Szerző Téma: Marvel Kiadó egyéb képregényei  (Megtekintve 334332 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #115 Dátum: 2004. November 20., 15:23:48 »
Kaine:

Idézet
Még valami. Azt se feledd, hogy mi, honosítók elsősorban olyan képregényeket csinálunk meg, amik nekünk is tetszenek. Mivel azt szívesen ajánljuk (de utálom ezt a szót) másoknak is, hogy olvassák el. Meg azért is, hogy nekünk is meglegyen.


Kívülállóként itt látom az oldal legnagyobb hibáját, és hosszútávon azt hiszem ez vezet majd a leépüléséhez. Ha jobban megnézzük a hozzásszólásokat a hálózsák tagok beszélgetnek egymás között a képregényekről, néha nagyriktán egy egy külsős hozzászól, de legtöbbjüknek valami köze van a tagokhoz. Persze vannak gondolom akik csak letöltik a képregényeket, de az oldal teljesen mást sugall. Most lehet hogy sokan szidni fogtok, de én így látom. A képregényeket magatoknak csináljátok nem a nagyközönségnek, vagyis ez nem igazán jön le a dologból, hogy nekik is szánnátok. Ha valaki beleolvas a fórumokba, akkor összesen 10-12 ember hozzászólásait olvashatja többségében (kb 90%) amelyek egymásnak szólnak egy "csoporton" belül mert a 10-12-ből 9 egy "csoport tagja2 a készítőké.

És itt lép be a dolog, hogy belterjessé válik. Hiszen 10-12 ember kialakult látásmóddal eléggé meghatározza, mi tetszik és mi nem. Bár tudom, könnyű mondani, de valahogy be kellene csalogatni az embereket a fórumra, hiszen regisztrálva vannak sokan, mert ez így valahogy kezd elülni, és előjönnek ezek a dolgok, mint a fáklyánál. Lehet hogy sokaknak tetszik, de azok nem írnak, így egy szelektív közvéleménykutatást tartunk csak, amely egyáltalán nem reprezentatív.

pl ha a letöltés gombra kattintasz akkor először egy lista jön elő amin be lehet klikkelni azokat a dolgokat amik úgy gondolod érdekelnek. Így a csak letöltőket is be lehet vonni abba, hogy meg lehessen tudni, mire van igény, vagy pl már belépéskor megjelenik eg ilyen rádiógombos "szavazóablak." szerintem nagyban megkönnyítené a munkát...

ÉS:
Nem a társasággal van gondom, nem az itt levő emberekkel. JÓ A TÁRSASÁG, BEFOGADÓ, KELLŐEN NYITOTT, hiszen aki úgy áll hozzá az hamar megragad itt, én is úgy érzem engem elfogad mindenki. Ez NAGYON jó, az egyik legfőbb érv amiért itt vagyok. De mégis úgy érzem nem igazán halad a dolog a nyitás felé. Vagyis nem jönnek az emberek, nem vállalják a véleményüket, még ha annyit is hogy jó, vagy nem jó. Ha egy tőmondat is lenne , akkor is lenne visszajelzés a készítők felé.

Most azt hiszem eléggé off voltam és kemény kritikát mondtam az egész oldalról, de már legalább egy hónapja érlelődött bennem a dolog, amikor igazából elkezdett pangani a fórum, ami itt - nagyon jó ötletként - szerves része lenne a képregények olvasásának, hiszen itt lehet jelezni és visszajelezni, és egyre több lett az olyan nap amikor alig történt rajta valami, de a fáklya és a következmények inspiráltak arra hogy szavakba öntsem gondolataim.

REmélem senkit nem bántottam meg vele, nem volt szándékom. Így is jónak tartom az oldalt,de azt hiszem most hiányzik valami.

Továbra is lelkes olvasó, véleményező és (álmaiban) talán képregény magyarosító:  Regnar
« Utoljára szerkesztve: 2004. November 20., 17:45:58 írta regnar »

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #114 Dátum: 2004. November 20., 09:56:36 »
Még valami. Azt se feledd, hogy mi, honosítók elsősorban olyan képregényeket csinálunk meg, amik nekünk is tetszenek. Mivel azt szívesen ajánljuk (de utálom ezt a szót) másoknak is, hogy olvassák el. Meg azért is, hogy nekünk is meglegyen. Szóval, ha annyira tetszik ez a Fáklya, ne bátortalanítson el, hogy nekünk nem jön be, csináld meg magadnak, aztán tedd ki, hogy hátha jó másnak is, a többivel ne törődj. Ha meg kritizáljuk, szállj velünk vitába, hogy szerinted miért jó mégis.  
Különben meg az általam említett F4-ek nagyon jók, tégy velük egy próbát, olvass el párat, megéri!

Nem elérhető VTomi

  • Spawn
  • ****
  • Hozzászólások: 639
  • Karma: +0/-0
    • http://
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #113 Dátum: 2004. November 20., 09:34:16 »
Kaine: én idáig egyáltalán nem szerettem az F4-et, pont, hogy ez a Fáklya fogott meg nagyon.
Regnar: 15 vagyok.
A 2. részt mindenképp megcsinálom, abban mondjuk nem sok minden történik, kicsit bonyolítják tovább a sztorit, aztán majd eldöntöm, van-e rá elég érdeklődés.

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #112 Dátum: 2004. November 19., 22:16:55 »
Vtomi nem a te munkádat "sza*oztam"-tuk le, csak a képregényt. Mennyi idős vagy te? 15? 16? Ha jól emlékszem. Akkor pedig Neked igen is bejöhet ez a képregény, mert a korosztályodnak szól. Most ezt pozitív értelemben mondom. Nem gond ha megfog egy dolog, ami a korodhoz erősen köthető. Nem téged akarlak fiatalságod miatt valamilyen színben feltűntetni. Ne úgy vedd, hogy most a "a nagy öreg prédikál". Lehet hogy velem van a gond, mert már nekem nem jön be. Én vagyok hozzá túl öreg. A képregény elérte a célját, eljutott oda ahova szánták. Az, hogy mi elmondjuk a saját véleményünket róla azt hiszem egy dolog csupán...szerintem ha neked bejön, akkor biztosan másnak is. Itt most eddig csak két ember mondott róla véleményt, de ahogy kivettem nem a munkádat sza*ozta le. Úgyhogy csatlakozva Kaine-hoz én is azt mondom, ha fáklya bejön neked válassz történeteket, én is szeretem, biztosan elolvasom majd őket.

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #111 Dátum: 2004. November 19., 21:25:05 »
Ha annyira szereted a Fáklyát miért nem keresel tőle jobb történeteket? Például senki sem csinál az égvilágon F4 képregényt és azokban nagyon sok jó van. Ha nem lennék fullon, azt csinálnám például legközelebb. Végigolvastam a 356-tól az első sorozat végéig és nagyon sok nagyon jó Fáklya sztori volt benne, ami kifejezetten rá volt hangolva. Például amit kézzel írtan fel is tettem és amiben kiderül, hogy a felesége Lyja egy skrull nő, nem pedig Alicia. Onnantól egy csomó részben róluk szól a sztori (merthogy olyan nagyon sokan követelték vissza a csajt, hogy visszahozták később). Azt például igen nagyon szívesen olvasnám magyarul. De ha nem akarsz annyira visszamenni, van például a Spider-Man Unlimited 5, amiben Pók-Fáklya közös kaland van 25 oldalas... van nagyon sok, ami mindenben jobb ennél az új sorozatnál. Kutass egy picit!  
És bocs a negatív kritikáért, de jobb, ha megmondjuk, hogy nem tetszik, mintha csinálod, de igazából nem érdekel senkit...

Nem elérhető VTomi

  • Spawn
  • ****
  • Hozzászólások: 639
  • Karma: +0/-0
    • http://
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #110 Dátum: 2004. November 19., 21:11:32 »
Csak az a baj, hogy akkor minek csináljam, ha úgyse nézitek meg, mert leszarozzátok...

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #109 Dátum: 2004. November 19., 18:58:09 »
Gimi ügyben lehet hogy igazad van, bár nem tudom..ennek utána kell nézni, de szerintem tök mindegy.. ez nem hiszem hogy túl nagy dolog lenne.  Ahogy írtam is ettől még jó a beírás.

A töri fakt-ot nem hibaként írtam, csak így még nem hallottam, legyen ahogy Te gondolod  

Ha young Jedi volt, akkor lehet hogy én sem tudtam volna jobbat...

ne törj le, nem a munkáddal volt a gondom, hanem a képregénnyel.

Nem elérhető VTomi

  • Spawn
  • ****
  • Hozzászólások: 639
  • Karma: +0/-0
    • http://
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #108 Dátum: 2004. November 19., 18:41:17 »
Ezt szomorúan hallom...  
Főleg azért, mert nekem nagon szívügyem volt a Fáklya, és amíg Michoék nem mondják, csinálni fogom, de most eléggé letörtétek a lelkesedésem... De gondolom, tényleg van vele valami baj, Micho is leszólta...
Hibák:
1. Intézményneveknél minden tagot nagybetűvel írunk, nem jártál általános iskolába?
2. Tatán faktnak mondják, sorry, ha máshol nem.
3. Eredetileg YOUNG JEDI volt, a padawanért sorry, ha szar átalakítás volt.
4. Igen, 15 perc hírnév volt, de nekem meg az nem tűnt magyarosnak...
Mindazonáltal köszi a véleményeket, még ha mindent le is szóltam, legalább érkezett visszajelzés...
« Utoljára szerkesztve: 2004. November 19., 18:41:59 írta VTomi »

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #107 Dátum: 2004. November 19., 17:44:09 »
Fáklya.

Hát elég sokat beszéltetek róla, úgyhogy nagy is lett a várakozás...ez nem biztos hgoy mindig jót tesz.

Borító.Annyit láttam már hogy unalmas. Amúgy sem egy nagy durranás, de így, hogy folyamatosan "felszínen" volt egyes topicokban, így már nem nyújt újat.Nem lenne rossz, sőt tetszik is, csak valahogy lejárt lemez lett. A szöveg jó, tetszik, jó  a fáklya felirat. A lángolj már nem annyira tetszik. A cím már lerágott csont, szerintem jó, de maga a betűtípus nem tetszik.

Képregény. Az érdekes rajzokkal akarták elvonni a figyelmet a semmilyen és csapnivaló történetről. Még egy sztori a gimiből... valahogy nem tud lekötni néhány tinédzser szerelmi cívódása, hiába keverik bele a fantasztikus négyest. unalmas volt a történet, semmi pörgés, semmi ötlet. Csupán becsületből olvastam végig, mert az első 10 oldal után hagytam volna a fenébe, de látni akartam, hogy mi volt az amit ennyire felkeltette a figyelemet az előzetes topicban. Egyetlen poén volt benne azt elismerem elmosolyodtam rajta, a láthatatlan lányos.

Beírás. A Glenwille Gimiben. A gimi kis betű.
2. oldal mi az a töri-fakt? töri-fak akart lenni? vagy mást jelent?
7. oldal szerintem inkább felsőéves lesz és nem felsőbbéves.
10. oldal az ifjú padawanos mondat tényleg benne volt vagy ti raktátok bele, elég gyenge...
21 oldal. öt perc rivaldafény volt írva? mert úgy tudom mindenkinek 15 perc hírnév jár a közmondás szerint (mármint az angol közmondás szerint.)


Összességében szörnyű volt, tudom sok volt vele a munka, de önmagában a képregény nem jött be, nem a retus és a fordítás, mert az nem volt rossz. Az tetszett. Ha a következő részeket el is olvasom, az csak azért lesz, mert kíváncsi vagyok változik-e a kép. Mert ez eddig siralmas.

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #106 Dátum: 2004. November 19., 15:04:47 »
Fáklya: Elolvastam, aztán le is töröltem.    A rajz szörnyű, a történet kicsit gyerekes. De lehet, hogy csak én vagyok túl nagy igényű. Bocs.

Nem elérhető Troll

  • HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
  • Hozzászólások: 1289
  • Karma: +1/-0
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #105 Dátum: 2004. November 19., 09:57:42 »
A témával kapcsolatban, felkerült az oldalra a Fáklya első része!

Nem elérhető Blue S

  • Venom
  • ***
  • Hozzászólások: 397
  • Karma: +3/-0
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #104 Dátum: 2004. November 12., 11:47:14 »
Dc vs Marvel:

A történet a szokásos, de én ezt vártam.  

Ami viszont nagyon jó volt: a párosítások! És itt most nem csak a párbajokra gondolok, dehogy! Például: Batman vs Célpont, Rozsomák vs Crock, Batman vs Venom. Ezekből szvsz remek külön történeteket is lehetne írni, amolyan minisorozatokat. Az amalgám univerzum nem tetszett, kicsit erőltetettnek tűnt.

A beírások szépek, pár hiba van csak bennük. Öröm látni, hogy összefogással milyen színvonalas anyagot produkáltak a különböző oldalak.  

Nem elérhető VTomi

  • Spawn
  • ****
  • Hozzászólások: 639
  • Karma: +0/-0
    • http://
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #103 Dátum: 2004. November 02., 14:29:54 »
Én az All Access 1-et fordítottam, az nekem azért tetszett, mert Axel elég szimpi karakter szerintem, érdekelne a további sorsa is. A többi része tényleg nem nagy szám, de képregényben elmegy.
« Utoljára szerkesztve: 2004. November 02., 14:30:22 írta VTomi »

Nem elérhető Nitro

  • Az egyedi titulusú
  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1165
  • Karma: +3/-1
  • Nem: Férfi
    • http://nitro1.fw.hu
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #102 Dátum: 2004. November 02., 13:19:29 »
Csak annyit írok, hogy ennyi karakter küzdelmét nem lehet 4 számba sűríteni. Vagy ha igen, akkor ez lesz az eredménye. Talán kevesebb karaktert kellett volna bevonni a dologba. Ettől függetlenül nekem ez egy "elmegy" kategóriájú sztori volt.  

Nem elérhető Gorgonita

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1547
  • Karma: +10/-4
  • Nem: Férfi
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #101 Dátum: 2004. November 02., 09:35:32 »
Hát én azárt kíváncsi lettem volna egy ilyen sztorira vén fejjel is. A beharangozás után vártam is nagyon. De mint írtam valami kerekebbre, egyszerűbbre számítottam.
 Ehelyett ez egy szétaprózott túlbonyolított történet. Tény hogy a legtöbb crossover ugyanarról szól (-találkozás-félreéértés -bunyó-szövetség-neki a gonosznak-), de én a szuperhős sztoriktól nem is irodalmi mélységeket várok, hanem könnyed szórakozást.
 Kár volt változtatni valamin, ami már régóta működik, pláne így hogy helyette csak egy eredményjelzőtáblát kaptunk. Gondolom szavazni is csak fizetős vonalon lehetett.
 Ha pedig két univerzum találkozásáról van szó, akkor nem a két univerzum összeolvadását akartam látni, hanem hogy találkoznak.
 Persze azt bőven el tudom képzelni, hogy az igazi célközönség imádta ezt is. De ők imádtak volna egy hagyományosabb crossovert is -egy igényes történetről nem is beszélve -, és ezek nekünk is bejö(he)ttek volna. Vagy nem? tudom is én?!   (Ford Farleine)
 
 Ha egy oldal közölte volna le mind a nyolcat, akkor kisebb darabokban, lehet, hogy megemésztettem volna, de így egyben tényleg megfeküdte azt az öreg gyomromat.
 
 Ami az összefogást illeti, most hogy már regisztráltam az X-fanzin-hoz is, tőlem jöhet  . Végül is nem tudom   mit problémáztam ezen. Talán kifárasztott, hogy linkekre kellett kattingatni. Vagy megijesztett a feladat, hogy új oldalakon is szétnézzek.    

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #100 Dátum: 2004. November 02., 08:50:06 »
Sziasztok

Nos X-men nem biztos  ... de azért találtam magamnak ott is néhány olvasnivalót.    Tehát, bár remélem ez lejött, nem magukkal az oldalakkal volt gondom... Mert azt hiszem az X-fanzine-t ezentúl látogatni fogom, mert találtam magamnak valamit rajta...

Abban szerintem igazad van, hogy a felnőtt generáció a derékhad. Mert amikor ezek az emberek, azaz mi is kicsik voltunk, nem nagyon volt más, mint a képregény, abból is ritkán, csak cseppenként adagolva, de a mai fiatalokat már leköti a mindenhonnan áradó filmes/dvd-s őrület, most teljesen mindegy, hogy honnan szerzi, de jelen van, és kevesebbet olvasnak, vagyis a film meséli nekik el a történetet, szóval az igény kevesebb. Persze nem azt mondom, hogy nincsenek akik fiatalként is szeretik a képregényt, de már nem annyian, mint amikor egymás kezéből kapkodtuk ki az új kockást, vagy Fantomot, vagy az Alfát, mert volt benne asterix vagy vegyük csak a magyar képregényeket, fazekas stb.. a történelmi regényfeldolgozások stb...

Érdekes hogyan változott meg a vizuális igény a telekommunikáció ilymértékű fejlődésével, bár azt hiszem sokkal nagyobb probléma, a jelenlegi magyar képregénykiadás helyzete. A magyar képregény szinte teljesen eltűnt, alig találkozni vele, (a fülesben azért hetente még fut egy egy  ) a külföldi lapokat pedig ilyen-olyan megfontolás miatt nem jelentetik meg, vagy ha meg is jelenik érdeklődés hiányában elhal... volt erre számtalan példa az utóbbi öt-hat évben (alien, predator, spawn, tarzan, superman, batman, x-men stb..) szóval szép csendben eltűnt minden.... van néhány próbálkozás, de nem az igazi.

Szóval igen, a huszas, harmincas korosztály a fő vonal, és ők viszont már megválogatják mit olvasnak. Kialakultak az elvárások, igények, kedvenc rajzolók, történetek .. Szóval ínyencek lettek, lettünk


Remélem nem voltam nagyon off, de azt hsizem szervesen tudtam kapcsolódni az előttem szólóhoz.
« Utoljára szerkesztve: 2004. November 02., 08:51:54 írta regnar »

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #99 Dátum: 2004. November 02., 01:24:17 »
Gorgonita, regnar:

mindketten eltaláltatok pár dolgot, ami nagyon is igaz. de mondjuk idézem ezt:

Idézet
Ha nem csináltátok volna meg, biztos hiányolnám a Nagy DC vs Marvel-t, de így hogy már ismerem, azt mondom kár volt bele ennyi energiát fektetni. Persze lehet, hogy a fiatalabb korosztálynak bejön.

itt a lényeg, valakinek meg kellett csinálnia  és egy ekkora szabású művet elég nehézkes lett volna leadni egyetlen honlapnak, innen jött az összefogás gondolata, amit kihaeenem külön ki is emelt, mint pozitív dolgot. azt hiszem a történethez sok hozzáfűznivalóm nincs, nagyon is "életkor függő" a téma. tehát ha mondjuk 10 évvel ezelőtt olvashattam volna magyarul itthon, biztos "elcsöppentem" volna... most, így 20-on túl persze már meglátjuk a gyengeségeit, ha nem főleg azokat. már nem tudunk annyira örülni, hogy "jé, superman, pókember, batman, hulk ütik-vágják egymást... de komoly, vajon ki nyer, + milyen állat már hogy egybe olvadtak   ", hanem mélyebb mondanivalókat is keresgélünk esetleg, hisz komolyabb képregényeket is olvashatunk már szerte a különböző oldalakon, akár ugyanezektől a karakterektől is. de biztos vagyok benne, hogy a fiatalabb korosztálynak bejött a képregény, csak sajnos közöttünk csak hírmondóik vannak  esetleg ha pl. Letsgo ír majd véleményt, leszűrhetünk ezt-azt.  mindazonáltal nem érzem úgymond "bukásnak" a dolgot, mert:

ad1: legalább a semic már nem fogja kiadni  

(mielőtt vki rosszindulatra gyanakodna, épp ellenkezőleg: simán lejött most, hogy az időközben felcseperedett képregény olvasó generáció már nem igényel effajta történeteket... és esetleges veszteséget jelentene kiadni Mo-n jelen pillanatban. mert manapság is ugyanaz a generáció alkotja a törzsvásárolói réteget, de már megváltoztak az igények)

ad2: az oldalak statisztikái szerint rendkívül megnőtt a "crossover" utáni napokban a látogatottság, és ha csak 10 ember megragad egy másik honlapon is (teszem azt regnar ezentúl x-ment is fog olvasni az X-Fanzine-on,  ) akkor már megérte... és egy plakát helyett azért egyúttal letettünk vmit az asztalra.
« Utoljára szerkesztve: 2004. November 02., 02:17:56 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető kihaeennem

  • Kázmér
  • **
  • Hozzászólások: 110
  • Karma: +0/-0
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #98 Dátum: 2004. November 01., 21:04:28 »
WC vs. Szarvel:
( bocs a vulgáris humorért, de ezt nem hagyhattam ki...  )

Na, ezen is túl vagyok. Olvasgattam az elöttem szólók véleményét, látom nem aratott a crossover osztatlan sikert...valahol meg is tudom érteni.
Kicsit mintha összecsapott lenne a sztori.
A DC v. Marvel annyira nekem sem jött be, elég kaotikusra sikerült, és nem is túl következetes. Ennek ellenére az All Access tetszett. Nem mondom, hogy valami nagy durranás, de legalább lekötött. Azt sajnálom, hogy az előzmények nem igazán alapozzák meg a sztorit. Érdekes volt látni a két univerzum szereplőinek összeolvadását. Annak idején olvastam mano honlapján a Dark Claw-sztorit, és tetszett is, most legalább megtudtam az előzményeket. Kár, hogy ilyen bután hozták elő az All Access-ben a Dr.StrangeFate-fonalat ( mondhatni minden előzmény nélkül ), és azt is sajnálom, hogy a DC vs. Marvel-ben annyira leegyszerüsítették a sztorit. Igazából másról nem szólt, mint arról, hogy a hősök gyakják egymást. De ez a része is csalódást okozott, sokkal nagyobb harcra ( illetve harcokra ) számítottam.
Mindenestere arra jó volt ez a történet, hogy egy kicsit felkeltette a figyelmemet a DC hősei irányába. El is határoztam, hogy végre elolvasom a k.neten található JLA első két részét. Eddig valahogy nem vitt rá a lélek. Mindig is Marvel-párti voltam, bár a Vertigo-s cuccok a maguk nemében azért viszik a primet.

Örülök ennek az összefogásnak, ami a crossover honosítását eredményezte. Szerintem az is jó ötlet volt, hogy nem egy helyre lettek feltöltve az egyes részek. Gratulálok az összes fordítónak/beírónak, jó munkát végztek. A történet olyan, amilyen, de ez nem rajtuk múlott. Remélem, lesz még hasonló kezdeményezés. Jó látni, hogy az 'Underground' így össze tud dolgozni. Javaslom mindenkinek, aki teheti, de eddig nem tette, látogassa gyakrabban a többi képregényes oldalt is. Mindegyik honlapon vannak olyan sztorik, amikért érdemes benézni!

 

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #97 Dátum: 2004. November 01., 18:02:16 »
Heh, tudtam én, hogy a Spidertom ki akar maradni ebből!  

Gorgonita: 1000 crossoverből 999 arról szól, hogy valami folytán tévedés történik és egymásnak esik a két szuperhős (csapat). Tisztázzák és együtt mennek a gonosz után. Gondolom szerették volna ezt elkerülni most. Ha jól emlékszem telefonon lehetett szavazni, hogy ki nyerjen    
Az Y-t azért nem éred el, mert az első néhány rész még a Hálózsák régi tárhelyén volt és a linkek még oda szólnak. Különben azt is elérhetnéd simán.

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #96 Dátum: 2004. November 01., 16:36:46 »
Sziasztok.

Elolvastam. (most egy nagy sóhaj, és enyhe fejrázás)

Hát többre számítottam. Ez lenne a Marvel vs DC? EGy összecsapott, történet nélküli reklámfogás?

Mert mi más lenne? Nyilván mindkét kiadó érezte, hegy egymás felé nyitni kell, megismertetni a másik rajongótáborral a hősöket, és csináltak egy bemutató albumot, hogy vannak ám ilyen karaktereink. Mert sajnos másról nem szól  ez a rengeteg oldal.  És rengeteg felesleges oldal van benne. Ekkora hülyeséget, mint az eredményjelző... Meg a karakterstatisztikák is csak reklámcélokat szolgálnak, egyértelműen a szerepjátékokra utalnak..hogy ha többet akarsz tudni, vedd meg azokat is. Szerintem a képregény a fiatalabb korosztályt célozta meg, akiket még lenyűgöz, hogy egy képregényben ennyi szuperhőst láthatnak. De nekem ez kevés volt. Vártam, de mint minden amit nagyon várunk ez is csalódást okozott.

Eléggé lerágott csont már, hogy egymásnak eresztünk mindenféle lényeket.

Ugyebár egy világban él az összes hős, ÉS NEM IGAZ, hogy csak úgy tudnának egymás mellett élni,egymásról nem is hallva, tehát a crossover kell, de nem minden áron. Szóval reklámfogás semmi más, ha bejön, jön majd a második összecsapás, aztán a harmadik...

A képek tetszettek, de nem voltak különlegesek, olyan átlagosnak mondanám őket. Semmi extra. Nem tudnék kiemelni egy képet sem ami a favoritom lett. A beírás is jó volt, bárki is csinálta, csak a végére már alig figyeltem rá annyira untam a képregényt. Szóval nem a TI munkátokkal van bajom, hanem ezzel a silány összecsapott képregénnyel.

Meg ez a több helyen való megjelenítés nekem zavaró volt, körülményes volt minden után rohangálni, olyan oldalakra látogatni ahol még meg sem fordultam.Meg regisztrálni.stb..stb.. Csatlakozom Gorgonitához. Szerintem e helyett a sok befektetett munka helyett feltehetettek volna egymásnak egy egy oldalnyi hirdetés, vagy ismertetőt arról, hogy mik találhatók az egyes oldalakon.

Úgy látom Gorgonita után én is egy negatív kritikával álltam elő. De mint ahogy mindig írom, ez a személyes véleményem...lehet hgoy másnak bejött.
« Utoljára szerkesztve: 2004. November 01., 17:35:23 írta regnar »

Nem elérhető Gorgonita

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1547
  • Karma: +10/-4
  • Nem: Férfi
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #95 Dátum: 2004. November 01., 15:40:49 »
Hát ez a DC vs. Marvel nekem nem jött be. Ha már árúkapcsolás, valami egyszerűbb kerekebb sztori  jobb lett volna. Odáig értem, hogy szükség volt, valamiféle univerzumok közötti hasadásra, az egyezések miatt. Hisz pl. nem lehet egyszerre Namor és Aquaman is Atlantisz ura, ha eddig nem is hallottak egymásról. Az is világos, hogy korábbi crossoverek viszont bonyolították ezt a két univerzumos felállást. Tehát az alapszitu a két csavargóval, a dobozzal még oké.

 De a harcolnunk kell mert különben még rosszabb lesz, rendezzünk páros mecseket és pontozunk hogy melyik univerzum vezet, mint egy focimeccsen történeteken, már nincs is mit történetnek nevezni. Ezeket a meccseket, aztán persze nem is lehetett mindet kibontani, mert akkor 500 részes lett volna a sorozat.

 Lehetett volna így is: Egy új ellenfél tér-időfegyverrel szakadást idéz elő a koontiniumban. Azok a hősök, akik még nem ismerik egymást, egymást hiszik a támadónak. Az előbbi példánál maradva: "Hazzudsz, nem te vagy Atlantisz hercege, nesze egy tockos!"
 Azok a hősök, akik már találkoztak crossoverekben meg ugye próbálnának rendet teremteni: "Ne arra gyerekek, ez a hazai kapu! Superman ne húzzd Bruce Banner haját, mert az fáj neki ! stb."
 Miután tisztázódott, hogy mind egy oldalon állnak, (meg ugye az eladást növelő nagy kérdés is, hogy ki kinél erősebb, gyorsabb, stb.) jöhet a nagy szövetségkötés.
 Végül a Marvel és DC hősök együtt legyőzik az igazi ellenfelet, hazamennek, és ágybabújnak.

 Én legalábbis valami ilyesmire számítottam. És ennyi kényelmesen bele is fért volna négy füzetbe. Amit ehelyett kaptam, afféle fércmunkának érzem. Nesztek gyerekek négy füzet, ha sikeres a dolog majd elmeséljük pontosan hogy is volt. Ha meg nem sikeres már akkor is kifizettétek ezt a négyet-nyolcat, mert persze hogy kíváncsiak voltatok, minden idők legnagyobb árukapcsolására.

 A képregények rajzai nagyon szépek, de azt hiszem ez a minimum egy ekkora projectnél.

 Ha nem csináltátok volna meg, biztos hiányolnám a Nagy DC vs Marvel-t, de így hogy már ismerem, azt mondom kár volt bele ennyi energiát fektetni. Persze lehet, hogy a fiatalabb korosztálynak bejön. Ezért nem is a fordítók és beírók munkáját kritizáltam, hanem a szerzőkét.

 Még egy észrevétel, az ilyen honosítóldalak összefogásával közölt sorozatoknak nem biztos, hogy mindenki utánna tud menni. Pld én az Y-nak eddig csak a Hálózsákon közölt részeit, és még egy másikat tudtam letölteni. A többit nem találom. Van ahol regisztrálni kell, máskor idő nincs keresgélni. Tehát nem igazán értem, hogy miért nem egy csapat közölte le. Ettől még lehetnek jóban a honosító oldalak, reklámozhatják-segíthetik egymást linkekkel, cikkekkel, stb.

 Ez most egy ilyen negatív kritika lett, de hát van ilyen is. Szigorúan magánvélemény, aki nem ért vele egyet, az írja ide a magáét!
« Utoljára szerkesztve: 2004. November 01., 15:41:20 írta Gorgonita »

Nem elérhető Blue S

  • Venom
  • ***
  • Hozzászólások: 397
  • Karma: +3/-0
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #94 Dátum: 2004. November 01., 08:28:07 »
"Milyen filmeket szeretek? A jó filmeket. Partraszállós: az nagyon jó..."  

Nem elérhető Nitro

  • Az egyedi titulusú
  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1165
  • Karma: +3/-1
  • Nem: Férfi
    • http://nitro1.fw.hu
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #93 Dátum: 2004. Október 31., 22:45:54 »
Namost vagy csak úgy eltűnt a hozzászólásom, vagy törölve lett. Így írjon ide az ember...

Later...
Visszavonva. Én voltam a hülye.Nem ide írtam.
« Utoljára szerkesztve: 2004. November 01., 13:42:04 írta Nitro »

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #92 Dátum: 2004. Október 31., 18:14:06 »
De ha jól tudom, dalok címeit nem szokták lefordítani, szóval maradhat D-Day Dodgers is. Hiszen ez egyértelmen a dalra utal, és a történetben is elhangzik a dal, ami egy második világháborús átirat, a Lilly Marlen dallamára, eléggé elterjedt volt '44 '45-ben.

Ismerem a War Story-kat, a Nightingale meg is van papíron, úgyértem rendes képregényfüzetben. Szerintem nagyon jók...

Szam:
Jó a cím, de azt hiszem, kicsit humorosnak (vagyis nem ez a legjobb szó, de nem jut eszembe jobb) tűnik a történet hangulatához....
« Utoljára szerkesztve: 2004. Október 31., 18:15:47 írta regnar »

Nem elérhető szam

  • Venom
  • ***
  • Hozzászólások: 398
  • Karma: +0/-0
    • http://szam42.uw.hu
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #91 Dátum: 2004. Október 31., 16:30:43 »
Idézet
Bár ha valaki tud jobb címet a D-Day Dodgersre, akkor azt szívesen meghallgatnám.
Pár Kószáló Partraszálló  
Na, milyen vagyok?

Nem elérhető killjoy

  • Batman
  • ***
  • Hozzászólások: 349
  • Karma: +0/-0
    • http://halozsak.tlof.hu
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #90 Dátum: 2004. Október 31., 14:45:15 »
Idézet
Killjoy:
Mi a második világháborús story? csak nem egy a Weird War Tales közül?? Arra mozdulnék szívesen
Nem. Egy új fordító első munkája lesz. A sorozat címe War Story és igazi II. világháborús történetek lesznek. Hatalmas légi csaták, szárazföldi ütközetek, amolyan Ryan közlegény megmentése stílusban a Prédikátor írójától. Az első rész a D-Nap - Svindlerek (Bár ha valaki tud jobb címet a D-Day Dodgersre, akkor azt szívesen meghallgatnám.)
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #89 Dátum: 2004. Október 29., 23:31:28 »
Idézet
Hé, Kaine! Még te szóltad le az Assassin Schoolt?
Hát, ezt legalább tudtam, hogy eleve paródia.  
Idézet
Egyébként nekem bejött a Peter Porker  határozottan kellemes pár percet szereztél vele.) DE EZ EGY SOROZAT!!! Ugye nem állsz meg egy résznél?
Örülök neki!    Kevesen írták, hogy tetszett nekik úgyis. Igazából nem túl jó sorozat és nekem sincs több belőle, mert nem a füzetből vettem ezt, hanem a régi Marvel Tales történetek második történeteinek tettek bele ilyeneket. Ez tetszett a legjobban.

Nem elérhető szpÁDÁMen

  • Garfield
  • **
  • Hozzászólások: 92
  • Karma: +0/-0
    • http://szpadamen.uw.hu
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #88 Dátum: 2004. Október 29., 17:28:07 »
Hú, azt hiszem ide beírom, a többi helyre meg majd továbbítsd kérlek, Micho, hogy nagyon köszönöm mmindenki nevében is ezt a képregényt. Még jó, hogy jövő hét őszi szünet, mert legalább lesz időm letölteni!    Nem ígérem, hogy nyolc részletes vélemény lesz, de azért megpróbálok írni...
"Here comes the Spider-Man!"

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #87 Dátum: 2004. Október 29., 15:08:54 »
Killjoy:
Mi a második világháborús story? csak nem egy a Weird War Tales közül?? Arra mozdulnék szívesen

Nem elérhető killjoy

  • Batman
  • ***
  • Hozzászólások: 349
  • Karma: +0/-0
    • http://halozsak.tlof.hu
Marvel Kiadó egyéb képregényei
« Válasz #86 Dátum: 2004. Október 29., 13:29:49 »
Hé, Kaine! Még te szóltad le az Assassin Schoolt?

Egyébként nekem bejött a Peter Porker  Olyan igazi agyabeteg marhaság, ami néha nagyon jó a komoly cuccok mellett. (Most is egy II. világháborús sztorin és egy dráma képregényfeldolgozásán dolgozom, így határozottan kellemes pár percet szereztél vele.) DE EZ EGY SOROZAT!!! Ugye nem állsz meg egy résznél?
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!