Szerző Téma: Fantasy képregények  (Megtekintve 443959 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #146 Dátum: 2004. November 23., 14:15:17 »
Farek
Idézet
ha jól emlékszem valami filmkészítés körül zajlik
Azaz Farek...szerintem inkább az időutazós legyen....Bár valószínű mindenki ismeri a történetét.

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantasy képregények
« Válasz #145 Dátum: 2004. November 23., 13:38:40 »
Mindegyiket egyszerre  

Na jó..nekem mindegy melyik lesz először úgyis elolvasom mindegyiket.

Usher ház végzete egyik kedvencem Poe-tól, úgyhogy arra nagyon kíváncsi vagyok az Usher II-re. Persze jöhet T. REx is és Mennydörgés hangjai is.

Szóval nekem mindegy melyik jön először, vagy az hogy milyen sorrendben jönnek jó lesz bármelyik

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #144 Dátum: 2004. November 23., 12:59:56 »
Killjoy: egyértelműen a mennydörgés hangja!!! A legkedvesebb novellám azok közül, amit ismerek tőle és nem marsbéli krónika. Nagyon tetszik a megközelítése az időutazásnak.
A T. Rex (Tisztelt Rex, hogyne), ha jól emlékszem valami filmkészítés körül zajlik, amiben a fő szörnyet kell megalkotni. De ez nagyon nem biztos.
Az Usher II is nagyon jó, ha az, amire gondolok. Szóval azt tenném be második helyre.
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető killjoy

• Batman
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasy képregények
« Válasz #143 Dátum: 2004. November 23., 12:27:55 »
Ja, hogy ez kimaradt

Mennydörgés hangja, vagy ahogy sokan emlegetik a Pillangó effektus. Ez az a történet, amikor visszamennek az időben, hogy egy kijelölt állatot levadásszanak, de semmi máshoz nem nyúlhatnak.

Usher II - Edgar Alan Poe Az Usher ház végzete "folytatása". Érdekesen keveredik a történetben a viktoriánus kor és a sci-fi.

Tyrannosaurus Rex - Ez pedig egy T-Rexes sztori. (Bevallom ezt még nem olvastam el, csak a képeket néztem meg, így ha valaki bővebbet tud a történetről, az írhatna pár sort erről is.)
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #142 Dátum: 2004. November 23., 12:15:47 »
A Mennydörgés hangja az időutazásos? Mert akkor azt. Aztán pedig Usher II és T Rex.

Nem elérhető killjoy

• Batman
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasy képregények
« Válasz #141 Dátum: 2004. November 23., 11:31:47 »
Köszönöm a dícséreteket. Az utóbbi két történet nekem is nagyon-nagyon tetszett, tényleg olyanok, hogy az ember végig olvassa, szinte nem történt semmi és mégis sokáig ott marad az ember fejében.

Viszont a Bradbury rajongóknak van egy rossz hírem. Hogy a többi képregénnyel is haladjak, így ebben az évben már csak egyetlen Bradbury történetre futja, így a kérdés a következő: Melyik legyen? A három jelölt: a Mennydörgés hangja, az Usher II és a Tyrannosaurus Rex. A héten lehet választani!
« Utoljára szerkesztve: 2004. November 23., 11:32:07 írta killjoy »
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető VTomi

• Spawn
    • http://
Fantasy képregények
« Válasz #140 Dátum: 2004. November 13., 07:32:25 »
Ez gyönyörű! Jobb szót nem találok rá.

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Fantasy képregények
« Válasz #139 Dátum: 2004. November 12., 14:28:32 »
Ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy itt nem a rajz találkozott a szöveggel, hanem a festészet a költészettel. Mert bár nem volt rímekbe szedve, rám olyan hatást gyakorolt, mint egy szabad (rím nélküli) vers.
 A történetén még sokat kellene gondolkozni. Mindenesetre megindító, és szrtem attól is függ, hogy mi a mi saját történetünk, és milyen hangulatban értelmezzük. Vagyis hogy épp ki értelmezi. Egy elhagyott szerelmes. Egy hűtlen szerelmes. Egy szenvedő harmadik, egy szerelemben hívő, vagy azt tagadó ember, stb.
 Bár elcsépelt szó, de én épp ezt az -oldd meg magad - megoldást találtam benne zseniálisnak.
 Akárcsak Regnar én is kérem (szépen) a következőt!

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantasy képregények
« Válasz #138 Dátum: 2004. November 12., 11:45:55 »
Annyit még hozzátennék a mai naphoz, hogy ma gombaleves lesz itthon az ebéd   Komolyan!! Azt hiszem a bennfenteseknek nem kell magyaráznom a bejelentés mibenlétét  

Nem elérhető Blue S

• Venom
Fantasy képregények
« Válasz #137 Dátum: 2004. November 12., 11:34:08 »
Áprilisi boszorkány.

A Bradburyk eddigi legszebb beírása és legszebb rajza. Érdekes volt a festményszerű megjelenítés.

Eleinte nem tetszett, ahogy Cecy az uralma alá hajtotta Ann-t, de szvsz a végén megbűnhődött érte, mert szerelmes lett a férfiba, aki talán sose fogja felkeresni, hiszen ő mást szeret. És ha felkeresi se biztos, hogy tetszeni fog neki stb.

Azért érdekelne, hogy Cecy szülei szerelmesek-e egymásba.    

Talán ennél az egy Bradbury műnél éreztem azt, hogy tényleg vége van.

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantasy képregények
« Válasz #136 Dátum: 2004. November 11., 22:37:38 »
Sziasztok.

Áprilisi boszorkány

Elolvastam az új Bradbury-t.

Az utolsóra azt irtam addig az volt a legjobb. Most már más véleményem van.

Nem sci-fi-t kaptam, és nem is Fantasy-t. Egy elgondolkodtató, nagyon szépen és technikásan megrajzolt történet olvastam.

nekem tökéletesen lejött a hangulat, az érzés, az érzések erőltetett keresése, a félelem az ismeretlentől és önmaguktól.

Képek. Nagyon tetszett a festményszerű megvalósítás, bár igazából szerintem számítógéppel lett imitálva a festés effektus..de nagyon hatásos. Elmosódott, de mégis éles. Váltakozik, ahogy a hangulatok is, a történet alatt.

Beírás. Tetszett. Főleg az első oldalon a felirat betűtípusa és elrendezése. (mármint nem a címlapon, hanem az első képregényoldalon) A szövegben nem találtam hibát, a mondatok, bár sok volt az összetett, többszörösen is, de mindegyik érthető volt és magyaros.

Történet. Igazából nem szól semmiről, de mégis nagyon sok mindenről. Egyszerű dolog, a vágy, a másság, egy kicsit másképpen. Lehet hgoy nincs is alakváltó boszorkány igaziból, csak a lány kettősége kerekít egy történetet a fiú köré. Hiszen akarja és nem. UGyanakkor lehet hgoy van alakváltó lány, és akkor semmi sem valós. Hiszen ő az aki semmivé teszi, azzal, hogy magának akarja a szerelmet, de csak mások által érheti el. nem fog jönni a fiú, mert nem is létezik talán, csupán egy gondolat. Vagy nem. Azt hiszem sok variáció áll fenn a történettel kapcsolatban, de pont ez az ereje. Elgondolkodtat.

Összefoglalva. Újabb remek történet, nagyon jól követhető szépen előadott, gördülékeny mondatokkal.

És ahogy mindig írom: Bradbury-t még
« Utoljára szerkesztve: 2004. November 12., 11:43:39 írta regnar »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://www.halozsak.hu
Fantasy képregények
« Válasz #135 Dátum: 2004. November 11., 21:25:07 »
A témában felkerült az oldalra Ray Bradbury - Áprilisi boszorkány
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #134 Dátum: 2004. November 07., 08:55:47 »
Remélem még időben szólok, én is csak most vettem észre:

mtv -ma reggel 10:20 Marsbéli Krónikák 6/1

Nem elérhető Blue S

• Venom
Fantasy képregények
« Válasz #133 Dátum: 2004. November 06., 20:02:19 »
Gyerekszoba:

nekem is úgy tűnt, hogy a mai problémák vannak előadva, sci-fi köntösben. A gyerekek mindent megkapnak és ha nem, akkor a szülők ellen fordulnak. Persze a felnőttek is hibásak (például a minden munkát elvégző ház megvétele), de korrigálni már késő. Gondolom az oroszlánoknak is szimbólikus jelentése van.

Nem elérhető VTomi

• Spawn
Fantasy képregények
« Válasz #132 Dátum: 2004. November 06., 09:24:53 »
Ez félelmetes... Most valamivel jobban felfogtam a történetet az Óriásgombához képest, nem volt annyira nyitott a vége.

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #131 Dátum: 2004. November 06., 08:20:45 »
Na végre hozzájutok, hogy fórumozzak is egy kicsit. De az az igazság, hogy Regnar olyan részletes kritikát írt, hogy én már csak ismételni tudnám. Csak annyival egészíteném ki hogy nekem a rajzok is nagyon bejöttek -talán mert sf környezetet jelenítettek meg. Az meg ugye a gyengém.
 Azt meg ne kérdezzétek, hogy mi a sztori megoldása, mert lövésem sincs. De ebben a sorozatnban ezt már egész meg is szoktam.

Killjoy: Tervezed a beírásról szoló napló folytatását?
« Utoljára szerkesztve: 2004. November 06., 08:23:02 írta Gorgonita »

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantasy képregények
« Válasz #130 Dátum: 2004. November 04., 17:45:39 »
Bradbury- Gyerekszoba...

Az eddigi legjobb..

Képregény. A rajzok nekem semlegesnek tűntek, sem rosszat se, jót nem tudok róluk mondani. No ez nem igaz mert inkább pozitív a benyomás, szóval tetszenek, de semmi extra. Egyértelműen a történet alárendeltjei, ahogy azt máskor is írtam már, nem akarják elvonni a figyelmet a történetről.

Beírás. Hibát nem találtam, sőt tetszett, hogy az angol feliratokat nem retusáltad ki, és meghagytad az eredetit - Locked, Nursery.

Történet. Nagyon jó és elgondolkodtató. Lényegében még mindig azon gondolkozom, hogy is volt?????    Ez az utópisztikus világ amit felvillant a történet, sajnos egyre közelebb van, és a mai fiatalokon nagyon látni a hatásait. A gyerekek nem tudnak elszakadni a tv-től, internettől és mobiltelefontól, ezek az eszközök nélkül senkinek érzik magukat...és valljuk be nagyon sokan vannak így vele manapság, hogy nem bírnának ki mondjuk három napot a mobiltelefon nélkül, pedig igazán nem nehéz, de valahogy belekerültek a vonzásába. Itt is valami hasonló játszódott le, és egy rémítő jövőképet vetít felénk.

Szóval tetszett a történet, azt gondolom ez volt a legjobb történet az eddigiek közül, bár nagyon nehéz rangsort felállítani, mondjuk úgy, ahogy anno az ókorban a császárokra: "primus inter pares" azaz első az egyenlők között.

Várom a következő részeket...

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #129 Dátum: 2004. November 04., 17:19:07 »
A témában felkerült az oldalra Ray Bradbury - Gyerekszoba

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #128 Dátum: 2004. Október 30., 19:43:05 »
A legújabb RB-hez: Már legalább kétszer olvastam eredetiben, de így képregényben is ugyanolyan élmény volt.  

Az sf-fel kapcsolatos újító irodalmi irányzatokat én így fejtettem meg magamnak. (Persze ez is csak egy mezei rajongó véleménye, és könnyen lehet, hogy az összesben tévedek.  )

Irányzatok, és nem műfaj, mert a műfaj formai meghatározás is.

Science -fiction. Társadalomtudományokkal foglalkozik. Pl Alapítvány-pszichohistória. Asimov egyszer úgy is beszélt az sf-ről, mint eszközről, ami segíthet megoldani az emberiség közös nagy problémáit; éhínség, járványok, stb.

Űropera: Ha egy történet csak használja az sf eszközeit -robotokat, idegeneket, űrhajókat, stb. -hogy elmondjon egy kalandtörténetet. (kedvenc irányzatom)

Cyberpunk: Az sf reakciója a jelenlegi társadalom negatív vonásaira. Mivel ezek fenyegetései, csak részben váltak valóra, mára már inkább cyber-sf-nek hívják.

Fantasy: Többé kevésbé feudális, mágiával átitatott környezetben játszódó 'felnőttmesék'.

Horror: Az ember idegentől való félelmével operál.

A fantasy és a horror nem rokonai az sf-nek, csak sf fanzinokban indultak, az aranykorban, amikor még nem voltak más lehetőségek a publikálásukra.

A gótikus horrorban a szörny az áldozat, és az ember a szörny. Az idegen embertől való félelmével operál.

Űrfantázia, az űropera és fantázia ötvözete.

Kibergót: Az előbbiek ötvözete.

A helyzetet tovább bonyolítja  , hogy minden új rpg, és könyvsorozat, mint egy új irányzat úttörőjét reklámozza magát.

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
Fantasy képregények
« Válasz #127 Dátum: 2004. Október 30., 11:27:43 »
Nekem az ufok jutnak eszembe...

...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantasy képregények
« Válasz #126 Dátum: 2004. Október 27., 21:45:41 »
szam

Igazad van..tényleg nem a helyszín a fontos, hanem a hangulat. A sci-fi műfaj amúgy is nagyon tág, nem csak az lehet sci-fi amiven űrhajó van - mert valljuk meg sokaknak ezt jelenti ha meghallják sci-fi

Nem elérhető avman

• Asterix
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #125 Dátum: 2004. Október 27., 18:41:02 »
Idézet
A GITS-ről jut eszembe (ha arra gondolsz 1általán)
Megnéztem a filmet, nem is rossz
bár a zenéje szörnyü.
De asszem ezt már írtam
nyomás a gits stand alone comlex... annak sztem még a zenéje is tetszeni fog...
I'll be back... soon...

Nem elérhető avman

• Asterix
  • **
Fantasy képregények
« Válasz #124 Dátum: 2004. Október 27., 18:38:59 »
Idézet
Csak egy kérdés. A Giccs-nek lesz folytatása?
rátapintottál... kábé 1 hónap munkája ment kárba, de már rajta vagyunk az ügyön...
szóval lesz... mint ahogy a hollónak is, bár sajnálatomra azt senki sem kérdezte csak házon belül...
csak egy kis erkölcsi támogatásra van szükségünk...
és ha minden igaz decembereben elindul a magyarmangán egy másik manga: a blood last vampire... aki látta az animét az tudja miről van só... ha nem irány az usteam, felirat pedig van az animevilágon (hivatalos, magyar... a dvd-n vót rajta és valmai jótét lélek kirippelte)
I'll be back... soon...

Nem elérhető szam

• Venom
    • http://szam42.uw.hu
Fantasy képregények
« Válasz #123 Dátum: 2004. Október 27., 14:51:35 »
Idézet
nem tipikusan sci-finek érzem, csupán a helyszín teszi azzá
Érdekes, hogy ezt mondod...épp a tegnap gondolkodtam el azon, hogy én mindig is azokat a sci-fiket szerettem, amik ennek feleltek meg.
Ennio Morriconéval olvastam 1* egy interjút, amiben eléggé kiakadt, hogy a Sergio Leone westereket "spagettiwesternek" aposztrofálta a riporter. Szóval ő mondta, hogy Leone filmei ugyanolyan történeteket mondanak el, mit bármely másik film (szerelem, barátság, stb...), csak más környezetben vannak ábrázolva.
Most eszembe jutott a 2001 Űrodüsszeia...végülis ott is erről van szó, nem? Mármint ha összevetjük a film elejét (a majmos rész), és a többi részt. Végső soron ugyanazt mondják el, csak más környezetben.
« Utoljára szerkesztve: 2004. Október 28., 12:27:49 írta szam »

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantasy képregények
« Válasz #122 Dátum: 2004. Október 27., 14:15:43 »
Sziasztok.

Kaptam magam és elolvastam a Marsbéli krónikákat.

Képregény. Rajzaiban átlagos,nem középszerű, annál jobb, de semmiképpen nem rossz!! Csak nem akar elképráztatni, mindenféle rajzi flikk-flakkal. Egyszerűbben megfogalmazva korrektek a rajzok. Érdekes színeket használ a táj megjelenítésére. A karakterek nekem tetszettek, nem hivalkodóak, nem veszik el látványukkal a figyelmet a történetről.

Történet. Elgondolkodtató. Azt hiszem ezzel a szóval lehet legjobban jellemezni. És nagyon könnyen olvasható. Észre sem vettem és már a végére is értem. Érdekes darab, az emberben rengeteg kérdést hagy megválaszolatlanul.
Kicsit zavart a marson a benzinkút.... nem igazán érzem létjogosultságát, ugyanakkor nagyon könnyen el is tudtam fogadni, hiszen cseppet sem rontja el a hangulatot, még oda is illik, ahogy az ember jobban belegondol.
Tipikusan idegenek az éjszakában történet, itt midenki idegen a másik számára, sőt még tetézi saját létezésük bizonygatása.

A beírás jó volt, hibát nem találtam. Segített belefeledkezni a történetbe.

Összeségében remek, elgondolkodtató történet, nem tipikusan sci-finek érzem, csupán a helyszín teszi azzá, az idegen lényt sem éreztem idegennek, nem is igazán tudnám megmondani minek éreztem. De az embert sem embernek. Én is gondolkoztam a létezésükön.

Tetszett, várom a folytatást.
« Utoljára szerkesztve: 2004. Október 27., 14:18:31 írta regnar »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #121 Dátum: 2004. Október 27., 13:58:37 »
Idézet
Mindenesetre ebből a történetből vagy 20 féle folytatást lehetne készíteni, kezdve a dimenzió eltolódásoktól egészen az időörvényig.  
Igazad van: nagyon komoly lehetőségek rejlenek benne, kezdve az újbóli találkozástól egészen az általad is említett témákig.
Nincs igazad: ez így jó, ahogy van. Nem szabad hozzányúlni, nehogy kommersz és már sokszor látott befejezése legyen.

Szóval bennem ilyen érzéseket ébreszt.

Nem elérhető Blue S

• Venom
Fantasy képregények
« Válasz #120 Dátum: 2004. Október 27., 13:41:59 »
Marsbéli Krónikák #2

Ez volt eddig a legelgondolkoztatóbb történet R.B.-től. Legalábbis számomra.

Velem az a probléma, hogy még a történet olvasása közben megpróbálom kitalálni a megoldást. Megállok, filózok, ahelyett, hogy egy oldalt elolvasnék és már ott is van.

Most is elmerengtem, hogy mi lehet a titka, hogy nem tudnak érintkezni és nem látják egyformán a tájat stb.

Mindenesetre ebből a történetből vagy 20 féle folytatást lehetne készíteni, kezdve a dimenzió eltolódásoktól egészen az időörvényig.  

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #119 Dátum: 2004. Október 27., 01:57:52 »
A témában felkerült az oldalra Ray Bradbury - Marsbéli Krónikák #2

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasy képregények
« Válasz #118 Dátum: 2004. Október 26., 21:26:45 »
Idézet
Csak egy kérdés. A Giccs-nek lesz folytatása?
giccsess vagy  

no, a GITS az ugye az avmanz studioz felségterülete, tehát ebben az ügyben avman-t érdemes itt elővenni

Nem elérhető szam

• Venom
    • http://szam42.uw.hu
Fantasy képregények
« Válasz #117 Dátum: 2004. Október 26., 15:43:40 »
Idézet
De asszem ezt már írtam
Bizony...én meg válaszoltam rá itten.
« Utoljára szerkesztve: 2004. Október 26., 15:44:18 írta szam »