HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasy képregények
Fattyú:
Üdv!
Idő kereke:
Mivel a regénysorozat már megjelent pár éve, nem lett volna szerencsésebb átvenni az ott is használt neveket? Pl trallok, és társai?
De amúgy remek, csak előre!
talgaby:
Akkor én is bejelentkeznék. Bár a szereplésem a nyár közeledte miatt rövid lesz, de örülök neki, hogy eddig tetszett a sztori, bár én egy kicsit tovább mennék, ugyanis szerintem az első 4 rész tiszta bevezetés, az ötödikben látszódik, hogy be fog indulni a cselekmény. Az album tényleg bővülni fog, a végén már egy picit túlságosan is, pl. elmegyarázzák, hogy mi az a lant, vagy bemutatnak egy szereplőt aki szerepel két teljes kockán... viszont tényleg sok mindent meg lehet majd érteni, ha vkinek egyelőre kaotikus, várjon türelemmel
--- Idézet ---...kerülte a "modernebb" szókapcsolatokat.
--- Idézet vége ---
Ez különösen tetszett. Bár az az igazság, hogy a másik kis projectben (önreklám: reméljük hamarosan itt) meg pont a modernebb szöveg okozott gondot, az archaikus beszéd valahogy jobban megy...
Remélem, hogy az elkövetkezendő részek is tetszeni fognak.
Gabe:
Örülök hogy tetszik a képregény Azt hozzáfűzném hogy ez az első munkánk, nekem is és a fordítónak is... így az esetleges hibákat kérlek nézzétek el, azon vagyunk, hogy ezek számát a lehető legkisebbre csökkentsük. Mivel én természetessen már az 5. részig elolvastam, annyit elárulok - spoilerek nélkül - hogy az információhiány csökkeni fog, úgyanis minden rész végén van ilyen Album rész, sőt 1-2 oldalal hosszabb is mint az elsőnél. Így szépen lassan eltünnek a fehér foltok, a legapróbb részletekig fény derül mindenre, mint pl. az Aes Sedai-ok ruházata, Tar Valon bővebb története, az Egy Erő mibenléte stb.
Nekem eddig a III. rész tetszett a legjobban, reméllem titeket is minél hamarabb rabul ejthet néhány önfeledt percre; -ez rajtam nem fog múlni.
Szerk.: A hiányzó utolsó oldal pótólva lett, ez egy kedvcsináló a 2. részhez, ezért akit érdekel, az mostantól letöltheti.
regnar:
Idő kereke #1
Borító. Szép. Bár kissé "kontrollált körülmények között készült" hatása van
Úgy értem, nekem már túl letisztultak a formák - főleg a nők arcai - majdnemhogy hasonlítanak egymásra. De ennek ellenére jól néz ki, az elrendezés klasszikusnak mondható, középre rendezett. Jók a figurák, a ruhák, stb.. A betűtípus is tetszik.
Képregény. Nagyon jól néz ki. Nekem a stílus erősen bejövős lesz. Minden a helyén van benne szerintem. Jók a karakterek, aprólékosak a rajzok, a hátterekre is sok gondot fordítottak. Tetszik ahogy a ruházatban, főleg a páncélokban keveri az egyes kultúrák jegyeit, így ismerős, de mégis eltérő viseletet alkotva. A város is nagyon jól néz ki a hatalmas hidakkal.
Történet. Mivel éppen, hogy csak elkezdődött, így még nem igazán lehet róla semmit sem mondani, csak néhány - gondolom - főszereplőt ismerhettünk meg. Az ALBUM részből azért kissé bővülnek információink.
Egy helyen volt kissé furcsa nekem a történet. Térdig érő hóban simán tudtak rohanni a harcosok...
Beírás/fordítás. Kifejezetten jól sikerült. Könnyen olvasható, kerülte a "modernebb" szókapcsolatokat. Jól szerkesztett, magyaros mondatok. A betűtípusok is nagyon eltaláltak. A fordítás/beírás a megszokott HZs minőség
Az iniciálékat külön kiemelném
Összességében nagyon tetszetős külalakú és jól fordított/beírt képregény. A történet még nem igazán indult el, de elég érdekesnek tűnik, így várom a folytatást.
Troll:
Frissülés történt - Robert Jordan az Idő Kereke #1
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése