HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantasy képregények

<< < (350/426) > >>

regnar:
Igen, érdekes módon az egyik legjobban felkapott Fantasy világ, iszonyatosan vizuális, mégsem sikerült betörnie igazából a képregény, valamint a film világába. Pedig remek grafikusokat foglalkoztat a cég, rá kell csak nézni egy-egy kártyára, vagy RPG szabálykönyvre. Nem beszélve a figurákról. Furcsa is, hogy ma már szinte mindenből készül film, (számítógépes játékokból is például) és RPG-k is megjelennek pl AD&D két filmmel, rajzfilmsorozattal, stb.. Szóval nem rétem miért nem fedezték még fel maguknak ezt a témát.

Recsi:

--- Idézet ---Warhammer jöhet minden mennyiségben.
--- Idézet vége ---
Én inkább csak a WH40K-t ismerem, abból nincs túl sok. (mármint képregény)
De azért lesz még

regnar:
Warhammer 40k

Borító. Nekem tetszett, bár ennél a képregénynél nem éreztem fontosságát, talán mert gyűjteményes kötet volt. De a betűtípus(ok) jól eltaláltak voltak. És a grafika sem rossz.

Képregény. a grafika nagyon rendben volt. A karakterek és hátterek szépen kidolgozottak, egészen az apró részletekig megrajzoltak, mégsem erőltetett a stílus. Az arányok nagyrészt rendben vannak, talán egy helyen csóváltam a fejem, amikor megtalálják a szállítójárműveket, és a figurák aránytalanul nagyok a gépekhez képest. És az utolsó pár oldal kissé sötét tónusú lett, ami számomra nem volt zavaró, inkább fokozta a hangulatot, hisen ők sem láthattak többet.

Remek történet volt, tényleg nagyon jó volt a hangulata. Volt benne minden, amit egy ilyen történettől várhatunk. Egy pillanatra sem ült le a történet, de mégsem volt erőltetetten akcióorientált. A készítők jól megtalálták az egyensúlyt a "lelki" dolgok és az akció között. Engem teljesen magával ragadott, talán azért, mert rajongója vagyok a Warhammer világának (legyen az "sima" vagy 40k) igaz inkább táblás játék formájában. Tény, hogy egy "szusszra" végigolvastam a képregényt, nem tudtam abbahagyni. Persze voltak benne minimálisan sablonok, de itt már csak olvasás után tűnnek fel, nem érzem őket zavarónak.
Azt azért nem értettem, hogy szanitéc létére a fickó miért nem érzékelte a fagyás kezdeti tüneteit, és akár gyógyszer nélkül is megelőzhette volna a bajt, vagy ha már bekövetkezett, miért nem csinált amputációt, szerintem egy katonai egység orvosi csomagjában lett volna elég eszköz hozzá.

Fordítás/beírás. Jól sikerült. a jól szerkesztett mondatok segítettek még jobban beleolvadni a történetbe, nem kellett a mondatok értelmezésével foglalkozni. Gördülékenyen, könnyen olvashatóak voltak.

Összességében. Feszült, izgalmas és erős történet, szépen kidolgozva, jó grafikával, és a megszokott magas szinvonalú beírással. Köszönet érte.  Warhammer jöhet minden mennyiségben.  

kyster:
Warhammer 40K.   dejól esett!
megkockáztatom, hogy tökéletesen visszaadta a 40K-világ hangulatát, vagy legalábbis azt, ahogyan én elképzelem. szép képek, jó történet, s persze a megfelelő fordítás.  az meg számomra külön extra, hogy én jobban kedvelem a Birodalmi Őrséget, mint a gárdistákat. ők emberek, velük lehet érezni amikor "vonulnak a jégsivatagban". köszönet érte.

(OFF: mivel ez az első hozzászólásom, itt fejezem ki legmélyebb tiszteletemet eddigi (3 év!!! yeah) munkátokért, hogy mindig találok olvasnivalót ha erre tévedek.   hajrá!)

Gabe:
X-akták: A sorozatot imádtam, annak ellenére hogy a különböző tv-csatornák összekuszálták az amúgy is szövevényes sorozatot. Mellesleg kitűnő választás volt ezt a képregény sorozatot vállasztani, úgyhogy következzen egy előzetes vélemény:

képregény : csak az első pár részét olvastam el eddig, de máris megteremtik azt a bizonyos X-akták hangulatot. Az első rész pont egy olyan történetet mesél el, ami mindig is a kedvenceim közé tartozott: imádom az olyan összeeskűvés-elméletes sztorikat amiben a Vatikán keze is benne van.
A borítók nagyon tetszenek, szerintem iszonyúan eltaláltak. Azon a pár részen amit olvastam volt pár beírási hiba (tudom hogy ezek megjelent magyar részek, nem ti tehettek róla): a szövegek több helyen is rosszul vannak pozicionálva, hozzáérnek a buborékok széléhez, és néhány helyen a betűk nagyon vékonyak, ezért picit nehezen olvashatóak.

Történet vezetés:  Számomra nagy odafigyelést igényel, mert a sztori szerintem túl nagyokat ugrik, pl. az első résznél is, gyakran kellet visszaolvasnom. Szerintem az ilyesfajta képregényeket méretezhették volna legalább 10 oldalal hosszabra, hogy a történet kényelmessen elférhesen és könnyeben lehesen követni, mert így szerintem túl tömör. Persze a sztorik nagyon tetszenek, én biztosan végig fogom olvasni az összeset. Csak egy dologban reménykedek, mégpedig abban, hogy az eredeti kiadás rendesen végig ment, mert mostmár szeretnék egy rendes lezárást megismerni az X-akták világában.
Addig is örök hála az elkövetőknek.    (majd még írok hosszabb lékegzetű véleményt, csak nem bírtam megállni hogy menet közben ne vessek ide néhány méltató szót)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése