HálóZsák fórumok > OFF topik
talgaby és Zerit OFF Páholya
Sepi:
--- Idézetet írta: Zerit ---(lassan atirhatjuk a topic nevet Sepi es Zerit off paholyara )
--- Idézet vége ---
Lassan már tényleg ott tartunk.
Persze én is bízom abban, hogy változni fog a helyzet, csak azért például nem ezt gondoltam volna nagyjából 14 évvel ezelőtt. Akkoriban egymást érték az új képregénykiadványok (és nem csak a Marvel képregényekre gondolok, hanem minden egyébre), akkor soha nem gondoltam volna, hogy lesznek majd olyan évek, amikor például egyetlen egy Marvel képregény sem jelenik meg nálunk. De úgy néz ki, hogy nálunk kevés volt közel húsz év arra, hogy a képregényeknek sikerüljön gyökeret verniük. Elég sajnálatos az a helyzet is, hogy esetleg kisebb nem amerikai képregényeknek még csak esélyük sincs a megjelenésre. Sajnos nagy baj, hogy ez a kategória is (mint sok más egyéb is) áldozatul esik az előitéleteknek, gyerekesnek titulálják és sokan lenézik ezt a műfajt. Reméljük, hogy a következő 20 év múlva már más milyen lesz a helyzet.
Zerit:
(lassan atirhatjuk a topic nevet Sepi es Zerit off paholyara )
tulajdonkeppen ez a megjegyzes nem fedi az en allaspontomat, ezert is raktam zarojelbe es tettem hozza, hogy masok hangoztatjak. nem lehet az en velemenyem, mert nincs tapasztalatom felole, hisz nem ott elek...
mindenestre egy gyokertelen (es ezzel a szoval a mult hianayara utalok) kultura meg allokepes lehet, ha azt tudason epitik, tamasztgatjak ala, es mar egy ideje elindult egy folyamat, ami ezen munkalkodik...
szoval nem akarom megmondani a frankot, csak neha racsodalkozok bizonyos dolgokra
Sepi:
Sajnos magyarország nagyon gyermekcipőben jár még mindig a képregények terén. Pedig azt gondolná az ember, hogy egy olyan országban, ahol azért már lassan 20 éve jelennek meg a külföldi képregények, valamint van egy pici saját képregényes múltja is, már máshogy áll a dolog. Ehez képest némelyikről még azt sem tudjuk, hogy eszik-e vagy iszák.
Zerit:
Jeremiah
Hermann Huppen irta/rajzolta, a ficko belga, de horvatoknal adja ki a muveit (sokszor nem csak horvatul), nagyon kozkedvelt az ex-yu allamokban (joforman minden horvat kepregenyes talalkozon ott van), de europaszerte is elismert (kiveve hu-t, ahol mint hangoztatni szoktak, nincs kepregenykultura )
a vlad tepes eletet feldolgozo muveben (termeszetesen) Matyas kiraly es a magyarok is szerepelnek, erdekes darab az is
Sepi:
Érdekesnek hangzik. És mi a címe annak a képregénynek?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése