HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Akció képregények
benya11:
--- Idézetet írta: talgaby - 2010. Március 05., 20:26:43 ---Lehetett volna, de a történetek címei viszont mind a "Halálos Viadal: akármi" sémát követik.
Meg nem volt kedvem csinálni egy angol logót is külön, ez a másik. ;D
Plusz jó érzés, hogy a borítón kívül nem igazán akad angol kifejezés sehol sem.
--- Idézet vége ---
Mondjuk így tényleg jó, az utóbbi hsz-em már tényleg nagyon szőrszálhasogatás volt csak.
Ben Reilly:
Szeretném megköszönni VTomi-nak Micho-nak és Troll-nak a négy részes Fierce című képregény honosítását, amit csak ma fedeztem fel magamnak a Zsákon, és az eddigi érdektelenségemet ráfogom hű társamra, a cavintonra. Bár a történet minden sablont felvonultat amit csak a krimi és az akció műfaj nyújthat, mégis az utolsó panelig fordulatos és izgalmas olvasmány, a párbeszédek remekül vannak megírva (vagy csak a fordító érdeme, nem tudom), de én nagyon jól szórakoztam olvasás közben és azt hiszem ez a lényeg. A rajzok nem vágják az embert földhöz, de a történethez csodásan illik ez a stílus.
Hatalmas hálám a honosításért. :worship:
talgaby:
Lehetett volna, de a történetek címei viszont mind a "Halálos Viadal: akármi" sémát követik.
Meg nem volt kedvem csinálni egy angol logót is külön, ez a másik. ;D
Plusz jó érzés, hogy a borítón kívül nem igazán akad angol kifejezés sehol sem.
benya11:
Értem, köszi a választ, valami ilyesmire gondoltam én is. Egyébként ez ott tűnt fel, amikor a történetek végén kiírták, hogy "folytatódik a Halálos Viadal füzetekben". Az előbb említett helyen akkor ezen logika szerint nem kellett volna MK-nak írni? :P
talgaby:
--- Idézet ---A rövid történetek címeiben a Mortal Kombatot átírtad Halálos Viadalra. A borítón ezt már nem akartad megcsinálni?
--- Idézet vége ---
Nem, és az okom is elég érthető, remélem.
A franchise neve Mortal Kombat. Mint a rovatomban is olvasható, ott is a "Mortl Kombat története" a neve, mégis egész végig Halálos Viadalként utalok rá. Ez olyan, mint hogy például a Resident Evil-film magyar címe is Resident Evil lett, csak mögé tettek egy Kaptárt, és így a széria Resident Evil: A Kaptár néven fut.
Vagy másképpen: videojáték-adaptációk esetében nem nyúlok a személy- és márkanevekhez, mert ezek eléggé elterjedt, így ismert (meg nem mellékesen bejegyzett) nevek, és a sorozatnak a neve Mortal Kombat... viszont a történetben már nem ilyen minőségében szerepel. Ugyanezért maradt a Metal Gear Solid is eredetiben és kapott inkább egy kitalált utótagot, vagy maradt a Street Fighter is Street Fighter, miközben a képregényben már Utcai Harcosok Bajnokságaként utalok ott is rá.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése