HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasy képregények
Micho:
kösz a hozzászólásokat!
az ajánláshoz én is csatlakozni tudok, ha szereted Gorgonita az időutazós témát, muszáj ezt a filmet is kipipálni a listában
regnar:
Gratulálok a 400. képregényhez.
(Ez pont négyszázzal több, mint amennyit én honosítottam eddig )
Még el vagyok maradva az előző frissítéssel is, szóval azzal kezdem.
A mágia színe 4/4
No ezt egy kissé elnagyolták. Úgy értem a csak a képregényt olvasó karakter erősen kapkodhatja a fejét, hogy most mi is van? Az előző rész végén még a ládán csücsülnek, most meg merik a vizet egy hajóból...
A rajzok továbbra is jók maradtak, de a viccek valahogy elmaradtak a végére. Kissé leült, de ha az egészet nézem együtt azért nem volt rossz.
A beírás viszont újfent jól sikerült.
Köszönet a képregényért, jókat szórakoztam rajta.
Ray Bradbury - Mennydörgő robaj
A második verzió jobban tetszett, mint az első. Annak a grafikája kissé zavaros volt, igaz a második magán hordozta a weird sorozat sajátosságait, azaz nagy buborékokban sok szöveg.
A történet amúgy mai szemmel már eléggé sablonos, igaz a végére azért marad egy kis "csattanó" - szó szerint. Érdekes befejezés, ha továbbgondoljuk a dolgot a gyilkosság sehogy sem igazolható, mármint adott körülmények között nem bizonyítható a dolog, hogy mi vezetett a gyilkossághoz, hiszen a történelem megváltozott, ők már az új "világból" indultak el - elviekben.
A történet lényegében egy elmélet képes bemutatása, egy kis körítéssel, ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a dolgot. De még ma is kedvelt téma, vegyük például a Pillangó effektus című filmet. (A rendezői változatot látta valaki? Szerintem nagyon kemény lett a vége )
--- Idézet ---Be kell szállni még egyszer az időtojásba, visszamenni és szólni az indulás előtt, hogy a kollega ne utazzon. De még ha ez túl költséges is lenne
--- Idézet vége ---
Gorgonita javaslom, ha tudod, nézd meg a Sound of Thunder című filmet (nemrég készült, ha jól tudom 2005, vagy 2006), amely éppen ezt a történetet dolgozza fel, kis költségvetéssel, de ahhoz mérten egészen jó megvalósításban. SPOILER --- abban visszamennek megjavítani az időt.
Gorgonita:
Gratula a 400.-hoz!
Ezt a cuccot olvastam még kisgorgonita koromban, és nem mindenre így emlékeztem, de gondolom ez már a korral jár. Én úgy emlékeztem hogy árkon-bokron keresztül menekül a muksó, és nem csak lelép az ösvényről. Illetve arra sem emlékeztem, hogy a végén lelövik, vagy hogy az elnökjelöltek ennyire különböző politikát képviseltek volna. Sajna a könyv nincs már meg, hogy visszakeressem. De valszeg én tévedek, hisz a két szöveg nagyon hasonló.
A történetről: Jó kis csattanó. Kérdés, hogy a múltban okozott változás valóban exponenciálisan terjedne-e, vagy hosszabb távon úgyis érvényesülnek bizonyos tendenciák, tehát az apró változások nem okoznak gondot hosszabb távon. Ott van pl a rendkívűl népszerű, de könnyenn cáfolható káoszelmélet. "Ha egy lepke megrebbenti a szárnyát Tokióban, ezzel akár tornádót is előidézhet a világ másik végén." Ez elég valószínűtlen ha összemérjük ezt a lepkef...got, a légkörben a világ két fele közt zajló megannyi légtömegmozgásokkal. Vagy nem?
Magát a történetet kissé eröltetetnek, a szereplőket pedig nem kicsit karakterizálznak érzem. Nincs sok értelme a végén lelőni a -főhős helyett írjunk most -főgyávát. Be kell szállni még egyszer az időtojásba, visszamenni és szólni az indulás előtt, hogy a kollega ne utazzon. De még ha ez túl költséges is lenne, akkor sincs értelme puffogtatni. Ehelyett persze a vezető is túl van spilázva csak ő nem főgyáva, hanem főkemény. Ettől függetlenül jó az alapötlet, de kevésbé karakterizált szereplőkkel és kevésbé drámai befejezéssel -szvsz -jobb lenne.
Összehasonlítva a grafikákat érdekes látni, hogy mennyit fejlődött a képregények technikája. Ahgy Micho szokta mondani, már ezért megérte.
Troll:
Friss, friss - Ray Bradbury - Mennydörgő Robaj (A Sound of Thunder ) 1 és 2. változat (400. képregény)
edyna:
Szia Inferno!
Neked is köszönöm a pozitív véleményt. ígérem, nem marad el a folytatás!
Edyna
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése