HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantasy képregények

<< < (374/426) > >>

Elf:
Kicsit kérsve ugyan, de azért remélem Edyna nem sértődik meg... elég régóta látogatom a HZs-t, de valamilyen apropónál fogva az Aquablue eddig elmaradt... vagy lusta voltam, vagy csak nem fogta meg a szemem, nem tudom, de a minap ráklikkeltem... és ott ragadtam. Gratulálok...  

Gorgonita:
Hasonló gondolataim támadtak. Nemrég olvastam egy kritikát a Kontrolról. A cikk, azt marasztalta el, hogy a film, egyszerre több stilus jegyét viselte magán -művészfilm, horror, vigjáték, realista akart egyszerre lenni. Osztom a cikkíró véleményét, bár nála határozottabban jelenteném ki, hogy szrtem ezzel el is rontották a filmet.
 A Hierogrifa hasonlóan ehhez, sf képregény hangulatát keltve indult, majd horror befejezéssel zárult. A hátoldalon valaki csillagközi majréturának nevezi. Talán nem is lenne ezzel baj -bár a horror ritkán az én műfajom -ha kezdettől így kezelik. Így viszont azt hiszem sokaknak csalodás lehet. Három képzeletébresztő, klasszikus sf hangulatot árasztó rész után, egy sablonos bajban vagy öreg, mert ott ragadtál a rád vadászó halál bolygóján hajó nélkül befejezés zárja a sort.
 Ez semmit nem von le a zseniális rajzoló munkájának értékéből. Csak épp kár hogy nincs valami tuti recept arra, hogy a kompetens írók és kompetens rajzolók mindig biztosan egymásra leljenek.
 Így ismét egy felemás élményben lehet részünk -ez a képregények, egyik gyakori rákfenéje -, ezúttal a csodálatos rajzok állnak egy gyenge történet szolgálatában. (Szrtem)
 Mindez senkinek ne vegye kedvét a tovább sf comikok honosításától, mert ezt a sztorit már csak a képi világa, és a történet egyes hangulati elemei -pl a hős magányossága, távol a családjától -miatt is érdemes volt lefordítani.

regnar:
Hieroglifa 4

Végre

A kivitelezés továbbra is tetszetős, már az előző részeknél is nagyon tetszettek a rajzok.

A történet befejezése viszont nem igazán fogott meg. Valahogy másban reménykedtem. Olyan hirtelen lett elvágva, egy gyors magyarázattal, lényegi megoldások nélkül és válaszok nélkül, (pl emberi nyelv megtanulása, részletesebben honnan ismerik az emberi fajt, volt-e ténylegesen előre elrendeltetettség az űrhajós ide érkezésében stb..) ami persze nem gond, ha tovább-gondolást enged egy mű, csak...
Kicsit összecsapottnak érzem a végét, olyan érzésem van, mintha még egy-két füzet elfért volna az utolsó rész előtt.  Az eddigi részek lassabban csordogáló történetmesélése után, itt kapunk egy - igazából értelmetlen - inkább kitöltő jellegő harcot a teremtménnyel, és egy befejezést, amely messze továbbmutat, mint ahogy itt lezárták. Persze még így is összességében (Mármint az egészét tekintve) nagyon tetszik a történet, és a cselekményszál.

A beírás szerintem jó lett, az idegen lény betűtípusai tetszenek. Mivel a történet lezárul, így köszönet minden készítőnek, szerintem jó választás volt honosítani a képregényt.

Dórika:
Frissültünk:
Hieroglifa 4/4

szam:
Aquablue! Aquablue! Aquablue!
és
Y! Y! Y!

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése