HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Marvel Kiadó egyéb képregényei
talgaby:
Sepi jól mondja. Pedig ő tényleg elég népszerű és gyakran fontos figura az X-Menben.
pepo, köszi a véleményedet. Igazság szerint az eredeti szöveg sokkal jobb, mert ott van bene egy finom akcentus, amit már magyarba nem lehet visszaadni. És mert 5-szörös átolvasás után is néha legszíveseben előlről kezdtem volna.
--- Idézet ---(halkan jegyzem csak meg, mintha az elő szám elején valahol lenne egy hiba)
--- Idézet vége ---
A fenébe. Sose igyekeztem még ennyire, hogy ne maradjon egy hiba se a szövegben...
--- Idézet ---Akkor pár kérdés: Marko hogy került az X-Menbe? Szép dolog a karakterfejlődés, de nem túlzás egy kicsit? Egyáltalán miért vettek be egy identitászavaros gyilkost?
--- Idézet vége ---
Hát, először is tisztázzuk, hogy a 616-os Bulldózer sose ölt meg senkit. Komolyan. A felvétele meg dióhéjban annyi, hogy a cimboráján, Fekete Tomon megmutatkoztak a másodlagos mutáció jelei, fává változott, és képes lett kiszívni az összes testnedvet bárkiből. Az Cain az X-eket hívta segíteni, leverték Tomot, Bulldit visszavitték a birtokra, Cain pedig megkérte őket, hogy vegyék fel, Xavier meg beleegyezett. Egyébként később önként belevetette magát egy fekete lyukba, hogy megakadályozza az intézet diákjainak lemészárlását.
--- Idézet ---Remy hogy vakul meg? Visszanyeri a látását?
--- Idézet vége ---
Az X-ek Kínába mentek egy új mutánsért (aki egyébként Xorn volt... hosszú mese), de ott összezörrentek először a nyolc halhatatlannal, majd a kínai többszörös emberrel (nem emlékszem, mi lett a magyar neve). Az első csatában Remy megpróbált feltölteni egy kártyát (az X-Treme óta az ereje csak félgőzzel működik, köze van pár dologhoz, pl. egy klinikai halálhoz), de Vadóc véletlenül nekilökte az egyik támadót (nem látta Remy-t, az egy gödörben volt), és a kártya annak az arcába robbant. Hónapokkal később Sage mintegy karácsonyi ajándékképpen felgyorsította a gyógyulási folyamatot és Gambit visszakapta a látását (hogy aztán olyasmit tegyen, ami miatt sokat esett a szememben, de ez már másik mese...).
Egyébként a fentebb írt események jó része fenn van a cotán, az Új X-Men vége és a visszakapott non-marked jelzésű sorozat eleje. Ezek kb. Remy megvakulásáig fedik az eseményeket, a többi meg majd csak kikerül oda egyszer.
--- Idézet ---Igazán kíváncsivá tett, hogy a férfire miért nem hatott Vadóc ereje, ki is ő, illetve ki az a másik Vadóc a végén.
--- Idézet vége ---
A kettő összefügg, ezt előre megsúgom. Bár magyarázatot csak az ötödik számban kapunk rá.
--- Idézet ---A Carrie nénis szál is jó pont, engem valahogy mindig is megfogtak az olyan sztorik, amiben valaki rádöbben valami fontosra.
--- Idézet vége ---
Ó, és ez még csak a kezdet. Minden egyes részben egyre több dologra jön majd rá. Igazán érdekes családi hátteret sikerült összehozni, de mégse szaladt el a ló a történettel. Meg nem kicsit elfogult vagyok a sorozattal szemben.
Sepi:
--- Idézetet írta: pepo05 ---Bevallom őszintén sosem érdekel igazából ez a karakter. A régi magyar X-Menben is amolyan semleges volt számomra, nem szerettem, de különösebben semmi bajom nem volt vele. Az viszont igaz, hogy az mindig eszembe jutott, hogy a képességéből fakadóan sok érdekes sztorit ki lehet hozni belőle, de valahogy kimaradt. na de most!
--- Idézet vége ---
A régi X-Menes Vadóccal az volt a gond, hogy nálunk pont azok a számok jelentek meg amikben nem igazán ő volt a figyelem középpontjában. Ezért tűnhetett számodra semlegesnek. Hiába, hogy az első három számban főszereplő volt, nem ő rajta volt a hangsúly. Inkább csak annyira láttuk őt, hogy hogyan próbál beilleszkedni a többi X-Men közé.
pepo05:
Na, végre eljutottam odáig, hogy elolvassam a fennt lévő két vadócos részt. Bevallom őszintén sosem érdekel igazából ez a karakter. A régi magyar X-Menben is amolyan semleges volt számomra, nem szerettem, de különösebben semmi bajom nem volt vele. Az viszont igaz, hogy az mindig eszembe jutott, hogy a képességéből fakadóan sok érdekes sztorit ki lehet hozni belőle, de valahogy kimaradt. na de most!
Először is a fordítás szerintem nagyon jó. Nem láttam az eredti szöveget, nem is tisztem belekötni, mivel közel sem értek annyira jól angolul...szóval szerintem szép magyaros mondatok vannak benne, igazán élvezetes. Grat gaby!
A beírás is jó azért köszi Gabe-nek és a borítót Michonak!
(halkan jegyzem csak meg, mintha az elő szám elején valahol lenne egy hiba)
Akkor pár kérdés: Marko hogy került az X-Menbe? Szép dolog a karakterfejlődés, de nem túlzás egy kicsit? Egyáltalán miért vettek be egy identitászavaros gyilkost? Remy hogy vakul meg? Visszanyeri a látását?
A sztori nagyon jó, nekem nagyon tetszett. Eleve teli van "finom" belső monológokkal, illetve érdekes fordulatokkal.... Igazán kíváncsivá tett, hogy a férfire miért nem hatott Vadóc ereje, ki is ő, illetve ki az a másik Vadóc a végén. A Carrie nénis szál is jó pont, engem valahogy mindig is megfogtak az olyan sztorik, amiben valaki rádöbben valami fontosra. Szóval nagyon tetszik, a rajzok is jók, várom a folytatást.
(persze ettől Black Cat mindenek felett )
horjb:
OFF
Hulk-Lény : Parasztlengők 3
A ComicSquad-on!!!!!
ON
Sepi:
Ma végre sikerült átrágnom magam a Marvel Mozaik nevű saját HZs-kreáción.
Szerintem ez nem sikerült annyira jól, mint a Feketén-Fehéren testvérkiadvány. Persze ebben is voltak egészen jó kis történetek, például a Nick Fury és az X-Men sztori nagyon jó volt. A Snoopyn pedig jókat röhögtem. Még a fekete-fehér Elektra is jó volt, míg a Mocsárlény egy igazi klasszikus (már régóta szerettem volna belőle elovasni egyet). Ami viszont a legkevésbé tetszett az a szines Elektra és a Rozsomák történet (olyan volt, mintha egy régi Jean-Claude van Damme filmet néztem volna ).
Minden esetre köszönetet szeretnék mondani ezért az érdekfeszítő válogatásért az egész HZs Teamnek .
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése