HálóZsák fórumok > OFF topik

talgaby és Zerit OFF Páholya

<< < (99/112) > >>

pepo05:
Már, hogy én is beleszóljak kicsit az itteni eszmecserébe: csak annyit, hogy sokat nem tudok elmondani, mivel elég jól felvázoltátok a helyzetet, szerintem. Ahogy tgaby is, én is úgy látom, hogy a dömpinget ellenzőknek és támogatóknak(ha szabad így kategorizálni) is igaz van. Mivel a kínálat nem nagy, szerintem is jó, hogy sorra jelennek meg az olyan kiadványok, amiket hazánkban még nem láthattunk. Abból a szempontból jó, hogy bővül a piac. Viszont  a pénztárcák tényleg végesek, és így egymás elől veszik el az olvasókat, ami valljuk be, egy ilyen gyenge lábaokán álló hazai képregénypiac esetében nem túlzottan helyes. Végülis, a helyzeten nem tudunk változtatni, bízzunk a legjobbakban.

--- Idézet ---A Panini-lapokról meg annyit, hogy ha hazánkban már az X-Men és a Póki se képes életben maradni, akkor tényleg lehúzhatjuk a rolót.
--- Idézet vége ---
Hááát...igen. Ha ezek is megszűnnének, persze erre nem látok sok esély, vagy inkább remélem, jhogy nem fog bekövetkezni, szóval ha ezek is befuccsolnak, akkor fogalmam sincs, mit érné meg itthon kiadni.

Zerit:
hm, ha az itteni magyar kiadvanyokra utalsz, akkor azt kell mondanom, hogy ez tevhit
az igaz, hogy a 80as evekben ugy mukodott, hogy az ujsagarusnal apro penzert megvettem az Asterixet, de mara mar ugyanugy eltunt a szinrol es kb annyira ritka mint MO-n (ha nem ritkabb)
az igaz, hogy fillerekert hozza lehet jutni, ha valahol nagyritkan talal az ember (en 10 ev alatt egy megvasarolhato Talpraesett Tomot talaltam)
hogy most miert nincsenek ilyen kiadvanyok, az mas teszta, politikai es egyeb okai vannak, amit most nem reszleteznek...

Gabe:
A te helyzeted azért elég speciális, azt kell mondanom, hogy bizonyos szemszögből még jobb is. Ugyanis több magyar képregényhez férsz hozzá, mint mi itthon. Pl.: itt az újvidéki Asterixeket horror áron adják. Pont ma beszélgetem valakivel, aki örömmel újságolta nekem, hogy vett egy Asterixet.... 5500-ért   . Bár, ha máshol nézzük az árakat, akkor még talán olcsó is volt. Te ezekhez ott nyilván olcsóbban férsz hozzá, sőt, itt nem elég hogy marha drága, még ritka is, tehát ha megvan a pénz, akkor is jó esélyel várhatsz a sorodra. Viszont mint jelezted, te ott hozzájutsz az itteni magyar cuccokhoz, még ha nem is olyan könnyen, hogy megveszed a sarkon. Úgyhogy te szerencsésebb vagy mint mi. Nekünk csak befejezetlen sorozatok jutnak, drágán, és ami vicc, hogy ha nem pesten laksz, akkor nehezen hozzáférhetően. Vagy megrendeled a netről, amihez meg úgye kellene net is. Ami sok képregény rajongónak nincs is. Vajh hány rajongó lehet, akinek még honosítás se jut, meg még csak sima scan se? Nekik még a használt képregény piac se jut (Vatera, különböző apróhirdetések, stb.) Nekik a legrosszabb, ők jó mélyen a zsebükbe nyúlhatnak, ha olvasni akarnak, ráadásul szűken behatárolt kategóriák között és még otthon imádkozhatnak, hogy ne szűnjön meg a kiszemelt cím. Sajna azért hiába van sok képregény jelenleg, csak a kereslethez képest nagy a választék, amúgy szerintem nem az. Úgyhogy nem csodálkozok azon hogy ma már nem túl széles a képregény rajongók köre. És szvsz ez már túl nagy növekedést nem is mutathat.

Természetesen szerintem

Zerit:

--- Idézet ---mindössze annyiról van szó -ahogy próbáltad érzékeltetni- te külföldön laksz, ergó nem vagy benne a potenciális vevőkörben...
--- Idézet vége ---

nem sertodom meg, de epp ebbol kifolyolag te sem tudod a masik helyzetet
pl en is szeretnek papiron magyarul kepregenyt olvasni, nem pedig a monitoron guvasztani oket... mondjuk valamilyen uton-modon hozzajutok, de nem ugy hogy lemegyek az ujsagoshoz es siman megveszem...

Micho:

--- Idézet ---elnezest hogy beleszoltam a szakertok dolgaba...
--- Idézet vége ---
nem kell megsértődnöd...  
mindössze annyiról van szó -ahogy próbáltad érzékeltetni- te külföldön laksz, ergó nem vagy benne a potenciális vevőkörben... ezekben mi vagyunk benne, és elsősorban minket érint, mi jelenik meg itthon, és mit fogunk megvenni avagy mit nem (melyik sorozat fut tovább, melyik bukik meg...   ) szóval mondani könnyű, hogy "persze, jelenjen meg A-tól Z-ig minden" aztán meg emiatt esetleg befuccsolhat pár jó cím.. mert sajnos nyilvánvaló, hogy egyik cím kiolthatja a másikat itthon. példaként: szerintem lesz olyan cím, amit én se fogok venni az XYZ képregény megjelenése miatt, de ha nem lett volna XYZ, akkor valszeg vettem volna amazt.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése