HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantasy képregények

<< < (24/426) > >>

SithLord:
Üdv! Köszi a D&D - Wayne Reynolds művei-t Aldarion,beigli69! :worship: :worship:
Egyszerűen lenyűgöző,ahogy ez az ember rajzol,gyönyörű,mintha élet lenne a rajzaiban!
Nagyon tetszik!!
 Köszi a Dungeons & Dragons 00.számot is! :worship:
Az első történetnek a grafikája jobban tetszett,mint a másodiknak.Bevezető szösszenet elbeszélésnek megtette,hogy ráhangolódjunk az igazi cselekményre.
Várom a folytatást!!!

Aldarion:
A DDP részéről az volt az utolsó rész, és amennyire tudom, ezen egyelőre az IDW sem tervez változtatni, viszont egy Drizzt minit azért kihoztak ők is, ami a most megjelenő Neverwinter-trilógia első (Gauntlgrym) és második(Neverwinter wood) kötete között játszódik és a Neverwinter Tales címre hallgat.

pavel:
Ha már kérdés és Forgotten Realms. A Drizzt történetek meddig jelentek meg. Az utolsó ami megvan a Csillagtalan éj első része még 2008 szeptemberből.

Aldarion:
Nos, Farek összefoglalója meglehetősen szemléletes, így én elsősorban más irányból közelíteném meg a kérdést.
A D&D egyik legfontosabb jellemzője, hogy az alap játéknak nincs kidolgozott háttérvilága, a játékos csapat Dungeon Masterére hárul a világ megalkotásának feladata - ilyen szempontból a különféle szabálykönyvek hoztak konvertáló szabályokat pl: Star Wars jellegű játékok lemesélésére is. Ennek okán a háttérvilág minden esetben egyedi, legalábbis ha a mesélőbe szorult elég kreativitás.
A kevésbé kreatív DM-ek kisegítésére azért kihoztak pár előre kidolgozott háttérvilágot, melyek kisebb-nagyobb sikerrel, de mindmáig tarják magukat. Ezek közé tartoznak a már itt is bemutatott Forgotten Realms, a Dragonlance, az Eberron, de a még ezután debütáló Dark Sun és a Ravenloft is.
Minden világ eltér némiképp a többitől, így a sorozat a jó öreg random-világot használja, noha az első történet vonal egy Amerikában megjelent prémium modulra épül, de az csak konkrétan a Nentir-völgyre szorítkozott, amiből hőseink úgy-ahogy ki-kikacsintanak majd.
A Sötét Nap ahogy Farek is említette egy katasztrófa utáni haldokló sivatag-világ, ami valamilyen oknál fogva egy a múlt ködébe vesző esemény hatására teljesen kiszáradt, egyfajta Frank Herbertes Dűne hangulatot adva ezzel a játéknak.
A Ravenloft a különféle alternatív címek legnagyobb gonoszaira koncentráló horror világ, ahol a túlélőhorror épp úgy szóba jöhető műfaj, mint a szörnyvadászat - mondjuk utóbbi extrém nehézséggel, elvégre ott legtöbbször mégis a gonosz a főhős...
A Dragonlance úgy hiszem nem igényel komolyabb bemutatást, ellenben az Eberronról még ejtek egy-két szót, csak a teljesség kedvéért. Ez utóbbi világ a legfiatalabb a campaign settingsek sorában, talán még tíz éves sincs, mégis ezt tették meg valamely oknál fogva a mostanra ingyenesen is elérhető D&D Online háttérvilágául - holott szerintem az FR-rel nagyobbat szakíthattak volna. A világ sajátságos keverékét adja a technológiának és a mágiának, így lehetséges hogy mágiával hajtott repülő hajók és gépemberek, az ún. Hadszülöttek találhatók szerte a világban, de innentől kezdve hozza a jó öreg katasztrófa után magára találó civilizáció koncepcióját, amit ellőttek már a DL-ben és a DS-ben is... innentől kezdve egyediség szempontjából nem sok újat mutat.
Egyébként még említést érdemel az a tény is, hogy nemrégiben bejelentették, miszerint ongoing Forgotten Realms sorozatot is indít áprilistól a kiadó, melynek egyik írója maga Ed Greenwood lesz, Elminster és az egész FR megteremtője... Így bár nem a Drizzt legendája folytatódik ebben a formában, de mégis színvonalas sztorikra van kilátás. Majd meglátjuk, én hozni fogom azt a szériát is...

Galamb:
Ahha, értem, köszi! :)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése