldalánál tetszett (öröm,bodottá) hogy az alcím teljes egészében, az első mondat pedig szinte teljesen azonosan került papírra mint ahony a letöltött változatban volt (az egészet össze fogom hasonlítani, mert ha ilyet találunk ez is egyfajta elismerés a honopsító felé !!!)
Azzal pedig hogy lekerül a netről a honosított munka nincs mit tenni. Majd 4 év múlva visszakerül (vagy amikor már nem lehet kapni az adott képregényből) és mindenki boldog (reméljük).
Remélem senkit nem bántottam meg a fentiekkel. Midkét oldalt tisztelem (akik belevágnak egy képregény kiadásába, és akik honosítanak), mert a saját enrgiájukat, idejüket áldozzák a képregényolvasók, azaz a MI szórakoztatásunkra.
manchiman:
Hello!
talgaby:
bocs, délelőtt olvastam a válaszod, csak idő hiányában nem tudtam reagálni!
Amúgy majdnem mindennel egyetértek, amit írtál. Megtudom érteni az
álláspontodat!
Nos, elég sokkos voltam az éjjel (álmomból megébredve 1.40-kor )
és a frissítés még extrán odatett!
Igen, az epilógom talán egy kicsit romantikus lett, de olyan hangulatom volt!
Amúgy eszem ágába sem volt az érzelmekre hatni, még szerencse,
hogy mellément !
Viszont amit az éjjel elfelejtettem:
Megköszönni a HZS eddigi munkáját!
Üdv
Nimrod:
Azt hiszem a probléma máshol (is) gyökerezik. Régebben a honosító oldalak között sokkal jobb vol a kommunikáció, közvetlenebb a kapcsolat ami sok mindent megoldott akkor is ha az olvasók épp nem voltak túl aktívak. Mára oda jutottunk, hogy max belinkeljük egymás oldalát illetve van a zsákon egy underground figyelő. Hogy ez miért alakult így annak több oka lehet. Előszöris jöttek a mindenféle lelkes újoncok, akik lefosták az eddigi közösséget, mindeféle oldalakat csináltak, nem artották magukat az iratlan szabályokhoz, ami bomlasztotta a régi kapcsolatokat is. A Knet korábban mint a honosító oldalak gyűjtő helye szerepelt, mióta azonban megfeküdt a kiadóknak nincs egy olyan honosítói közösségi portál ahova szívesen felmenne az ember és nyilván a kiadás sem használt a honosításnak, amivel ugyan nem lehet mit kezdeni, de nyilván sokaknak nem esne jól hogy több éves munkájuk hirtelen mehet a kukába. Azt hiszem ezek együtt elvezettek oda, hogy minden honosító oldal visszahúzódott kicsit a saját pocsojájába és így még nehezebb motivációt gyűjteni. Uff.
gomennasai:
Bocsánat, hogy nem írtam a véleményező topicba egyszer sem (pedig gondoltam rá), de az a helyzet, hogy az előttem lévők a fórumban általában összefoglalták a véleményemet az adott képregényekről, feleslegesen ugyanazt pedig nem akartam beírni Másrészt mivel nem vagyok egy irodalmár vagy hasonló, sosem fognék mély műelemzésbe, mivel én csak azért olvasom, mert szórakoztat
Marci:
Hegyitomi szépen összefoglalta a lényeget, nem szaporítanám a szót.
Reggel meg amúgy is beírtam egy másik topicba a köszönetemet és a bátorításomat a HZS teamnek.
Csak egy gondolat: bízom benne hogy csak szerver gond miatt nem működik a topic és nem elérhetők a képregények oldalai teljes méretben (vagy az én netem rossz, mert csak kicsiben látom az oldalakat).
Ha élve hagynátok a topicokat (még megtehetitek) és elérhetővé tennétek az oldalakat, akkor talán életben maradna az a közösség, ami eddig összeverbuválódott vagy verbuválódott volna a közeljövőben.
Topic nélkül talán megy minden a süllyesztőbe
záros határidőn belül és széthull a banda. De ezt a jövő még eldönti - én minden estre rendszeresen be fogok nézni.
HZS rulez
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése