HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantasy képregények

<< < (351/426) > >>

Creutzfeldt:

--- Idézet ---Warhammer 40.000 - Magányos Farkasok
Számomra ez a legnagyobb ajándék.
--- Idézet vége ---

Csatlakozom! Nagyon örültem neki, süt belőle a 40k-s hangulat. Fantasztikusan szép munka, a fordítás is remek lett .  Hálás köszönet!

Recsi:

--- Idézet ---Warhammer 40.000 - Magányos Farkasok
Számomra ez a legnagyobb ajándék.
--- Idézet vége ---
Már megérte...

--- Idézet ---de  kiváncsiság ott motoszkál bennem - Milyen lenne színesben olvasni egy történetet, olyat amiben az Űrgárdisták is szerepelnek. Az ő Páncélzatuk szemkápráztató lenne...
--- Idézet vége ---

Sajna nem nagyon tudok színes WH40K képregényről. Ezek a Warhammer Monthly c. havilapban jelennek meg, ami fekete-fehér.
Az Űrfarkasok is űrgárdisták  , csak nem a megszokott a felszerelésük, Marlin emberei pedig a Birodalmi Gárda tagjai, ők "sima" emberek.    
Néhány kapcsolódó regény:
Ian Watson:
Űrgárdista
Inkvizítor
Harlekin
Káoszgyermek

ezek "Űrgárdistás" sztorik, és kaphatóak egybekötve, pár novellával kiegészítva "Ian Watson WH40K univerzuma" címmel a Szukits kiadó gondozásában. (Nézzétek meg az alexandra.hu-n)

Dan Abnett:
Első és egyetlen
Szellemgyártó

ezek "Birodalmi Gárdistás" történetek, szintén Szukits...a Császár kegye kísérje őket még sokáig...

Gabe:
Warhammer 40.000 - Magányos Farkasok

Számomra ez a legnagyobb ajándék. Nagyon jó volt az időzités  
Az előszó tökéletesen megfogalmazta azt, hogy miért nem tudok igazán lelkesedni a szuperhősökért. Azt hogy az előszó mennyire eltalált, csak az értheti meg, aki rajongója ennek a világnak: én az vagyok, és igazán bele tudtam magam élni a képregénybe.

A képregény : nagyon tetszik a rajzstílusa, meg a kompozíciók is, plusz a vágások (nem tudom hogy ezt hogy hívják a képregényeknél) is. Pl. amikor a végén az elhagyatott űrhajón bedobják a fényrúdat, mindenre számítottam csak arra nem...
Rendesen meg is lepődtem. Ez a világ még rengeteg lehetőséget adhat a képregényíróknak, a mesélésre. És a sablonokat is minimalizálhatják, annyira hogy kellően izgalmas képregényeket kaphassunk. Itt mindenki megtalálhatja a számítását, aki szereti az efajta Neo-gótikus dolgokat. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

A honosítás : Tökéletes! A betű stílusok nagyon jól illeszkednek, a szövegek meg teljesen profik lettek. A fordítás színvonala segít megteremteni azt a hihetetlen atmoszférikus hangulatot amit ez a világ nyújt. Gratulálok a honosítoknak!

A képregény egy kérdést vet fel bennem: ugyan nem támaszt hiányérzetet, de  kiváncsiság ott motoszkál bennem - Milyen lenne színesben olvasni egy történetet, olyat amiben az Űrgárdisták is szerepelnek. Az ő Páncélzatuk szemkápráztató lenne...

A történet végén az ajánló azt sugalja hogy számíthatunk még további részekre. Én nagyon várom a folytatást!

És hogy stílusos legyek:  Az Istencsászár áldása legyen veletek!  

Csak így tovább!

regnar:
Metal Gear Solid - A Fémerő #002

Borító. Király   Szerintem eszméletlen jól néz ki rajta a figura, bár kissé zavar a kék háttér, egy enyhe narancsot, vagy sárgás árnyalatot használtam volna. Kicsit foto jellege van a dolognak, - nem tudjátok, nem foto alapján készülnek a festmények valamilyen technikával? De a borító üt. Természetesen a betűtípus is jól eltalált, nem rontja el a borítót.

Képregény.  Továbbra is tetszik a keveret technika. Jót tesz a képregénynek a váltakozó grafikai stílus. Legjobban a tollrajzok jönnek be.

Történet. Lassan csordogál előre. Lényegesen több információhoz jutottunk, mint az első számban, de van egy olyan érzésem, hogy még mindig nem tudunk minden jelentős részletet.

Fordítás/beírás. Jól sikerült, igaz itt inkább a képeknek van jelentőségük, de azért nem elhanyagolható a söveg sem. Jól olvasható, és érthető volt.

Továbbra is tetszik a képregény, meglátjuk, hogy hova tud fejlődni, lesz-e egy kicsit mélyebb is.

oszlanyiakos:
Tisztelt Hálózsák szerkesztőség!

Sziasztok!
Még nem írtam a fórumotok (pedig igen erősen próbálkoztam, de a "Technika Ördöge" nem engedte), de most már megteszem.

Szép 3 év volt.
A Póklánnyal (megjegyezném őt egy kissé hiányolom) kezdtétek és a Retró hétig jutottatok el. Nagyon szép teljesítmény!!!

Gratulálok!!!!

Az Image és Magyarországon egyáltalán nem ismert (pl.: Metal Gear Solid) kiadásokra mindig oda figyelek.
Amik kevesebb oda figyelést mutatnak irányomból: Fantom, Csillagok háborúja kötetek és a Bosszú Angyalai régebbi számai (túlságosan monumentálisak, de pl. a Bosszú Angyalai:Oszolj, az tetszik. Tudom, az nem nálatok van.).

Egyébként minden rendben van nálatok.
Még valami, ha jól láttam nálatok is volt pár magyar hiba, például az egyik: „magamat„ szó nincs a magyarban csak „magam” = nincs kettős tárgyas ragozás!!!! Erre figyeljetek oda, mert már a Semic oldalin is láttam ilyen elírásokat.

Csak így tovább, kívánok nektek további sikereket!

Üdvözlettel:
Oszlányi Ákos

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése