HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasy képregények
dr samson:
Hehe...nagyon úgy látszik, hogy anno, mikor mondtam recsinek ezt a Star Trek dolgot, egy régi nagy hiányosságra tapintottam. Nehogy már csak a Star Wars fanoknak legyen jó...
Amúgy nemsokára jön majd egy másik amerikában igen népszerű sci-fi sorozat képregényverziója is!
Recsi:
--- Idézetet írta: freakdavE ---Részemről jöhet még ST képregény.
--- Idézet vége ---
Részemről is, és micsoda jó történetek jönnek még...
Most, hogy ennyit foglalkoztam a ST képregényekkel, meg is jött a kedvem, hogy folytassam a félbehagyott TNG sorozat nézését.
dr samson:
Na először is köszi a véleményt. Utána pedig:
--- Idézet ---A 9. oldalon Reed azt mondja, hogy teleportálják fel. Az ST-ben az felsugárzás. Előtte jól használtad.
--- Idézet vége ---
Ezt a felsugárzást már más is említete. Ez van, ha az ember 3 éve nem látott semmi Star Treket. Kiesek a gyakorlatból...
--- Idézet ---"Letérképeztem a területet." mondja Tyler hadnagy. Szerintem az "Feltérképeztem a területet.", akart lenni.
--- Idézet vége ---
Ezzel nem értek egyet. Ha feltérképezte volna, akkor ki megy, felderítést végez, míg itt letérképezte, azaz, lerajzolta a földre, hogy hol vannak, stb.
--- Idézet ---Emellett nekem hiányzott Pike kapitány bejegyzéseiből a csillagidő. Gondolom azért van így, mert ezek a történetek nem passzolnak teljesen a kronológiába. (az új mozifilm fényében biztosan nem)
--- Idézet vége ---
Azt hiszem a hat részes miniben talán 2 vagy 3 szám van, amiben használnak a csillagidőt. És isten igazából, csak a következő szám, a Romulánok lesz az, amit teljesen jól belehet építeni kronológiába. Meg majd talán az utolsó rész, a borg, de az meg már a sorozatok után játszódik.
Viszont jövő hónapban jön a folytatás!
freakdavE:
Üdv zsákosok!
Rég nem jártam erre...
A Star Trek: Vulkániak képregényt kommentálnám. Először is, köszi!
A történet érdekes. A hangulata visszaadja a sorozatokét, kivéve a sok vért. A vulkán-ember konfliktus ábrázolása nagyon tetszett.
Spock fézeráthangoló akciója elég valószerűtlen. Egy fézert persze, hogy áthangol, de mindenkiét, egy tűzharc közepén, ilyen gyorsan? Ugyan, mister Patrick!
Emellett nekem hiányzott Pike kapitány bejegyzéseiből a csillagidő. Gondolom azért van így, mert ezek a történetek nem passzolnak teljesen a kronológiába. (az új mozifilm fényében biztosan nem)
A rajz tetszik, bár néhol mintha a figurák nem passzolnának a háttérhez. Ez inkább a színezők hibája.
A fordításban nekem szemet szúrt pár apróság.
Az 5. oldalon, amikor a túszhelyzet a téma. A "nem releváns" kifejezés helyett szerintem az "irreleváns" a megfelelőbb.
A 9. oldalon Reed azt mondja, hogy teleportálják fel. Az ST-ben az felsugárzás. Előtte jól használtad. Persze a fickó haldoklik, lehet, hogy az eredetiben is félre beszél, nem tudom.
Végül, a 13. oldal. "Letérképeztem a területet." mondja Tyler hadnagy. Szerintem az "Feltérképeztem a területet.", akart lenni.
Nem hasogatok több szőrszálat. Részemről jöhet még ST képregény.
talgaby:
Elvileg az utómunkálatoknál tartunk (értsd: marhára nincs borítósunk erre se).
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése