HálóZsák fórumok > OFF topik
Sztrájk topik
Gabe:
Valóban, a hír elég szükszavuan fogalmazott, ha én írom, akkor pár mondattal hosszabb lett volna. Szerencsétek, hogy Troll ilyen vajszívű. A bajt én ott látom, hogy sokan nem veszik észre magukat, sőt, mások sem látják meg az ő viselkedésükben a rosszat. Ez a komunikációs probléma: a nyilvánvalót is ki kell mondanunk, sőt, nem egyszer, nem kétszer... és erre mindig érkezik egy újabb kérdés, ami további magyarázkodásra kényszerítene. Pedig kis gondolkodással rá lehet jönni mindenre. És ami a legdurvább, az hogy nem értik egyesek a "SZÜNET" fogalmát. Nem egyenlő a megszűnéssel. Ha a főoldalon megváltozik "MEGSZÜNT"-re, akkor kellenének a gyászos hsz-ek. Természetesen el van olvasva az egész, sőt néha egy egy pofátlanság láttán igencsak beszólnék egyeseknek, de nem teszem. Bízom (inkább mostmár csak biztam) benne, hogy mások majd észreveszik az olvasók közül, és maguktól is rájönnek pár dologra. Dehát amíg bizonyos viselkedésformák ilyen természetesnek hatnak... nem is tudom mit mondjak.
A pénzes témát pedig fölösleges feszegetni, nem erről szól a dolog.
hegyitomi:
--- Idézet ---Legfőképpen az, hogy onnantól már kalózkodás amit csinállunk. Most még el lehet lavirozni a szürke zónában. Amúgy meg nem a pénzről szól a dolog... szomorú, hogy ezt magyaráznom kell... . Igaz, sokan úgy gondolják, hogy pénzért bármit meg lehet kapni.
--- Idézet vége ---
Szerintem igyis-úgyis az. Lehet, hogy jogilag még nem, nem ismerem a szerzői jogi hátterét ennek a dolognak; de gondolom idejönne valamelyik kiadó Magyarországra a 100 000 ft-os órabérért dolgozó ügyvédek valahol belekötnének. Hogy nem a pénzről szól a dolog nem kell magyarázni. Legalábbis nekem, meg a nagy többségnek nem. De azért ha nagyon öszinték vagyunk egymáshoz a suska mindenkinek jól jön. Ha máshoz nem az új php oldalhoz amiről alant már szó esett.
Persze, ha olyan ajánlja fel a pénzt aki eddig egyetlenegy (!) hozzászólást írt és ott is egy 200 ft-os sms-t, aminek nagyjából 70%-át el is viszi a szolgáltató akkor megint ott vagyunk, ahol a a part szakad.
Pénzért valóban bármit meglehet kapni. Persze gondolom annyit úgysem kérnétek/kérhetnétek, amiért megérné a jogos/nem jogos kritikákat lenyelni. Hiszen ha mondjuk egy 1000 Ft-os órabérrel ( amit most nevezzünk reálisnak) és egyéb költségekkel számolnánk, akkor már lassan megérné megegyezni a jogtulajokkal és kinyomtatni. Ami persze azért nincs mert nem éri meg. Így a kör be is zárult.
Ja és még egy észrevételem lenne: Két nap alatt beirt egy-két tucat ember és nekem nagyjából úgy tűnik, hogy egyik sem vette észre, hogy volna bármi problémátok is. Őszintén szólva én is így voltam ezzel. Nincs itt vmi konunikációs hiba?
Gabe:
Legfőképpen az, hogy onnantól már kalózkodás amit csinállunk. Most még el lehet lavirozni a szürke zónában. Amúgy meg nem a pénzről szól a dolog... szomorú, hogy ezt magyaráznom kell... . Igaz, sokan úgy gondolják, hogy pénzért bármit meg lehet kapni.
hegyitomi:
--- Idézet ---Csak ezt a pénzes dolgot ne feszegessétek tovább, könyörgöm .
--- Idézet vége ---
Miért azzal mi a baj?
exactlee:
--- Idézet ---Na most zárjuk le a pénzes témát!
--- Idézet vége ---
Valóban, aki fizetni akar, az adományozza a NewGennek a pénzét!
+++
A börzén személyesen is fogadjuk az adományokat
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése