HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasy képregények
inferno:
Gorgonita:Tudnál nekem ajánlani valami mélyebb tartalmú.. esetleg
elgondolkodtató Fantasy-t?
Örömmel vennék néhány tippet.
[HUN]DEAD:
Daredevil:
Hát igen, még csak itt. De egyetértek veled.
inferno:
Ok. Majd beszerzem a sorozatot.
Daredevil:
Bocs, az elöző én voltam, csak nem jelentkeztem be.
Guest:
--- Idézet ---DEAD,2006.04.20.-17:27] A Drizzt regényeket folyamatosan "képregényizáják", épp most jelent meg a Sojourn (Menedék) első száma, tehát épp három füzet vár fordításra.
--- Idézet vége ---
Ez ugye az első trilógia zárókötete? Ne már hogy csak itt tartanak! Amilyen népszerű figura Drizzt, már az Ezer Orkot kéne adaptálniuk!
inferno:
Edyna: köszi, várjuk:)
Dead: Ha még nem olvastad akkor érdemes elkezdened, tényleg egész más hangulat mint a képregény, ráadásul könnyen is fogyasztható. Hmm.. de miket is beszélek, el ne kezdd, foglalkozz csak inkább a honosítással!
(Amúgy a kérdésedre válaszolva én is a fantasy-vonal folytatására voksolok.)
Gorgonita: szívemből szóltál, amin én is a legjobban megdöbbentem az Tasslehoff, meg az, hogy mennyire elsikkadnak a karakterek a grafikai technikából adódóan.
Egyébként mindenképpen érdemes külön nézni a rajzoló és a színező munkáját.
A színek alapvetően nem rosszak, pl. az első néhány oldalon, illetve Tanis, Kova és Tass találkozásánál a környezet sztem kifejezetten jó, visszaadja az őszi alkony színeit, fényeit, árnyékait, a fák levelein átszűrődő fényt, illetve szépen látszik, hogy közben fokozatosan beesteledik. Szóval van ahol a színező ügyesen játszik a fény-árnyék adta lehetőségekkel, tehát ha elválasztjuk a történettől és mint szimpla "festményeket" nézzük a képkockákat akkor nem rosszak. De mivel ezt nem lehet megtenni, összességében ennek a megoldásnak több a hátránya mint az előnye.
A rajzoló...hát technikailag nem áll a helyzet magaslatán. Vannak jó pillanatai, de több az igencsak félresikerült rajz, alszúrt rövidülés, elcsúszott arcvonások stb.. Ráadásul néhány helyen sztem a grafikus és a színező munkája sincs teljesen összhangban... ( Na de mivel úgy érzem most jött el az a pillanat, amikor is többen ásítani kezdenek a monitor mögött inkább be is fejezem az "értekezésemet"... )
Röviden: sztem is a lazább stílus, az élénkebb színek, erősebb kontúrok, karakterisztikusabb rajzok passzolnának a DL-hez.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése