HálóZsák fórumok > OFF topik
talgaby és Zerit OFF Páholya
Galen:
--- Idézetet írta: Zerit ---Prometeusz ellopta az istenek tuzet, vajon az istenek szempontjabol ez nemes cselekedet volt vagy alantas amit buntetni kell?
--- Idézet vége ---
Nekem egyébként is sántít ez a Prométheusz. Miért haragudtak meg az istenek ?
1. azért mert nem akartak az embereknek tüzet adni
2. azért mert akartak, DE nem akkor amikor Prométheusz ellopta
Ha az első akkor miért akartak bennünket a tűz fejlődésre gyakorolt remek hatásától elzárni ? Jobb volt pl. Árésznek nézni ahogy szakócával meg husángokkal ütjük egymást ? Nem jobb amikor két kétkezes karddal egymásnak esnek az emberek ? Vagy már előre tudták hogy a tűz feltalálása úgyis odáig vezet hogy a csatatér két végén két ember ül egy-egy széken egy-egy piros gomb felett ?
Zerit:
igen, en is igy gondolkoztam Miklossal kapcsolatban
Sziszifusz kijatszotta az isteneket, vajon vallveregetest vart halala utan toluk vagy buntetest?
Loki nagy szerepet jatszott Odin elsoszulott fia, Baldr Helheimbe keruleseben, vagyon puszit vart Odintol e cselekedeteert vagy megtorlast?
Prometeusz ellopta az istenek tuzet, vajon az istenek szempontjabol ez nemes cselekedet volt vagy alantas amit buntetni kell?
Judas arulta el a keresztenyek megvaltojat, mit vart az istenetol akinek halalba kuldte a fiat?
Miklosnak mi a bune? belecsoppent egy szituba, amit nem ert es ertelmetlennek tart... hat ez baromi szar lehet
Galen:
természetesen a második. Amikor nem tudom miért büntettek. Az elsővel akkor van gond ha nem érzed bűnnek amit elkövettél. Bár ez most ingoványos mondat volt.
Zerit:
mi a rosszabb?
ha pontosan tudod miert buntetnek, vagy az mikor nem tudod miert szabtak ki rad a buntetest?
Galen:
--- Idézetet írta: Zerit ---egyebkent mitol kegyetlenebb egy buntetes mint a tobbi?
--- Idézet vége ---
Ez egyéntől függ. Lehet valami a szemünkben a legnagyobb büntetés, amit a büntetett röhögve elvisel. Vagy ha nem is röhögve, de kevésbé töri meg mint engem. Vagy ez már a tűrőképesség kérdése ?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése