Sziasztok.
Áprilisi boszorkány
Elolvastam az új Bradbury-t.
Az utolsóra azt irtam addig az volt a legjobb. Most már más véleményem van.
Nem sci-fi-t kaptam, és nem is Fantasy-t. Egy elgondolkodtató, nagyon szépen és technikásan megrajzolt történet olvastam.
nekem tökéletesen lejött a hangulat, az érzés, az érzések erőltetett keresése, a félelem az ismeretlentől és önmaguktól.
Képek. Nagyon tetszett a festményszerű megvalósítás, bár igazából szerintem számítógéppel lett imitálva a festés effektus..de nagyon hatásos. Elmosódott, de mégis éles. Váltakozik, ahogy a hangulatok is, a történet alatt.
Beírás. Tetszett. Főleg az első oldalon a felirat betűtípusa és elrendezése. (mármint nem a címlapon, hanem az első képregényoldalon) A szövegben nem találtam hibát, a mondatok, bár sok volt az összetett, többszörösen is, de mindegyik érthető volt és magyaros.
Történet. Igazából nem szól semmiről, de mégis nagyon sok mindenről. Egyszerű dolog, a vágy, a másság, egy kicsit másképpen. Lehet hgoy nincs is alakváltó boszorkány igaziból, csak a lány kettősége kerekít egy történetet a fiú köré. Hiszen akarja és nem. UGyanakkor lehet hgoy van alakváltó lány, és akkor semmi sem valós. Hiszen ő az aki semmivé teszi, azzal, hogy magának akarja a szerelmet, de csak mások által érheti el. nem fog jönni a fiú, mert nem is létezik talán, csupán egy gondolat. Vagy nem. Azt hiszem sok variáció áll fenn a történettel kapcsolatban, de pont ez az ereje. Elgondolkodtat.
Összefoglalva. Újabb remek történet, nagyon jól követhető szépen előadott, gördülékeny mondatokkal.
És ahogy mindig írom: Bradbury-t még