HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasy képregények
Gorgonita:
--- Idézetet írta: dr samson ---És talgaby szerint még a Star Trek fanok az elvetemültek, csak azért, mert 2155-től a 24. század végéig betéve tudom a Föderáció történelmét...
--- Idézet vége ---
No azt a történelmet épp most nyelte el egy fekete lyuk, Porthos-szal egyetemben.
dr samson:
Még egy beszálás és írok ide valamit romulánul vagy vulkáni nyelven! És vigyázz, mert mint azt mondtam, van itthon vulkáni nyelvkönyvem! (és nem, abszolút nem vagyok elvetemült, csak agyamra ment a tanulás... )
talgaby:
Nem, a ST-fanoktól én azért félek, mert egy vagy több nemlétező, egy kitalált világhoz kitalált nyelven képesek folyékonyabbul beszélni, mint a saját anyanyelvükön.
Ehhez képest az én Vadóc-mániám is kismiska.
dr samson:
Off: tök jó ezeket a hozzászólásokat olvasni, mert egy mukkot nem értek belőlük. Így amikor megunom, hogy a Növényrendszertanból sem értek semmit, akkor csak feljövök ide és olyan mintha még mindig azt tanulnám, mert továbbra is csak halandzsát látok...
És talgaby szerint még a Star Trek fanok az elvetemültek, csak azért, mert 2155-től a 24. század végéig betéve tudom a Föderáció történelmét...
Aldarion:
A WoW RPG miben léte nézőpont kérdése. A D&D közismerten olyan játék, ami nincs konkrét világhoz kötve, csak egy kidolgozott szabálygyűjtemény, amire a mesélő saját világot is alkothat, ha akar - és persze ha mer. Jó hátér világot alkotni nagyon nehéz, ha olyan kekeckedő emberekkel játszik valaki, mint én... Sajnos tapasztalatból beszélek.
Szerinted pofátlan nyúlás, de nem biztos, hogy ezt mindenki így véli. Gondolj csak bele abba, hogy a D&D alapból három, nem épp olcsó szabálykönyvre épül. No már most a WoW fanok vagy megveszik ezt a hármat és beszerzik hozzá a világleírást, vagy akkor már egy-az-egyben beszerezhetik a WoW szempontjából lényeges dolgokat a háttérvilággal egybegyúrt szabálykönyvben. Míg ugyebár vannak olyanok akik általánosságban szeretik a D&D-t, és nem restek saját világon játszani, vagy valamelyik ismertebb originál terepen aprítani az ellent (Dragonlance; Forgotten Realms; Dark Sun; Ravenloft...stb.), addig vannak akiket ez abszolút hidegen hagy, őket csak a Warcraft érdekli. Végülis, pofátlanság ide vagy oda, miért kellene mindent megvenniük ezért?
Egyébként abban igazad van, hogy az eredeti Warcraft RPG totális nyúlás volt. Olyannyira az volt, hogy még a kasztok neve is eredetiben szerepelt. Pl. Fighter - Warrior... De ezt a második kiadásra kijavították. Arról már nem beszélve, hogy a Blizzard valószínűleg fizetett a jogtulajdonosnak a rendszer használatáért - vagy épp a Hasbro és Wizards of the Coast pengetett a Blizzardnak a név használatért... Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy melyik történhetett.
Ami a SC regényeket illeti, szerintem a Tűzkeresztség és az Ámokfutás meglehetősen jól sikerültek, függetlenül attól, hogy ki mit mond. A Pengék királynőjéről viszont nem tudok nyilatkozni, mert sajna az az egy nincs meg, úgyhogy várom belőle a lassan esedékes utánnyomást, na meg a WildStorm Starcraft képregény adaptációját is...
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése