Csak egy hónapot kések vele, de köszönet a Mars Hadura honosításért, Aldarion!
Érdekes ez a John Carter. Filmen is és kepregényben is valahogy harmadvonalban van, de szerintem nem érdemli ezt a sorsot.
A magam részéről a John Carter, a Prince of Persia, Watchmen, Vasember 1 és 2 (3 már büntet) és a 2011 utáni X-men filmek magasan a legjobbak a képregényes/videojátékos alkotások közül. Nyilván repülő szuperemberek és a varázslatok világában nehéz olyannal előjönni, hogy ezek valahogy "hihetőbbek", de mégis. Ezekben vannak a legletisztultabb sztorik, a legjobb karakterek, legjobb alakítások, legjobb nők (kivéve a pufifejű Jennifer Lawrence-t...
) , legkevesebb robbanás és ugrálva lövöldözés, valamint ezeket kisebb felhajtás is övezte. Ami a mai felhígult, dömping-szuperhősös világban egyáltalán nem baj. 2003 körül nem hittem volna, hogy azt fogom mondani, hogy bárcsak ne láttam volna Fátumot, Galactust, vagy a Bosszú Angyalait a vásznon...
Lynn Collins pedig nagyon odatette magát a filmben
, kár, hogy nem nyomták utána. Gondolom, a film kvázi buktája ehhez a mellőzöttséghez nagyban hozzájárult. Pedig végre egy jó csaj a szuperhősös filmekben, akinek végre nincs tipikus amerikai krumpliorra és/vagy Alien királynőre hajazóan előreugró fogszerkezete. De tényleg, csak hirtelen tökre fejből pár név. Scarlett Johansson legjobb példa, de Miley Cyrus, Pink, Anna Paquin (Vadóc), férfiak közül pl James Hetfield. Egy az egyben ugyanaz a benga nagy krumpliorr, esetleg grátiszban orr melletti ív a száj felé.
Ettől persze lehetnek ők jó emberek és lehet, hogy mindenük a rákkutatás, meg a tiszta élet, de a külsejük vicces, hogy az a milliós olvasztótégely valahogy nagyon hasonlókat tud kinevelni.
Lehet, hogy ők pedig azon viccelődnek, hogy nekünk meg nincs krumpliorrunk?
Bár egy angol (ráadásul nem is amerikai) tv műsorból van egy jelenet talán a jutubon és arról van szó, hogy Magyarország valahol Ázsiában van. Zseniális.